4 месеца уседналост за местните избори

БСП обвиниха Искра Фидосова в плагиатство
Обновена: 2 юни 2011 17:21 | 2 юни 2011 17:16,
123
4 месеца уседналост за местните избори
Искра Фидосова откраднала новата си идея от БСП. Снимка: Архив Булфото

Eдва 4 месеца ще бъде изискването за уседналост за предстоящите местни избори. Това решиха изненадващо народните представители, които гласуваха на второ четене промените в Изборния кодекс.

С 68 гласа „за”, 2 „против“ и 1 „въздържал се“ депутатите приеха четиримесечната уседналост.

По време на дебата депутатът от БСП Любен Корнезов обвини в плагиатство шефката на правната комисия Искра Фидосова.

„Това не е достойно парламентарно поведение. Защо не си посипете главата с пепел. От първия момент, откакто излезе решението на Конституционния съд, сте дали поне десет интервюта, че параграф 10 не е противоконституционен и той ще остане. Сега изведнъж – три крачки назад или две напред. Г-жо Фидосова, вие законодателно плагиатствате. В правната комисия този въпрос също се обсъждаше. Вие лично гласувахте против предложението, което ви направих за четири месеца. Поне признайте си законодателното плагиатство", посочи Любен Корнезов.

Още по темата

Според него не е възможно да се прави такава промяна, тъй като това не е редакционна поправка.

Корнезов представи подписа на Фидосова като председател на правната комисия. "Нищо, халал да ви е плагиатството. Това можете, това правите", каза още соцдепутатът.

Преди месец Конституционният съд отмени гласувания от ГЕРБ Изборен кодекс и препоръча уседналостта да бъде 6 месеца за изборите. Впоследствие ГЕРБ си промени коренно позицията и изненадващо възприе тезата на БСП и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
2
 
! Отговори
До 99 преди 12 години
да пада, поне ще напълним хазната от ТВ права с Монтанска лоена еротика ...ако вземе, че счупи крак при падането, ще я заколим и да нахраним поне 100 000 гладни сомалийчета
95
2
 
4
 
! Отговори
някой преди 12 години
Джаба е уникат :)
94
2
 
3
 
! Отговори
до 94 Ограбен преди 12 години
ПръстчеТО е мощно оръжие, но се радвай, че още живота не са ти ограбили, да речем, ако Фифи падне върху теб.
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а така наречения "мъж" б.б се наведе на ***(турците)
92
2
 
1
 
! Отговори
До 96 преди 12 години
не можеш се пръсна ... я погледни на снимката какъв потенциал ти трябва да задминеш, че чак тогава има минимална опция за пръсване
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"това плагиатството яде ли се? давайте още мога да ям до пръсване."
90
2
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,От Великата Френска революция, всички нормални държави са приели принципа:- Единство на Права и Задължения за гражданите си!- Аз не искам, а и Конституцията не позволява, български гражданин, който си праща подоходните данъци в друга община или в друга държава, да избира в моятасвой представител, който да решава КАК ДА СЕ ХАРЧАТ МОИТЕ ДАНЪЦИ!!!Задължения на гражданите по Конституция са само четири: - Да защитават Отечеството; Да оказват съдействие при бедствия и; Да плащат данъци и такси съгласно своите доходи и имущество! (Чл. 59, 60 и 61), а и - Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани. Извода е:- Който и да е Български гражданин НЯМА право да глас, ако не е изпълнил Конституционното си задължение Да плати подоходните си данъци в България! Това е смисъла на изискването за уседналост всички имат ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ, всички ПЛАЩАТ ПОДОХОДНИ ДАНЪЦИ и изпращат човек който да ГЛАСУВА как ДА СА ХАРЧАТ - Съгласно закона за доходите на физическите лица, си ДЛЪЖЕН да платиш подоходните данъци в България и в общината в която живееш ако си живял 6 месеца в България и ЕДВА СЛЕД ТОВА, можеш да гласувашНе плащаш ли подоходни данъци в България - Няма гласуване!Трябват обаче и Конституционни промени за:1. Освен избиране и право за отзоваване на избранник с подписка от избирателния му район, ако подписана с 50% плюс един гласа, от гласовете подадени на изборите2. Гласуване само на територията на РБ (посолства, консулства, кораби).3. Гласуване освен при платени подоходни данъци в България и при регистрация като безработен. Гласуват пенсионери и студенти.4. Изборните райони Трябва да се припокриват със социално икономическите райони (шест за България), а в парламента да влизат само толкова депутати, от общо 240, колкото процента от гласоподавателите са гласували Останалите граждани не желаят да бъдат представлявани в парламента!!!Просто е Депутатите трябва да прилагат Конституцията, а не да се оправдават като калпавите водолази с водораслите...!
89
2
 
3
 
! Отговори
Ограбен преди 12 години
Кой ми взе кухненската ролка от тоалетната ???Да не го дадете на Фидуся, че и него ще пробие с пръстЧЕ
88
2
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
е го пак гуци! как не ви е срам да го показвате.....!
87
2
 
3
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Що за тъпня!?!От 10 слизат на 4 месеца!
86
2
 
8
 
! Отговори
xxL преди 12 години
симпатичното меченце своевременно да бъде преместено в резерват за диви животни
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евлоги,тази свинкя когато ти се изпречи,по-добре я прескочи, отколкото да я заобикаляш!По-лесно щети е!
84
1
 
8
 
! Отговори
пазар преди 12 години
Пак тръгва пазарът за гласове и на партиите им е все едно от кого ще са. За да останат в парламента са готови и душата си на дявола да продат. Господ да ни е напомощ българи!
83
2
 
10
 
! Отговори
евлоги преди 12 години
моля операторите от днес бг.да не слагат тази *** маика искра федосова защото стресира българския мъж и не можем да вдигнем самолета.тази не върви ами се търкаля а на онзи дето и се води мъж трябва да му плащат вредни.хем свинка хем и плагиат на това нещо му се вика свинка безподобна но фидоска си знае интереса тая *** е узарпирала толкова земя хотели къщи в софия и монтана а и юнаците от титан и плащат за да има какво да плюска.но фидоске идва коледа мила е ще наточим ножа и винцето.и грух.
82
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, нещастна Българийо!
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С 68 гласа за, 2 против и 1 въздържал се депутатите приеха четиримесечната уседналост. НЕ ВИ ЛИ ПИСНА? Всички се възмущаваме, плюеме, а като че ли забравяме, че ТЕ май са 240! Керванът си върви, кучето си лае... А някой да се сети кой е кучето и кучето ли плаща за кервана, ама явно кучето си пада малко мазохист...
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, ГЕРБ, определено съжалявам, че гласувах за вас на предните избори!
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кит с тен. "Е, те такова животно нЕма", би казал шопът.Но снимката над статията говори друго.
78
1
 
11
 
! Отговори
Шипар от село преди 12 години
ГЕРБ е поредната разработка на миналите партии който вярва ,че са честни и почтенни хора да се снима с Фидосова за спомен.Какво направиха те за да тръгне икономиката ни , къде е БГ производството ,къде го износа . Поредният цирк и поредните източвания на ЕU после през *** ни с лихвите ще плащаме тия пробити магистрали и прочие.Болно ми е да гледам хората от година на година повече да измират и по кофите да се ровят а властта само да се хили и да ни сочи с пръст... вижте Б"у"лгарското племе !!!
77
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма грешка направихме 2009-та като гласувахме за ГЕРБ ! Сега ще имаме възможност да измиием срама !