Може би ще подпомогнат пенсионерите

Според Дянков средствата могат да се вземат от Агенция „Митници”
Обновена: 19 май 2011 06:02 | 18 май 2011 22:19,
157
Може би ще подпомогнат пенсионерите
Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков не даде категоричен отговор дали правителството ще отпусне еднократна помощ в размер от 136 лв. на българските пенсионери, с която да се компенсират ниските доходи на хората от третата възраст и да се намали ефектът от инфлацията и този от поскъпването на храните и горивата.

„В края на юни с експертите ще седнем на една маса, за да видим какви са разчетите и дали ще можем да отпуснем парите”, заяви в Пловдив министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му средствата могат да се вземат от приходите на Агенция „Митници”, които бележат ръст в сравнение с тези от миналата година. Той припомни, че финансовото министерство трябва да осигури бюджета за всички сфери, така че не може да каже със сигурност дали всички възрастни ще получат еднократна финансова инжекция.

„Раздаването на помощите ще започнем от хората с най-ниски пенсии, които са в най тежко положение и от  вдовиците”, каза още Симеон Дянков.  Ако се стигне до отпускането на парите, пенсионерите ще ги получат през месец юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: дянковпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
47
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Преди месец по НОВА ТВ, социалния министър Тотьо се похвали,че само по оперативна програма "Подпиране на метли" ( Човешки ресурси) е дал на *** за 2010 г. над 1 млрд. лева !!!А колко такива оперативни програми има ?
14
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-стиснат пицар не сме имали май?
13
11
 
44
 
! Отговори
Димитров преди 13 години
До истинатаМайка ми е работила 35 г. като счетоводител и взима 140 лв. пенсия благодарение на реформите през 1998 г.
12
11
 
55
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Може би ще подпомогнат пенсионерите с най-ниски пенсии.И кои са най-ниските ?На братята ?За високите - знаем, но като дадете на тези до 180, например, който има 181 излиза, че има добра пенсия..Срам и смях - няма ниски и високи, или на всички, или на никой - запазете си ги за 14 заплата...
11
10
 
39
 
! Отговори
Malko spam преди 13 години
България е една от най-силните държави в еРепублик - толкова силна, че предизвиква завистта на някои от съседите си, които се съюзиха за да ни заличат! Обявиха ни тотална война, бяхме нападнати от 5 държави едновременно - рекорд за играта! Въпреки че претърпяхме тежки поражения, ние пак възкръсваме от пепелта, уверено громим враговете си и сме устремени към победа!Ела, регистрирай се - ХОРАТА са най-ценният ресурс!!!" Можете да се регистрирате от erepublik/en/referrer/SandeRBG
10
10
 
64
 
! Отговори
Торпедото преди 13 години
*** такъв, правиш същите номера като другите-купуваш гласове! Ама хората не са глупави вече,това са много години лъгане и никой няма да ти се върже!После, след изборите, тия същите пенсионери ще ги забравиш и ще се сетиш пак за тях след 2 години.И не със 136 лева а с по 1036 евро трябва да компенсираш всеки българин заради неадекватната ви политика-икономическа и финансова!!!
9
12
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков "може би" си *** ***!
8
11
 
42
 
! Отговори
NE преди 13 години
MOLQ VI NE GLASYVQTE ZA GROB PISNA MI OT OLIGOFRRENI
7
10
 
39
 
! Отговори
Световна банка преди 13 години
"Може би ще подпомогнат пенсионерите с най-ниски пенсии", приемаме само ако се допълни "с три дози стрихинин, като най-евтина отрова". Мони, дръж се и не отстъпвай иначе - хоп доброволна оставка без да искаш.
6
9
 
52
 
! Отговори
Калин преди 13 години
болшевиките от герп .. вместо да НАГЛЯРСТВАТ ... ДА ИЗЛЯЗАТ И ДА КАЖАТ, КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ОТЧИСЛЕНИЯТА НА ХОРАТА? КЪДЕ Е ПЕНСИОННОТО ОСИГУРЯВАНЕ В ТАЗИ СТРАНА, ДЯНКОВ .. ДА КАЖЕ В КОЯ ДРУГА СТРАНА ОТ ПРИХОДИТЕ НА МИТНИЦИТЕ ПЛАЩАТ ПЕНСИИ ? НАЛИ СА РАЗЛИЧНИ ..!
5
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков, много Ви стана да се двуомите - ще подпомогнете ли хората или си вървете кой от където е дошъл!
4
9
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предизборното наддаване пак започна:)
3
11
 
68
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Работил си 40 години - вземаш 400лв пенсия - няма помощ,работил си 3 години - вземаш 130лв пенсия + помощи - има "премия".Бах. логиката...... да помагаме на мързеливите.. или на ***... а, идват ли избори?
2
11
 
83
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
Дянков, ако искаш да подпомогнеш народа - върви си
1
10
 
91
 
! Отговори
Клетва преди 13 години
Дянков, дано един ден да останеш на най-ниската българска пенсия и да плащаш българско парно, да те лекуват в българска болница и да ти отказват добро лечение, защото не можеш да си платиш!