Уволняват ректора на Селскостопанската академия

Открити са далавери на ректора Светла Бъчварова
Обновена: 20 май 2011 10:57 | 20 май 2011 10:56,
14
Уволняват ректора на Селскостопанската академия

Министърът на земеделието и храните ще предложи на премиера Бойко Борисов да уволни ректора на Селскостопанската академия Светла Бъчварова.

Новината съобщи Найденов по време на парламентарния контрол днес.

Светла Бъчварова бе зам.-министър на земеделието и храните в правителството на Тройната коалиция от квотата на БСП.

Мирослав Найденов съобщи още, че е извършена цялостна проверка на дейността на академията.

Констатирани са системни нарушения и ако се наложи, ще бъде сезирана прокуратурата. Поисках Сметната палата да извърши одит на Селскостопанската академия. Срещнах се с председателя на Сметната палата, който ме запозна с допълнителния доклад. Ще предложа още в първите работните на министър-председателя смяна на директора на Селскостопанската академия”, заяви земеделският министър.

Депутатът от „Синята коалиция“ Веселин Методиев посочи, че разполага с информация за конфликт на интереси в управляваната от нея академия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
вино и пиво преди 12 години
С. Бъчварова защо и как последователно изгони академик Цветан Цветков, за да седне тя и друг на неговия стол
15
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Да се махне Бъчварова но със нея и всички назначени от нея директори -нали ви е ясно за кого те лобират.Да се проведят нови анонимни конкурси за директори и да ги отценяват от независими инситунций подлежащи на обществена проверка . Ако не се помени системата по-добре не барайте Бъчварова нека всичко да си продължи по старо му и со кротце со благо успех
14
0
 
1
 
! Отговори
земеделец преди 12 години
След като изгонят Светла Бъчварова веднага трябва да сменят членовете на Управителния съвет на ССА - всички са послушковци посочени от Светла Бъчварова. Трябва да бъдат незабавно сменени всички червени неграмотни директори на земеделските институти като се започне с Котева от Карнобат, Лалева от Стара Загора и т.н.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички директорите в академията са НАЗНАЧЕНИ от Св. Бъчварова без конкурс или каквото и да било обсъждане - също както при комунизма. Отчитането на финансорите разходи е ужасяващо неадекватно и е много интересно да се разбере за какво се изразходват години наред средствата за изследвания и по-специално материалните разходи за целта, които се отчитат ежегодно, но едва ли повече от 3-4% от учените са виждали такива средства през последните 2 десетилетия.
12
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Св. Бъчварова ли беше най-умната и най- способната, за да властва безкомпромисно в ССА? Тя е една самовлюбена персона, която се е заобиколила само с директори, които и сервилничат и се подмазват. Срастването с власта не е помогнало на никого. Държат се на работа пенсионирани учени на по 68 та и до 75 години и никои не обръща внимание.Сега ли се сетиха за конфликт на интереси, когато тя получаваше цял мандат по 2 заплати, като директор на ССА и като зам.министър и беше и на двете длъжности?
11
1
 
0
 
! Отговори
And1 преди 12 години
На народа му писна от шуро-бадженаштина, няма ли кой да осъди най - накрая Найдвнов
10
0
 
1
 
! Отговори
яяя.... преди 12 години
Господин министър, че Бъчварова ще махате-това добре. Тя не става за това място, което да всява респект, просто едалеч от науката. АМА ЗАЩО ДЪРЖИТЕ ЦВ. ДИМИТРОВ? Че той горкия ще заспи докато говори. А знаете ли, че баща му държи фирма за внос на говежда ***? За каква селекция в България ще говорим. А Костов си е гола вода. Абе господа управляващи, сложете знаещи с практически опит хора, които са били във фермите и на полето, виждали са какви ли не ***, т.е.породи ... що е туй мотика...
9
0
 
1
 
! Отговори
zz преди 12 години
Ministarat nqma li da si xodi?Zemedelieto i xranite ne im trqbva kra4marski pevez,a upravlenez.Neka Rektora na instituta stane ministar i togava gledaite kak vsi4ko 6te si doide na mqstoto.
8
1
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Повечето институти в Сел Стоп. Академията са пред фалит. Дори тези които могат да се самоиздържат като тези от Генерал Тошево ги дерат от Академията. Вземат им приходите. После няма пари за отопление и консумативи за лабораториите. Аз се срамувам когато съм с учни от тази академия. Те са до такава степен обеднели, че когато са на конференции дори в България си носят храна от къщи. Не могат да публикуват в престижни списания защото нямат пари. Нуждаят се от пълна промяна.
7
0
 
5
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Крайно време беше да изритат тази корумпирана персона. Освен за собственият си интерес- от нищо друго не се интересува. Морал, етика- това са чужди понятия за нея. Горката Академия... най сетне ще си поеме въздух от задушаващата я и изсмукваща ресурсите й прегръдка на Бъчварова и кликата от несменяеми директори на институти.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а тоя министърм, няма ли кой да го уволни
5
0
 
4
 
! Отговори
i_s преди 12 години
това учебно заведение отдавна е за прокуратурата - питайте ги защо принуждаваха студентите, скъсани по "Планиране и прогнозиране", да се абонирнат за техни измислени списания
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...Ще предложа още в първите работните на министър-председателя смяна на директора на Селскостопанската академия, заяви земеделският министър....Някой да ми обясни тая мисъл , много ми е сложна, моля ви!
3
3
 
3
 
! Отговори
ПиАр преди 12 години
Ами щом е сгрешил и има доказателства за това, редно е да си понесе отговорността! Управлението трябва да е прозрачно, с тенденция за съживяване и развитие на икономиката. И не толкова на основа на разпродажба на земя и активи, колкото на радвижване на вътрешните инвестиции, а може би и на джойнт-вейнтчъри с преобладаващо българско участие. Аз бих взел външен заем, ако започна бизнесс, но не бих си продал земята на външни. Но ако нямам капитал бих търсил кредитор, при взаимоизгодни лихви.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от известно време се е така , фрассс - насъпих мотика, ама от тия за начинаещите дето дублират променливи.така де тя не слуша затова ще сложат послушанко
1
3
 
20
 
! Отговори
фрезата преди 12 години
Мирославе,следващият на ред ,ти ли си ?