Заради бълхата няма да изгоря юргана, зарече се Найденов

Ако се опростят санкциите на животновъдите, грозят ни глоби
11 май 2011 12:50,
97
Заради бълхата няма да изгоря юргана, зарече се Найденов
Снимка: Булфото

Няма да съм този министър, който заради бълхата ще изгори юргана, защото от другата страна залогът за следващата година е 1,2 милиарда.

Така земеделският министър Мирослав Найденов коментира протеста на животновъдите преди началото на заседанието на правителството.

„Не знам защо точно днес животновъдите решиха да протестират, след като утре ще заседава консултативният съвет по животновъдство, сформиран по тяхно желание“, добави министърът.

Протестът на животновъдите е заради неизплатените субсидии за пасища. Животновъдите искат да се срещнат с премиера Бойко Борисов заради наложените им санкции.

Причината е разминаване между подадените от тях заявления за директни плащания с новите данни от цифровите ортофотокарти.

Според Найденов проблемът е, че през 2009 година са заявявани определени площи, които в 2010 година са били изплатени на животновъдите, но когато са закупени сателитните изображения, се вижда, че част от тези площи не бива да бъдат подпомагани.

„Аз съм готов да покажа – има декларирани за подпомагане гробища и дъбови гори. Това ливади ли са", попита Найденов.

Той е категоричен, че основното искане да бъдат опростени наложените глоби на всички няма как да се случи.

"Те знаят, че ако държавата опрости тези наложени глоби, ще последва незабавна реакция от Брюксел и санкция за България – връщане на същата сума и спиране частично или напълно на земеделските фондове. Това вече се случи веднъж и аз няма да съм този министър, който заради бълхата ще изгори юргана, защото залогът за следващата година е милиард и двеста милиона", мотивира се министърът.

Той отбеляза също, че заедно с животновъдите е разписана процедура, съгласно която недоволните от наложените санкции могат да ги обжалват, а комисия с техни представители ще каже дали има основание това да стане.

Там където има основание, министърът може да отмени наказанието, но това може да стане на базата на обследване на всеки конкретен случай, добави Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
oosjinwyvx преди 13 години
B9oSDy , [url=ifgloetacevv/]ifgloetacevv[/url], [link=kqhdpjgmqojw/]kqhdpjgmqojw[/link], hufplnawsgbj/
90
0
 
0
 
! Отговори
Stevie преди 13 години
Posts like this brghiten up my day. Thanks for taking the time.
89
0
 
1
 
! Отговори
Бълхата преди 13 години
Искат да ме изгорят! Заради един юрган...Това ли ви е демокрацията? За това ли се борихме 45 години, та нали времето е наше? За това ли скачах по барикадите? Кой не скача е червен? Не очаквах това от Миро Мършата...
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ок. Г-н министър, бухте ли соделили какво стана спрословутия хляб "България". Понеже не може да се намери никъде.
87
1
 
4
 
! Отговори
избирателБраво преди 13 години
Боже какъв министър се е пръкнал! Този червендалест селянин, дето стана от началник в кучкарник министър, наистина се е взел насериозно. Омитайте се бе, нещастни гербави кухари!
86
0
 
1
 
! Отговори
4o4ko преди 13 години
Съгласно чл. 32, ал. 3 от засона за подпомагане на земеделските производители "Общинските служби по земеделие оказват помощ на кандидатите за подпомагане при попълване на заявленията и за идентифициране на ползваните от тях площи". Така че, да ги накажат, че не са оказали съдействие, а са набутали производителите.
85
0
 
2
 
! Отговори
agro преди 13 години
Този нямали да престане с идиотските изказвания.Да ми каже тогава как от неговото министерство дават под наем земи които не попадат в така наречения слой?
84
1
 
1
 
! Отговори
зикото преди 13 години
Тоя оправи животновъдството горското стопанство с бивши чентета-ДС та юргана няло да оправи . АКО негоизхвърлят тежко на цялотони селско и горско стопанство.
83
0
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Миро е просто неадекватен, а тези снимки не знам колко са актуални, но напълно годни земеделски земи са извадени като "недопустими"! Не можеш да ги декларираш...Кой и кога ще обнови данните Миро не може да отговори така, че най-добре да се маха по-бързо!!
82
1
 
3
 
! Отговори
ник преди 13 години
Българска работа-20 години мазни муцуни смучат кръвта на дребните "бълхи"!
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Юргана го откраднаха, а бългата е в скута на Миро Найденов.
80
1
 
7
 
! Отговори
ст преди 13 години
*** тоя няма ли да си ходи...
79
0
 
9
 
! Отговори
Антимиро преди 13 години
Този умник защо не провери по какви документи са кандидатствали санкционираните животновъди? Ако са издадени от компетентна институция от неговото ведомство с размерите които те са заявили, а сега се твърди, че не са реални къде е тогава вината на тези хора. Работата е там, че поземлените комисии на времете не са установявали тези земи прецизно и това става едва сега с тези нови снимки. Но за това вина има самото негово министерство, а не животновъдите. Гербер да си признае грешката,аааааааааа.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя к*ч не мога да го дишам.Егати тъпите мутри в герб!
77
0
 
5
 
! Отговори
До 69 преди 13 години
Това не е поезия, а простотия. Толкова ниско ли си паднал бе човек, направо си изпаднал като м9да из сцепени ***.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Андрешковци.
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези толкова ли са *** ? Само ни заплашват как щели да ни глобят от ЕС ! Ако ни е по-изгодно да плащаме глоби и заедно с това икономиката ни върви напред към по-добро защо не ?Защо да не плащаме глоби ? Вече ми писна някакви си чиновници в Брюксел да ни определят как по-мизорно да живеем в България ! Все пак на тях им трябва евтина работна ръка... защо ще им е да ги настигаме в България по доходи ?
74
0
 
7
 
! Отговори
ЛАЛЕТО преди 13 години
АМАН ОТ ***- А ДОСЕГА КАКВО СЕ ПОЧЕСВАХТЕ А НЕ ПРОВЕРИХТЕ ТЕЗИ НЕУРЕДИЦИ-МЕСЕЦ МАЙ Е . А ПАРИЧКИТЕ ГИ СПРЯХТЕ. А ОТ СЕГА Я КАМИЛАТА Я КАМИЛАРЯ.
73
1
 
8
 
! Отговори
овцъта преди 13 години
А къде си бил Миро ти и какво си гледал ,когото са подавали декларации за подпомагане на гробища и дъбови гори ,или си имал уговорка с тези декларатори.Много жалко за земеделието храните и горите и много работа за прокуратурата.
72
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забелязал съм, че селяните обикновено са алчни и прости.