До неделя чакат Акт 16 на магистрала "Люлин"

Дирк Анер ще открие новия път, хвали се строителният министър
Обновена: 11 май 2011 15:10 | 11 май 2011 12:22,
125
До неделя чакат Акт 16 на магистрала "Люлин"
Росен Плевнелиев. Снимка: Архив БТА

Автомагистрала „Люлин” ще бъде пусната в неделя, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

В момента пътят има има Акт 15.

Въпреки това обаче, строителният министър е убеден, че комисията, която работи по въпроса, ще даде и Акт 16 на магистралата до неделя.

Това, което е също съществено, е, че председателят на дирекцията за регионално развитие в Брюксел г-н Дирк Анер ще присъства на откриването и за нас това е голяма чест, похвали се министърът.

Общинският път, който е паралелен на магистралата, ще бъде с променен статут.

Идеята е държавата да го поддържа в добро състояние като алтернатива на магистралния път.

Според Плевнелиев всички магистрали трябва да имат обходни пътища в добро състояние в случай на катастрофа или друг инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В неделя ще гледате по телевизора как ББ открива магистрала и ще ви сърбят червените ***. Кеф :)
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не карам голф, не съм от перник, не живея в княжево, а в момента работя в другия край на България (по морето). Тук се пълни все повече и повече с туристи, вярно предимно румънци, руснаци, украинци, немци и датчани. няма магистрала, няма и двоен път. дали магистрала люлин ще донесе повече ползи и приходи от туризъм, земеделие, търговия или каквото и да е отколкото един човешки път по морето? осъзнавам,че летния сезон е 5 месеца(от софия съм, просто сега гледам с други очи), но кое е по - важно?
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кметът на Перник- Росица Янакиева отказа да подпише акт 16,заради това,че турците не са ремонтирали пътя през Бучино,който използваха като строителен.Не са ремонтирани и улиците в Г.Бучино.
93
8
 
12
 
! Отговори
noname преди 13 години
Каква добра новина. 20 км. магистрала, (започната от предипното правителство) е завършена. Какво феноменално строителство! Какви уникални архитектурни решемия! Какво изпълнение! Има ли някой който да не е във възторг от правителството и лично от др. ББ?
92
1
 
0
 
! Отговори
no name преди 13 години
ei, amam ot razbirachi :D koito 6te da q stroi i da q e postroil. horata imat nujda ot neq. za svedenie samo shte ti kaja, che znam kolko i za kolko vreme kakvo e postroeno, po prostat prichina, che vseki den sam minaval ot tam. vseki pat nqma statut za pat predi da go priemat za takav. tova se otnasq i za opita za ulica pred nezakonnite vi garaji, primerno. pogledni sashto i za kolko tochno godini e prokopan lamansha ;) aman ot chuli-nedochuli vseznaikovci.
91
5
 
8
 
! Отговори
МОШЕНИК преди 13 години
ПОКРАЙ МАГИСРАЛАТА ТОЯ АЙДУК СИ ПОСТРОИ И ВИЛА И ТО НЕЗАКОННА НА МОРЕТО. МИ ТО НЯМА НА КОГО ДА ПРИЛИЧА. ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ БОКО -МУТРАТА. ТЪРКУЛНАЛО СЕ ГЪРНЕТО И СИ НАМЕРИЛО ПОХЛУПАК. КАТО НЯМА АКТ 16 КАКВИ ЛЕНТИ ЩЕ РЕЖЕ ОНЯ ПРОСТАКА ОТ БАНКЯ- КОМУНИСТА -МУТРА. ДАЙТЕ ДА ГО СНИМАТ И ДА ГО ДАВАТ ТО МЕДИИТЕ , ТЕЧЕ КАМПАНИЯ ЗА ИЗБОРИ. ПРОСТИ МИЛИЦИОНЕРИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ХОРАТА НЕ ВИ ИСКАТ И С КЕБАПЧЕТА И БЕЗ БИРА. НЕ ВИ ЩЕМ 136-ТЕ ЛЕВА ИСКАМЕ ДА ВИ ВИДИМ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ С ЧУЧЕЛОТО БОКО
90
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
ИСТИНАТА И НА ВАС НЕ ВИ ХАРЕСВА
89
2
 
7
 
! Отговори
pi4a преди 13 години
Спокойно де, те всички първите 2 години се справят прекрасно с еврофондовете и не защото са мног окадърни, а защото тези които им ги дават се надат. Справка фондът на кучкаря от земеделието, винаги първи сигнал. Спокойно - ще открие Боката магистралата, която асфалтира и маркира успешно. Без илюзии само, 2/3 от нея е построена и финансирана от предишното крадливо правителство. Най-лошото е че за скоростната отсечка (няма статут на магистрала) са изгубени 4 години, а за прокопаването на ламаша -3
88
2
 
2
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Ако , не дай Боже, Китай стане пъва свръх сила/което не е толкова невероятно/, и ако реши да си разшири "жизненото пространство" , нищо чудно един ден Китайската червена армия да пристигне на Добруджанската ни граница!Как ли ще погледнат китайските комунисти на българските си "другари" -червени капиталисти!Дали веднаги ще ги наредят на стадиона и ще ги разстрелят или ще ги пратят в някой трудов лагер в Китайска Монголоя?!?!?
87
5
 
8
 
! Отговори
до 66 келеш преди 13 години
Хайде припомни си кога бе дадена и от кого идеята за нова спортна зала и кога започна строителството й,Тиквата тогава си нямаше и хабер за това строителство но както винаги се кичи с чуждите постижения!
86
8
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Какво сте се размрънкали Ве? Истината е винаги болезнена, но това е. Тези се справят много по - добре с еврофондовете. При едни избори всеки си гледа интереса и аз искам да има пътища и работещи предприятия. Към момента това правителство ни е необходимо и за пред Европа.
85
5
 
7
 
! Отговори
Марк до 76 преди 13 години
Виждам , че си ентелегентен!Маога ли да те попитам тогава да ми обясниш:Защо след като 45-г обещаваха, планираха, строяха КомунизЪма комунистите не го построиха?А Тодор Живков ми беше обещал- "От всекиму според способностите, всекиму според потруебностите!"Е кво стана бе? Нали 2000 г. щяхме да пазаруваме без пари?Защо ме излъгаха тези комунисти бе?А кажи сега!
84
5
 
5
 
! Отговори
дo 45 преди 13 години
Не защитавам Станишев, НООО истината е най-важна, а тя е много проста - какви бяха цените през 2008-2009 на сторителните м-ли и какви 2010 , а в момента?
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, 76, много точен коментар! Макар че тия герберизирани зомбита няма да те разберат и по комсомолски ще почнат да те плюят и да цъкат минуси
82
11
 
6
 
! Отговори
До боклука преди 13 години
Какво се почнали вие бе ,смешници. Ако вашето крадливо правителство беше на власт, щеше да стане като с Тракия - 30 години - 30км., а имате усти да говорите...
81
6
 
14
 
! Отговори
Магистралката преди 13 години
Бравост на куманоида Борисов!Толкова много работни места по тази магистрала та чак не е за верване.Пенсионерките да се нарядат през метър по червени прашки и да фъргат килотите.Стига са ривали за пенсии.Требва да има пазар на труда.По кръшните и въртеливите повече щъ зимат ами!ГЕРБ-ДС ,БКП-ДС ВЕЧНА ДРУЖБА!Да ни е жив и здрав и Мавъра и сички ДС-та!Не на етническото разделение.Има и магистралките с шалвари места!УРА ДРУГАРКИ!ЩЕ ОБСЛУЖИМ ЗА 5 МИНУТИ ВСЕКИ ЧЛЕН ШИФИОР!
80
4
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
ЗА ДАЗАВЪРШИШ НЕЩО ТРЯБВА ДА Е ЗАПОЧНАТО-А ВИЕ НЕ ГО ЗАПОЧНАХТЕ ЛАВРИТЕ НЕ СА САМО ВАШИ НЕ СЕ КЕФЕТЕ
79
11
 
17
 
! Отговори
Доволен преди 13 години
Браво г-н Плевенлиев.С две ръце гласувам да заместите Борисов на премиерския пост.Борисов да става президент и да реже ленти , а вие да управлявате експертно и с желание , както в момента оправяте бакиите на Гагаузов .Статията е за откриването на магистрала Люлин , другари стига негативизъм .Дали сте червени или пенбени , няма значение , защото и вие ще е ползвате.Разликата от сега и преди е че преди само се крадеше , а сега и се прави нещо за народа. Избирам по малкото ЗЛО, тоест сегашните
78
2
 
1
 
! Отговори
съдебна система преди 13 години
Не се карайте в момента Конституциония съд е съставен от 8 близки до Боце и 4 приближни на Горисов.8 на 4 за Боце , това е истината, стига празни приказки.
77
2
 
6
 
! Отговори
съдебна система преди 13 години
Не се карайте в момента Конституциония съд е съставен от 8 близки до Гоце и 4 приближни на Борисов.8 на 4 за Гоце , това е истината, стига празни приказки.Факта , че миналата седмица подкрпиха искането на ДПС и БСП за отседналост да отпадне , че да могат да гласуват прииждащите *** е красноречив.