Дадоха 2 месеца на изборните туристи за нов адрес

Адресна регистрация но само срещу нотариален акт
Обновена: 5 май 2011 17:38 | 5 май 2011 17:37,
36
Дадоха 2 месеца на изборните туристи за нов адрес
Снимка: Архив Булфото

Всички хора, които са променили адреса си в периода 1 септември 2010 г. – 31 януари 2011 г., ще трябва да се пререгистрират. Това трябва да стане в двумесечен срок в общинските управи.

Това решиха народните представители, които днес окончателно приеха промените в Закона за гражданската регистрация.

Срокът започва да тече, след като законовите промени бъдат одобрени от президента Георги Първанов и публикувани в „Държавен вестник“.

Според промените при нова адресна регистрация гражданите ще трябва да представят в общината нотариален акт, договор за наем и декларация за съгласие на собственика.

Целта е да се прекрати практиката на т.нар. изборни туристи, които посочваха за свой адрес имоти на непознати хора.

Промените в закона ще спрат и практиката 10 и повече души да се регистрират на един адрес.

Предвижда се на местните избори през есента избирателите да могат да гласуват за кмет на населеното място, ако са живели в него поне през последните 10 м.

Промените бяха атакувани от опозицията в Конституционния съд. Днес се очаква магистратите да съобщят решението си.

Според шефката на правната комисия в парламента Искра Фидосова по официалната справка на ГРАО поправката засяга малко над 64 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Аз съм ЗА приемането на добре обмислени справедливи закони, които в последствие да НЕ бъдт променяти според властимащите. Допускам, че ще бъде направен опит да се променят някои изисквания в закона за президентските избори /според зависи/.
27
0
 
1
 
! Отговори
Димов преди 13 години
"Промените бяха атакувани от опозицията в Конституционния съд." Доколкото знам опозицията на това правителство са БСП и ДПС. Интересно защо са против това решение ? Може би им прецакват избирателите ? Какво ще прави България ако ДПС или БСП не е във власта ... Живи и здрави да са ... и те деца хранят и те трябва да крадът...жалко , че ние го ядем в последствие ...
26
0
 
0
 
! Отговори
баф мааму преди 13 години
ХА ХА, ПАК ЗАВАЛЯНЕ И НЕЯСН ЕФЕКТ. НО НЯМА КАК ТРЯБВА ДА СЕ КРОТУВА ПРЕД КУКЛОВОДИТЕ И НАШТИ УМНИ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ ГИ МИСЛЯТ ЗАВОАЛИРАНИ И ШАКЪЛКАВЯЩИ.ИСТИНАТА Е ЕДНА ДА СЕ Г Л А С У В А -ВСИЧКИ. А ТЕЗИ МЪГЛЯВИ МЕРКИ ДА ИМАТ ШАНС ДА ПОМОГНАТ.ТОВА Е НАЙ-ВАЖНО -ГЛАСУВАНЕ ,НЕЗАВИСИМО ЗА КОГО НО И С ВАЛИДНИ А НЕ ПРАЗНИ БЮЛЕТИНИ.ПРАЗНИТЕ САМО ПОМАГАТ НА ПОСЛЕДНИТЕ УПРАВНИЦИ.И ПРАВИЛЕН ИЗБОР НЕ ПО СИМПАТЯГИ А ЗА КАЧЕСТВЕНИ ХОРА-ПРОФИСИОНАЛИСТИ И ЧЕСТНИ ХОРА И НОВИ И МЛАДИ ХОРА. ЗАБРАВЕТЕ ЗА ДОСЕГАШНИТ
25
1
 
5
 
! Отговори
НИ-КО-ГА преди 13 години
Няма,да гласуваааам,оставиха ни без пенсии,точно пред празника,изродиии,какво ще ядем,бе,скапани ***,точно на Гергьовдвн,гадни престъпници.....това е чист ГЕНОЦИД.
24
1
 
3
 
! Отговори
trak преди 13 години
N24 praZnoglvetso kak taka turski grajdani glasuvat.......glasuvat samo balgarski grajdani s balgarski dokumenti za samoli4nost. AKO VSI4KI IZBIRATELI BQHA PRAZNOGLAVI KATO TEB DO SEGA SAMO OMRAZA NASAJDATE S VA6ITE PROSTA6KI MISLI
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и така ,в крайна сметка,анадолските *** ще имат ли право пак да гласуват за свинарския си *** доган,ще имат ли възможност пак да го подкрепят или изборния туризъм вече отпада
22
0
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до 10 - Калина - Уважаема Калина, могада изброя още неща, от които съм недоволна и то НЕ като последствие от кисела краставица. Но не това е проблемът. Проблемът е, че ми е трудно да кажа от какво съм доволна.Държа да уточня, че упреците ми не са само към настоящото правителство. Може би имате право да се гневите - всеки разсъждава според вижданията си.
21
4
 
4
 
! Отговори
дара джой преди 13 години
съветвам всички герберчета да минат психопреглед
20
0
 
1
 
! Отговори
za6toto преди 13 години
А решението го има и в досегашния Закон: на определен адрес,където са регистрирани по-вече от допустимото по Закон...само те да доказват присъствието си с документи / мисля, че на един адрес не трябваше да има регистрирани повече от 4-6 човека /. Идеята е добра, но съм убеден, че големите играчи и на този казус ще намерят "цаката" !
19
4
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Хахахаха, всички ли герберчета са толкова ограничени, много странни мераци за една демократична държава, ГЕРБ си отива със страшна сила
18
2
 
3
 
! Отговори
хи хих их преди 13 години
Някои хора са много глупави, естествено, че ако живееш при родителите си ти трябва само декларация от собственика! Крайно време беше нещо да се направи!!!
17
4
 
4
 
! Отговори
ggg преди 13 години
Това е част от договорката между ГЕРБ и ДПС, смешни и жалки управници, Доган се подигра с това правителство
16
3
 
4
 
! Отговори
za6toto преди 13 години
През м.10.2010г. се НАЛОЖИ да се регистрирам и "върна" да живея при родителите си - там, където съм роден,учил в основното училище и т.н. Сега трябва да представя : "..договор за наем и декларация за съгласие на собственика..." ?! Родителите ми да искат от мен НАЕМ ??? и СЪГЛАСИЕ??? да живея с тях!?!?! ПАРАДОКС...провал...ГЕРБ-аджийски...пореден!!!
15
2
 
5
 
! Отговори
Лиза преди 13 години
А ТАКА!АМА ЗАЩО ЧАК СЕГА?
14
3
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
И УМРЕЛИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ, *** ПЕЧЕЛЯТ СЛУЖЕБНО .. МАФИЯ!!
13
1
 
7
 
! Отговори
СРАМ преди 13 години
Не се напрягайте ....Конституциония съд е отменил отседналостта , защото депутатите от ДПС и БСП били против......... Конституционният съд обяви за противоконституционен текста от Изборния кодекс, според който общинските съветници и кметовете могат да се избират само от български граждани, живели през последните 12 месеца в съответното населено място.Припомняме, искането за произнасяне на съда беше на 53 депутати от опозицията.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 6, ако жилището на мъжа ти е преди брака ДА трябва да подпише декларация, че е съгласен!
11
1
 
6
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Сега, ако бях кмет ще регистрирам 50 *** в мойто село.Срещу което 10 месеца ще копаят по нивите, ще чистят улиците и ще правят каквото им кажа напълно безвъзмездно. Ако не искат,да хващат пътя!
10
7
 
5
 
! Отговори
Калина преди 13 години
До 8Преди е за преди, сега е за сега. Това поне е нещо конструктивно. Не разбирам кисела краставица ли си ял? Такива като теб са все недоволни.Малко ме интересува какво си въобразяваш или не. Затова заслужаваш пак *** да те управляват
9
0
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 13 години
"Хо-хо" Бре! Мнооооого си духовита и абсолютно чувство за хумор!