Зортев имал различни виждания от тези на Константинов

Решението за оттеглянето му било лично и бързо
Обновена: 7 юни 2011 15:48 | 7 юни 2011 14:17,
12
Зортев имал различни виждания от тези на Константинов
Михаил Зортев. Снимка: МЗ

Имахме различни становища по доста въпроси с министъра на здравеопазването Стефан Константинов, причината за оставката ми е комплексна.

Така  д-р Михаил Зортев мотивира решението си от понделник да напусне поста заместник-министър на здравеопазването. 

„За мен е важна тясната екипност на работа, която трябва да бъде водеща, но когато има несъответствия във вижданията, реших, че е удачно да се оттегля от поста си, коментира той пред БТА. 

Решението ми за оставката е лично и бързо взето, допълни Зортев. Не сме си развалили приятелството с министър Константинов, защото не мога да кажа, че сме били приятели, каза още той.

Причината за подаването на оставката не били проблемите в спешната помощ. Той допълни, че спешната помощ не трябва да се разглежда като отделно звено от извънболничната и болничната помощ.

Още по темата

Спешната помощ наистина е предизвикателство за един мениджър, добави той. Зортев каза още, че не се чувства като човек, който не се е справил, докато е бил заместник-министър, и изрази надеждата си, че започнатите промени ще се реализират.

Дали ще бъдат продължени зависи от министър Константинов, но и не бива да се прибързва, допълни той.

Д-р Зортев каза, че вече е получил предложения за работа като мениджър, но не уточни какви са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
ВАНКАТА преди 12 години
Новият заместник-министър задължително трябва да споделя политиката на Министерството на здравеопазването и той го прави
10
2
 
0
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
САМОЗАБРАВИЛ СЕ ЕГОИСТ! ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ,КАТО НЕ ЗНАЕШЕ КОЕ КАКВО Е В БОЛНИЦАТА ! НАГРАБИ СЕ И РЕШИ , ЧЕ КАТО СИ ПЛАЩА НА ПАРТИИТЕ Е ГОЛЯМ ЕКСПЕРТ ! РЕШЕНИЯТА МУ ЗА СПЕШНАТА ПОМОЩ СА ПЛОД ОТ НЕПРЕКЪСНАТИТЕ ОПЯВАНИЯ НА КУМАТА МУ.И ХАК НАМАЛИХА ПЕРСОНАЛА В СПЕШНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ.СЕГА КОЛЕГИТЕ САМИ ТИЧАТ ПО ДЕЖУРСТВАТА, А МОТОРИСТИТЕ ОТ ЦСМП СИ ГЛЕДАТ ХАТЪРА.
9
2
 
1
 
! Отговори
ЗА ЗОРТЕВ преди 12 години
ДРУГАРЮ ЗОРТЕВ, ПРЕДОВЕРИ СЕ НА СВОЯ СЪВЕТНИК ДЕЧКО!ХАПНА ТИ ТОЙ ГЛАВИЦАТА, ЗАЩОТО ИСКАШЕ ДА ВКАРАШ В ПРАВ ПЪТ НОВАТА МУ БЕНЗИДЖИЙНИЦА НАРЕЧЕНА КИБЕР НОЖ! ДОСТА СБЪРКА ЗАЩОТО ТАМ СА ДРУГАРИ ДЕПУТАТИ, МУТРИ И ДАНСАДЖИЙЧЕТА! ИСКАШЕ И ТИ ДА ПАПКАШ АМА ОЩЕ СИ НА ХУМАНА-4! НЕ БЪРЗАЙ ЩЕ ТИ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО! А В ГЕРБ МЕСТЕНЦЕ ЗА ТЕБ НЕЕЕМААА!
8
2
 
3
 
! Отговори
Yuliana преди 12 години
В това правителство всеки, който има различно виждане от това на Св. Бойко Борисов си отива, толкова много оставки видя това правителство, колкото не е виждала България общо за последните 20 години. Явно не е полезно да изразяваш собственото си мнение - при това положение те гонят или те карат да си подадеш оставката, а ако си мълчиш на шефа и лицемерничиш пред него си номер 1.........................................
7
1
 
6
 
! Отговори
лекар-некадъРник преди 12 години
трудно е бившият ти подчинен да ти е началник-особено плазмодий като Киряк Стефчов...такива ми ти работи кюстендилски
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно много трудно се работи в правителството на ГЕРБ и някои хора дори и за пари не искат да го правят. :(((
5
4
 
0
 
! Отговори
мнение преди 12 години
Ми той-Зортев,зор е видял човекът......
4
2
 
11
 
! Отговори
мъдрост преди 12 години
Крилата фраза :" Не сме си развалили приятелството с министър Константинов, защото не мога да кажа, че сме били приятели"
3
2
 
4
 
! Отговори
maria преди 12 години
Е не само в Кюстендил са свършени поразии!Когато заемаеш такъв пост трябва да си обективен!А вие сте един измамник!Извинявам се за лошият език!
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберска му работа всеки който мисли и има лично мнение и има друго мнение от Б.Борисов си отива
1
2
 
8
 
! Отговори
ih преди 12 години
Хаиде ела си на село при нас тук в Кюстендил да си пак мениджър да до съсипеш и това което все още не е съсипано (в болницата)