ГЕРБ блъсна Митрева в прозореца, рекоха от БСП

В крайна сметка парламентът освободи шефката на НОИ
Обновена: 18 май 2011 11:48 | 18 май 2011 11:47,
30
ГЕРБ блъсна Митрева в прозореца, рекоха от БСП
Снимка: Булфото

Парламентът прие оставката на управителя на НОИ Христина Митрева след продължителен дебат и спорове между парламентарните групи. 

От гласувалите общо 137 депутати 93 се обявиха „за” оставката на Митрева, 34 народни представители от ПГ на "Коалиция за България" и ДПС гласуваха "против", а 10 депутати се въздържаха.

Споровете започнаха още с включването на разглеждането на оставката като първа точка в дневния ред на парламента.

„Никой не е против да има освобождаване, когато има оставка, но да не се бърза, другото е гузност и прикриване, посочи заместник-председателят на ПГ на левицата Михаил Миков.

Опозицията поиска проекторешението за оставката на Митрева да бъде обсъдено първо в ресорната парламентарна комисия и да бъде гласувано в присъствието на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Според БСП управляващите са виновни за несъбраните приходи в НОИ и сега криели зад гърба на Митрева.

Бившият министър на икономиката Петър Димитров се обърна към подалата оставка Митрева, която присъстваше в залата, с думите, че всеки човек има път в живота си, но не всеки го намира и извървява.

„Вие сте го извървели достойно. Не позволявайте да ви унижат в края му. Оттеглете оставката си”, призова депутатът и се обърна към управляващите:

„Бъдете мъже, поемете си отговорността. Да блъскате Митрева в прозореца и да превръщате искането за оставката й в самооставка не е морално”.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов обяви от парламентарната трибуна, че оставка на един администратор няма да реши този политически проблем.

„Очите на 2 млн. пенсионери се насочват от НОИ към кабинета на премиера Бойко Борисов, който е отговорен за тази дестабилизация, коментира Командира. Според него Митрева не е поела политическа отговорност и затова трябвало да бъде освободена.

От своя страна Христина Митрева категорично отхвърли обвиненията, че е подвела с планираните приходи в НОИ, за което основно управляващите начело с Бойко Борисов поискаха отстраняването й.

Още по темата

„Вие сте хората, които сте ме избрали, и вие сте хората, с които съм работила през годините изключително добре, с много голяма подкрепа и уважение помежду ни. Като управител на НОИ ние изпълняваме политиките, тоест изпълняваме и социалната, и финансовата политика. Няма да се спирам на това как се прави бюджетът, много думи бяха казани. Не е въпросът в моята оставка, защото аз си я подавам и искам достойно да си отида от този парламент“, обърна се към депутатите Христина Митрева.

Тя защити колегите си в НОИ, като ги определи като изключителни експерти. 

„Когато на една институция се блокира работата, тъй като от два месеца работата на института се блокира, поради това, че аз съм изолирана от двете водещи министерства, на които изпълнявам политиките – МТСП и Министерството на финансите, това пречи на работата на институциите.

Един човек идва и си отива. Аз ще си отида от тази институция, но аз искам тази институция да продължи. Защото това е социална институция и хората не заслужават такова отношение, нито хората, които работят в институцията, заслужават такова отношение“, заключи отстранената шефка на НОИ и се отправи към „последната си медийна изява“ – пресконференцията, на която се очаква да мотивира решението си да се оттегли. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
"...Господарят Рал ни води. Господарят Рал ни учи. Господарят Рал ни пази. В светлината ти процъфтяваме. Милостта ти ни закриля. Мъдростта ти е нашето смирение. Живеем само за да ти служим. Животът ни ти принадлежи..."Или да перефразираме Тери Гудкайнд. Можете да замените Господаря Рал с Господаря Бойко и неговия Сив Кардинал - Дянков"Пази, Боже, сляпо да прогледне!"
27
1
 
3
 
! Отговори
Мария Ф. преди 12 години
Махането на Митрева под абсурден предлог освен, че е лишаване от един от непратийните професионалисти, е част от похода на Мончо Дянков към властта. Към пълната власт. Част от този поход е блюдолизничеството на Т. Младенов, Ехнатон Игнатов и други. Дори и шефът на Агенции "Архиви", който беше протеже на приятеля на Дянков - Божката Димитров, беше сменен с човек на Дянков. Какво, всъщност, иска този? Това прилича на огромен комплекс или на невероятно голям користен интерес.
26
6
 
0
 
! Отговори
засегнат преди 12 години
Бабата ни лиши от парите за болнични.Не е толкова нещастна.Нека да види какво е беизходица. Ще си взема пенсийката на макс и сега ще реве, че губи огромната си заплата. А как обясняваше,че сме бандити и с болничните си източваме бюджета.
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените *** със същия плам защитаваха и Масларката.
24
4
 
6
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Сега вече е спорно, смешно ли стана или жалко. Май и двете. Христина Митрева, която никъде, където е била, все във финансовата сфера, никаква политика не е изпълнявала, освен услуги и улеснения за силните на деня, не се посвени да прибере 30 000 лв. за "неизползван отпуск", плюс по 700 лв. на месец като "експерт" към социалния министър, ще ми говори за достойно оттегляне. А кристално почтеният, честен и неподкупен бат ви Боко си измива ръцете с нея, че не може да скърпи бюджета пак.
23
5
 
2
 
! Отговори
ууууу преди 12 години
Новата коалиция - БСП+ДПС+СДС!! Гласуваха заедно! Аууууууууууу
22
3
 
8
 
! Отговори
Rwe преди 12 години
Това безумно желание за власт у *** Дянков!!! То не бяха държавни агенции, заместник-министри в други министерства и къде ли не. Сега използва евентуална грешка, в която най-малкото е съучастник и неговото министерство, за да махне, още един човек, който не е поставен от него.
21
1
 
14
 
! Отговори
тапак преди 12 години
Не можаха ли да разберат- увеличаване на безработицата свиване на икономиката доведе до ниски начисления на данъци , И НИСКИ ПОСТЪПЛЕНЯ ВЪВ ХАЗНАТА ТОВА Е ТО -НЯМА ИКОНОМИКА НЯМА РАБОТЕЩИ ФИРМИ -НАМА ПАРИ ПА АКО ЩЪТ И ПАПАТА ДА НАЗНАЧАВАТ В НОИ.
20
2
 
11
 
! Отговори
леле-мале преди 12 години
какво значение има кой управлява при положение че хората не живеят добре? толкова откровено *** защитници има на кабинета - все едно ще се женят за министри и премиер и ще прекарат остатъка от живота си с тях. айде хвалете се, че ви управляват достойни хора, докато ровите в кофите и крадете
19
3
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ЗАЩО,КОГАТО ГЕРБ НИ ПОГРЕБА ОКОНЧАТЕЛНО,НА ВСЕКИ КОМЕНТАР СРЕЩУ ТЯХ ИМА ВИНАГИ НЯКОЙ ,КОЙТОВИНАГИ ДА ГО ПЛЮЕ , ЧЕ БИЛ КОМУНИСТ,ИЛИ ДА НЕ БИ ДА ИСКА ТЕ ОТНОВО ДА СА НА ВЛАСТ? ТОВА СА МЛАДИ ХОРА,КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ,ЧЕ БКП-БСП НИКОГА НЕ СА ПАДАЛИ ОТ ВЛАСТ,НО ТЕЗИ СЕГА ,КОИТО СА КРАЙНОТО ДЯСНО КРИЛО НА КОМУНИЗМА-ГЕРБ ЩЕ НИ ИЗТРИЯТ ОТ КАРТАТА НА ЕВРОПА.В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ПАРТИИ СА ЗАВИСИМИ ОТ ВЪН.
18
4
 
12
 
! Отговори
:((( преди 12 години
Крехката жена не издържа под натиска на тия зверове. Поредния употребен експерт, но този път беше доста нагло предвид това, че виновни са изцяло финансовото министерство. Всички излязоха от кризата освен нас, и ако не подпрявяха данните от НСИ за "ръста" на БВП още щяхме да регистрираме икономически спад. Какво чудо трябва да се случи в тази страна, че да излезе от кризата?
17
1
 
11
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
В тази държавица - ***, ако не знаете има 18 вида детски помощи !!!Но според фашисткия праг от 350 лв. бруто, децата на данъкоплатците, които са плащали върху облагаем доход от над 350 лв. бруто не получават следните 3 вида детски :- месечна детска помощ за отглеждане на дете до завършване на средно образование ( 35 лв. месечно за белите деца и 59,15 лв. за ромчетата)- еднократна помощ за първолаци - ( 150 лв. )- допълнителна помощ за отглеждане на близнаци ( общо 52,50 лв.)
16
1
 
11
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
В тази държавица - ***, ако не знаете има 18 вида детски помощи !!!Само 4 от тях са за всички деца. Но не пише така в закона, защото тогава ще се сетим, че другите видове детски не са за всичкиПише : " независимо от доходите на семейството"Та тези 4 вида детски "независимо от доходите" са :- еднократна помощ при раждане на дете- еднократна помощ при раждане на близнаци- еднократна помощ при раждане на дете с увреждания- допълнителна помощ за отглеждане на дете с увреждания
15
2
 
18
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
В тази държавица - ***, ако не знаете има 18 вида детски помощи !!!Само една от тях е предимно за белите майки - ЕДНОКРАТНАТА ПОМОЩ ЗА МАЙКИ СТУДЕНТКИ ОТ 2880 лв.И точно тази помощ се опита да спре *** Дянков в началото на власта си. Тогава Борисов му забраниТази помощ НЕ Е ЗАБРАНЕНА и за ***, но те като нямат средно образование, НЕ МОГАТ ДА ЗАПИШАТ ВИСШЕСега отново по ТВ подеха кампания срещу майките-студенткиИ за тях щели да сложат прага от 350 лв. БРУТОЮроди ...
14
4
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
малко се съмнявам дали е нямало койъ да я замести тези 8 години, сега какво ще правят тогава без нея, а??? няма незаменими хора
13
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените кадри трябва да бъдат разкарани отвсякъде.
12
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените *** имат ли думата :))))
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на тази работата е "Храни куче да те лае"
10
1
 
9
 
! Отговори
tarbuh преди 12 години
nomer 7, ti si typ. Az imam 60 dni otpusk, no nqma koi da mi gi dade zashtoto e tejko polojenieto i firmite svivat personala, koeto natovarva ostavashtite tam.
9
4
 
30
 
! Отговори
Цитат преди 12 години
Имаше списъци с имена от ГЕРБ за назначаване на хора без необходимата подготовка, това каза на пресконференция освободеният управител на Националния осигурителен институт Христина Митрева, предаде репортер на Агенция Фокус. Натискът в първия месец е бил много голям. Шест месеца имаше голямо напрежение в институцията, каза Митрева. Тя подчерта, че въпреки това са проведени конкурси за директори на териториалните подразделения на НОИ. От 17 представители на ГЕРБ са се класирали само четири, които са се представили добре каза Митрева.