Кунева влиза в президентската надпревара

Тя ще обяви кандидатурата си на лекция на 6 юни
Обновена: 10 авг 2011 12:32 | 2 юни 2011 11:26,
286
Кунева влиза в президентската надпревара
Снимка: Архив Булфото

Спряганата от няколко месеца за кандидат-президент Меглена Кунева официално ще обяви, че влиза в надпреварата за президентските избори. Това ще стане на 6 юни  по време на нейна лекция в столичния хотел "Радисън", съобщиха за Dnes.bg от щаба й.

Меглена Кунева ще бъде издигната от инициативен комитет от 21 души.

В сформирания предизборен щаб влизат предимно хора от НДСВ. Шеф на щаба ще бъде Мария Дивизиева. В него са още Даниел Вълчев, Владимир Дончев и други активисти на жълтата партия.

"Убеден съм, че Меглена Кунева ще бъде добър кандидат за президент", каза през уикенда Симеон Сакскобургготски пред журналисти на международната конференция на Балканския политически клуб "Балканите в Европа и света през 21 век".

Той увери, че всички в НДСВ симпатизират на бившия еврокомисар, но решението от кого да бъде издигната е нейно.

Според Сакскобургготски бившият еврокомисар е много качествен човек, с голям опит и в крайна сметка президентът е имиджът на страната си.

"Трябва с това да се съобразяваме, а нея навън я познават много добре, аз съм свидетел на това", обясни Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва ли да има предрсочни парламентарни избори през есента, както предложиха от БСП и ДПС? Да 81.31 % (161) Не 15.15 % (30) Не ме интересува 3.54 % (7)Брой гласували: 198
220
1
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 216Аз армия не виждам, ти за главнокомандващия си се загрижил...
219
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 210 стг. Имаш един голям + от мен, как го уцели с две думи, ха ха
218
1
 
6
 
! Отговори
И АЗ преди 12 години
Моника Станишева - страхотен PR=
217
9
 
9
 
! Отговори
ГЕРБерастите в атака преди 12 години
... из всички форуми гас пикаят от яд и злоба, защото за наясно, че М. Кунева ще победи всеки техен кандидат!
216
2
 
4
 
! Отговори
garrett преди 12 години
Счетоводителите и бюрократите да си знаят мястото - от сега е ясно, че нищо няма да излезе от това момиче.
215
2
 
4
 
! Отговори
И АЗ преди 12 години
Браво на Моника! Какъв хъс! Всъщност тя по- става за Президент! Три в едно ( БСП, ДПС и НДСВ) вероятно ще застанат зад Кунева, за да съборят Борисов. Народът винаги си е заслужавал управлението!
214
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GERB e nai golqmoto zlo
213
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде живее тази кунева, някой знае ли? с кого? в коя държава? какво е направила за България? как виждате главнокомандващият на армията да не си е на мястото, защото в момента духа на чужденец? каква програма има тази? последно пръмова или кунева се казва. червена или жълта е? докато е била чиновник в европа, какво знае за проблемите в България? пука ли й?че е по - добре като интелект от борисов и прочие, спор няма? но най - важния въпрос - тази въобще чувства ли се българка.Избираме БГ президент
212
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
az 6te glsuvam za vsi4kite- da se radvat
211
3
 
5
 
! Отговори
Уруспията не е преди 12 години
наша .
210
3
 
7
 
! Отговори
bbb преди 12 години
Меглена Кунева по мъж Пръмова - ЦК на БКП
209
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая е от друг свят,няма и хабер от нас
208
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kuno, tvojata rabota njama da stane..nie cherveni metresi ne iskame !!
207
5
 
9
 
! Отговори
стг преди 12 години
Гоце с пола
206
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ме интересува дали кунева ще спечели, а какво ще правим ако спечели! с кого ще се появява на срещи и приеми? с ирландския младеж, на когото духа ли? това ли ще покажем пак - че жените ни са ***? умни, ама ***. даже и саркози се ожени за карла бруни, направи й дете и тя стана французойка. какво ще направи нашата ***? как виждате българския президент да се появи с любовник, 12 години по - млад, ирландец, намерен и наебан по време на работата й? какво впечатление прави това? сериозност?
205
5
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Има ли някой, който не знае коя е "мадам Йес"...???Има ли между нас наивник, който да не помни, че при преговорите по глава Земеделие Кунева СЕ Е ПОДПИСАЛА НА ПРАЗЕН ЛИСТ,заради което С.Паси и забрани да подписва каквото и да било...Днес СМЕШНИТЕ ПО РАЗМЕР европомощи и пълното загиване на земеделието са благодарение на нея...Какво направи като Еврокомисар за потребителите... НИЩО...Сега остава да и изберем за президент, че ДА ЗАТРИЕ И БЪЛГАРИЯ...!!!
204
7
 
6
 
! Отговори
Електората! преди 12 години
А дано най-сетне изберем един нормален, образован и културен човек. Стига са ни считали за мутри и тъмни балкански субекти.
203
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Меглена Кунева ще обяви кандидатурата си за президент на 6 юниКандидатурата на първия български еврокомисар Меглена Кунева за кандидат-президент ще бъде официално обявена на 6 юни. Това съобщиха от Инициативния комитет за издигането й. Обявяването на кандидатурата на Кунева ще се състои в рамките на среща с широката общественост в зала "Александър" на столичния хотел "Радисън" от 12 часа, пише в официалното съобщение. По време на нея Кунева ще представи мотивите си за включване в президентските избори, както и принципите и посланията на кампанията си. Меглена Кунева е спрягана за един от основните фаворити за президентските избори през есента. Според проучване на държавната социологическа агенция НЦИОМ, което беше оповестено наскоро, първият български еврокомисар е увеличила рейтинга си с цели 9% само за последния месец.В същото време другият основен претендент за поста, премиерът Бойко Борисов, за два месеца е загубил 6% от персоналната подкрепа за себе си.Според социолози Кунева има реални шансове да спечели изборите през есента, защото е в състояние да мобилизира избиратели, подкрепящи всички политически сили. Последните данни на НЦИОМ показаха, че за момента тя привлича гласове на бивши избиратели на ГЕРБ, ДПС и Синята коалиция.
202
1
 
3
 
! Отговори
Президент се става преди 12 години
с 50% + 1 . Е , поне този последният, +1, дано да е българин .