Супердрегер заменя кръвните проби

Вместо в болница, втората проба за алкохол ще е в районното
Обновена: 18 май 2011 07:51 | 18 май 2011 07:13,
63
Супердрегер заменя кръвните проби
Снимка: Булфото

Кръвните проби, които се вземат при изследване на пияните шофьори, може да отпаднат и да се заменят с изследване с технически средства.

Това съобщи зам.-директорът на Охранителна полиция комисар Алекси Стратиев пред "24 часа".

За да стане това обаче е необходима промяна в наредба 30. В момента работна група с представители на здравното, правосъдното и вътрешното министерство обсъжда актуализирането й.

Около 120 супердрегера, големи колкото компютър, сега стоят в дежурните части, но не се ползват от полицейските патрули. Идеята е, ако наредбата бъде променена, те да се използват за втората проба за алкохол, която може да се прави в дежурна част.

Уредът измерва издишания въздух и дава верни показатели и не е необходимо човек да дава кръв, обясни комисар Алекси Стратиев.

Ще се правят две проби и ще излиза средната стойност. Машината ще вади две разпечатки, като предварително ще бъдат въведени данните на човека – ЕГН, възраст, пол, тегло, а  документът ще излиза във вид на касова бележка.
 
Ако новите уреди започнат работа, изследванията ще се приемат като доказателство и шофьорите няма да бъдат задължавани да ходят на кръвни изследвания.

„При положение че човек желае, той може да отиде и да си направи изследване с кръвна проба в болница“, каза зам.-директорът на Охранителна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
1
 
! Отговори
До 60 преди 12 години
Задължителни са, ама ако си над 1.2 промила, по-добре да ти вземат книжката и да те глобят, отколкото да имаш наказателно дело и да те осъдят...
61
0
 
1
 
! Отговори
касиер преди 12 години
"...а документът ще излиза във вид на касова бележка", в която ще е вписана сумата дължима на ръка на подходящия милиционер и началника му!
60
0
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Не са, но наказанията са задължителни.Водач на МПС, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство - дрегер или не изпълни предписанието за медицинско изследване на алкохол в кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява МПС, трамвай или самоходна машина за срок от 12 до 18 месеца и глоба от 500 до 1000 лв
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SUPERDREGER !!!!
58
2
 
4
 
! Отговори
SirT преди 12 години
Тествал съм дрегер съпроводено с юнашко напиване. Да ви кажа факти.Ако си пил малко или нормално може да го изъжеш, като отпиеш вода преди теста. Ако си се налюлял яко нищо не помага в показанията. Интересното е, че ментова дъвка от рекламирана марка вдига показанията на дрегера! Така, че не разчитайте на нея!Една нощ пиехме и духахме, докато му се зави свят на един дрегер!
57
1
 
3
 
! Отговори
asen преди 12 години
Супердрегер - uraaaa... ayde nazdraveee.... :))
56
3
 
5
 
! Отговори
spica преди 12 години
искам да ви кажа че нито дрегера нито кръвната проба са задължителни :)
55
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 12 години
а *** ще го изчистват ли :)
54
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 12 години
Добре де, защо все пак не се направи избор - щом искаш да караш, не пиеш. Ако искаш да пиеш - не караш. От средното положение стават всички дивотии. После полицията виновна, че иска рушвет. Като няма повод, няма да иска рушвет.
53
2
 
21
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
Различните хора има различна обмяна на веществата. При някои има малки количества ПОСТОНЯННО в кръвта. При други различните храни - туршия и т.н. при реакция в организма освобождават също малко количество алкохол. НЯМА НАЧИН без кръвна проба да бъде хванато правилното количество алкохол в кръвта.
52
0
 
6
 
! Отговори
Rumburak преди 12 години
До Avok,Първо, ние не караме пияни, но това не ни пречи да мислим за правата си. Ако пробата на кръвта не е задължителна, нали ще бъде още по-лесно да се измъкват наистина пияните? Да не мислиш. че такъв, който е пиян ще ходи да си вади кръвна проба доброволно? Напротив, ще използва тази недомислица или ще се разбере с полицаите да го изкарат трезвен.... Недей да реагираш така първосигнално, требе и акъл...
51
3
 
24
 
! Отговори
ха сега де! преди 12 години
Уредът измерва издишания въздух и дава верни показатели и не е необходимо човек да дава кръв, обясни комисар Алекси Стратиев.Това означава ли, че "нормалните" дрегери не дават верни показатели? *** глупаците. Абсолютни кухари. С дрегер ще борят дрегер. Нищо не може да каже по-сигурно дали имаш алкохол в кръвта от самата кръвна проба! Нищо!
50
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супердрегер за суперрушвет!
49
9
 
24
 
! Отговори
Avok преди 12 години
Абе плиткоумници, нали са ви написали, че може да отидете да ви вземат кръвна проба в болница ако се притеснявате, че полицаите ще ви спратнат нещо! Ако някой от вас дето карате пияни сгази някой от семейството ми, въобще няма да стигнете до супер дрегер. Ще ви приемат направо в мазето на болницата!
48
5
 
18
 
! Отговори
Буги преди 12 години
Така само ще развалят бизнеса на лекарите. Вместо те да взимат пари и да подменят проби това ще ги зимат ченгетата. И така веднъж като те спрат с обикновения дрегер кихаш 50 и после в районното с модерния дрегер кихаш още 100 и всеки доволен.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще се правят две проби и ще излиза средната стойност. И ето дами и господа, едната проба е 2 промила, другата - 0 и странно защо средна стойност 1 промил. И съвсем случайно се отърваваш!
46
2
 
5
 
! Отговори
МАЙМУНДА преди 12 години
Аз съм анти милиционер бре. :DКьорав ли си, че не видя какви съм ги писал по долу!Иначе наистина си *** нарушителя! Карай по предпазливо и внимателно!
45
0
 
18
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Нищо ново - минаваш през апарата, взимаш касовата бележка, плащаш и си заминаваш.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти па си *** тъпука :) невинно милиционече :)
43
1
 
2
 
! Отговори
МАЙМУНДА преди 12 години
Ти си *** нарушителя :DИначе де да бяха 50...