Цветанов: Ликвидирането на Осама е спечелена битка

Няма изолирани от тероризма страни, изтъкна той
Обновена: 3 май 2011 11:49 | 3 май 2011 11:37,
47
Цветанов: Ликвидирането на Осама е спечелена битка
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Ликвидирането на Осама бен Ладен е спечелена битка, но оттук нататък сме изложени на още повече предизвикателства, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов по време на конференция за стратегиите за национална сигурност и миграцията.

Пред посланик Джеймс Уорлик, който присъства на форума, Цветанов поздрави американското правителство за ликвидирането на лидера на Ал Кайда.

Министърът изтъкна, че трансграничната организирана престъпност е по-мобилна отвсякога и се стреми да се развива с бързи темпове.

„Повече отвсякога всяка страна се нуждае от съвместна работа с евроатлантическите партньори. Няма страна, изолирана от трансграничната организирана престъпност и тероризма“, заяви министърът.

Същевременно той обясни, че България вече е част от ЕС, предстои да се присъедини към Шенгенското пространство и предпоставките за външна заплаха от преди години вече не са пред страната ни.

Затова и фокусът на стратегията е вътрешната сигурност – по думите на Цветанов организираната престъпност, корупцията е симбиоза между политическите партии и организираната престъпност.

„По темата национална сигурност политиката трябва да отиде на заден план и да има консенсус“, заяви Цветанов, цитиран от агенция Фокус.

Той отбеляза, че за първи път се постига пълен политически консенсус по тематата и затова е забавено приемането на стратегията за национална сигурност (2011–2020).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
lele ama i ti si edin borec v bitkite napravo si geroi ot fantastichnite komiksi cvetanov ,ne se izlagai da plioampash glyposti, kolko si naiven ,ne se li yseshtash che vsichkata ti rabota e kalpava .
44
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Няма ли кой да го напикае бе, този ***!?
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живее правителството на ГОЛЯМОТО НИЩОНЕПРАВЕНЕ и НЕСПИРНОТО ГОВОРЕНЕ (основно на глупости).Тука има - Тука нема.Ура, другари мутро-милиционери!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оправи страната
41
0
 
5
 
! Отговори
TOM преди 12 години
MALE KAKAV TROL
40
1
 
7
 
! Отговори
огледайте се преди 12 години
вижте до каква мизерия стигнахме и до каква простащина пък после дрънкайте за някакъв си който не е и чувал за българия.. у нас има само един терорист и това е мизерията
39
0
 
8
 
! Отговори
k преди 12 години
mahnetogo tozi izmamnik nali vsi4ki banditi rabotqt za tqh
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оттук нататък сме изложени на още повече предизвикателства !Защо така бе става все по трудно а уж сме се преборили с най големия
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не разбрахме от убийството на Осама показаха само един монитор с скици на хеликоптери и снимка на имение нашите клипчета по залавянето на наглите бяха доста реалити макар и без хеликоптери да се поучи цецко от американския опит и да седа на компа да прави бъдещи акций
36
1
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 12 години
Цецо,а какво стана с нашите РОДНИ мутри,а?Валентин Златев - Васил Божков - Красимр Гергов - Георги Гергов - Петър Манджуков - Николай Банев - ***-аджиите - Тодор Батков - Христо Ковачки - Средногорската минна мафия - КЦМ-арите - Иво Прокопиев - Николай Гигов - Коко Динев - Титаните - Цветелина Бориславова
35
0
 
12
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Ти Осама остави на нас, я кажи ко стана с апартаментчетата Цв. Цв
34
0
 
7
 
! Отговори
BEN преди 12 години
A TI ZAGUBI BITKATA WE SECKO KU4E MRASNO........
33
0
 
10
 
! Отговори
Гарабедчо преди 12 години
Нема късмет Цецко . Да бе дошъл Осама тука , че да го гепа нашифизкултурник да видиш тогава тъста и тъщата колко още пари за имоти щяха да му дадат. И Уорлик щеше да го потупа по рамото .Ама без късмет само с талант не става.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия картофени тиквеници сега остава да си припишат заслугите и за ликвидирането на Бен Ладен. Няма такъв цирк. Смешници.
31
1
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 12 години
Цецо,а ти ликвидира ли някоя мутра бре циркаджия смотан!
30
1
 
16
 
! Отговори
е той преди 12 години
няма как да роди своя мисъл, повтаря папагалски каквото е чул тук-там
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уорлик каза спечелихме битката не и войната и нашия Цветанов веднага повтаря същото като папагал що за хора са това нямат ли собствено мнение !
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изказваш се като един ***.Що не си мълчиш,че никой не ни бъзари за сливи,а ти с Борисов все си мерите с големите и се правите на дипломати.Не видите ли ,че не ни *** никой ни на запад ,ни на изток,ни на север ни на юг.
27
2
 
12
 
! Отговори
777 преди 12 години
Този *** пък какво се изказва!? Не си вижда некадърната и корумпирана мутра, ами взима отношение към проблеми, които не са негови! Докато този физкултурник-мафиот е в управлението на България нищо добро не ни очаква. А отвори ли си устата, валят нескопосни граматически бисери!
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тонга и Бенин изпреварват България по свобода на словотоБългария заема непрестижното 77-о място в класацията на неправителствената организация Фрийдъм хаус, а медиите в страната са частично свободни. Това става ясно от доклад на международната организация, който беше оповестен по повод световния ден на свободата на словото. В класацията са включени 196 държави като България дели една позиция с Намибия, Източен Тимор и Индия. Преди страната ни по свобода на словото са страни като Сърбия, Тонга и Бенин, които също са в категорията частично свободни. 65 страни са със свободни медии, като на първо място е Финландия, следвана от Норвегия и Швеция. На последните места са Туркменистан и Северна Корея.Новината идва на фона на скандала около напускането на журналистката от БТВ Светла Петрова и изявленията й, че най-влиятелната медия в България е подложена на нечовешки натиск. Според водещата огромната част от българските медии осъществяват отвратителен и жалък слугинаж на властта и това се вижда от темите, които се подбират. След напускането си Петрова констатира, че в момента българските медии, особено частните, както и цялата българска държава се управляват чрез шантаж и чрез рекет. По думите й при частните медиите това става чрез собствениците, за които се търси начин на въздействие, тъй като те обикновено имат и друг бизнес и е лесно да бъдат рекетирани или облагодетелствани. Водещата посочи, че знае за случаи, в които са рекетирани и журналисти, и мениджъри. Тя заяви, че този натиск чрез икономически интереси е много по-ефективен от идеологическия натиск, характерен за периода преди 1989 г.Петрова разкри, че откакто лидерката на Движение 21 Татяна Дончева е определила пред БНР собственика на БТВ Красимир Гергов като правешки олигарх, се оказало, че тя повече не може да бъде канена в bTV.Журналистката напусна bTV, след като от ръководството на телевизията поискаха да преместят публицистичното й предаване Сеизмограф в по-малко гледан часови пояс за сметка на развлекателното шоу Море от любов.