Не congratulations, а срам!

БСП иска оставката на Цветанов заради Шенген
Обновена: 14 юни 2011 17:29 | 14 юни 2011 17:28,
213
Не congratulations, а срам!
Сергей Станишев. Снимка: Булфото

От БСП отново поискаха оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов, този път заради провала с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

"Членството ни в Шенген минава през незабавната оставка на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов", заяви евродепутатът Илияна Йотова на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Според нея това ще бъде силен знак към европейските ни партньори в навечерието на
писането на юлския доклад за промяна на политиката в борбата с престъпността и корупцията.

Лидерът на БСП Сергей Станишев посочи, че изпълнението на техническите критерии е само половината от работата по присъединяването към Шенген, другата половина е доверието, че страната ни може да гарантира сигурността на цялото европейско пространство и борбата с организираната престъпност и корупцията. Това доверие го няма, коментира Станишев.

По думите му отговорността за провала на членството ни в Шенген носи и премиерът Бойко Борисов.

„Премиерът прати благодарствени телеграми на г-жа Меркел и г-н Саркози, за какво? За това, че Франция, Германия, Дания, Холандия категорично отказаха подкрепа за членството ни в Шенген“, възмути се Станишев.

По думите му премиерът не заслужава "congratulations", а срам. След като премиерът по думите му постоянно го потупват по рамото – къде е резултатът за хората, попита Станишев.

Още по темата

„При 600 милиона лева загуби за хазната от контрабанда на цигари, кой носи отговорност, къде е МВР, къде е министър Дянков и митниците и разбира се, Николай Младенов, защото той трябва да осигури подкрепа за Шенген”, посочи още лидерът на БСП.

Той каза още, че би подкрепил всякакъв вот на недоверие, защото навсякъде имало проблеми.

"И затова не са виновни Симеон Дянков и Цветан Цветанов, а техният началник, защото той взема решенията еднолично", отсече Станишев.

"Не мога да си обясня само решението на сините, че няма да гласуват или ще се въздържат, при внасянето на нашия вот, подкрепяйки по този начин правителството", недоумява Станишев.

По повод коментара на Бойко Борисов, че не знаел за вот на недоверие към правителството, Станишев коментира:

"Борисов каза, че сме наглеци и искаме да откраднем това, което е останало. Че какво да крадем? То нищо не остана".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
2
 
! Отговори
Бай Колю Деликолев преди 12 години
Гейчо-серГЕЙЧО,ае скривай се ве *** гърбав...
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TOZI RUSKO-UKRAINSKI *** PAK NE RAZBRA,4E NE NI PRIEMAT V SHENGEN ZARADI GOCE I NEGOVITE POSLANNICI AGENTI NA DS I KGB...NIKOI NA ZAPAD NE ISKA V SOBSTVENATA SI STRANA RUSKI AGENTI ,TE SE STRAHUVAT OT TIAH POVE4E OT AL KAIDA...I DOKATO NE IZ4ISTIM GOCE I AGENTITE NIAMA DA IMA SHENGEN.... DRUGARIU KOMUNIST...*** ALL RED...
192
0
 
3
 
! Отговори
СДС И ДСБ, ЩЯЛИ ... преди 12 години
....ДА СЕ "ВЪЗДЪРЖАТ"!!!!КОИТО ГЛАСУВА ЗА ВОТА ....СВИРИ НА СВИРКАТА НА ДОГАН И сърГЕЙ!!!!НЯМА ТАКИВА..."ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ"-----ВЪЗДЪРЖАТ СЕ САМО "***"...ОТ ЧУКАНЕ!!!ТОВА , СИ Е ЧИСТА ПОДКРЕПА ...ЗА "ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ"!!!!!ТОВА Е ЧИСТА ПОДКРЕПА НА КОСТОВ----ЗА сърГЕЙ И ...ДОГАН!ТОВА ---НЕ Е ПОЗИЦИЯ НА ...."АНТИКОМУНИСТ"!АКО , СИНИТЕ СТАНАТ ПРИЧИНА ЗА ПАДАНЕТО НА ГЕРБ---НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА СИНИТЕ!ЧАО, ЗАВИНАГИ!!!!!
191
3
 
3
 
! Отговори
Петя преди 12 години
Къде са, къде са? Министър-председателят рита топка, Дянков разхожда шефката на кабинета си из екзотични страни, Младенов разглежда костюмите на работещите в министерството, за да назначи по-елегантните колеги за посланици, Цветанов режисира екшани,прави витиевати изказвания "по телевизора" и взима заеми от тъста за следващите имоти.
190
9
 
15
 
! Отговори
Журналист преди 12 години
Като чуя думите СОЦИАЛИСТ, КОМУНИСТ - тръпки ме побиват!
189
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** съвсем изпуши, завалията! Направо стана за смях!
188
8
 
15
 
! Отговори
БСП мутри! преди 12 години
Виж се бе, Станишко, виж се каква охранена мутра стана! Какъвто мазник си ти , такава е и върхушката на партията! Простият,че и нагъл Тони Кутев пък събрал 50-60 писачи, ама от прости по-прости, та ви орезилиха работническо-селската партия с ръководители-милионери! Навремето баща ти предаде Тато, макар че му се водеше сол ***, сега ти в манията си за власт предаваш селяните и тези, които все още ви вярват! Аман от слагачи!
187
12
 
10
 
! Отговори
бонжуар преди 12 години
ПО-ГОЛЯМ ХВАЛИПРЪЦ ОТ МУТРОКОМУНИСТА И И.Д.ПРЕМИЕР Б.Б.В ИСТОРИЯТА НА РБ НЯМА.КУХИ УСПЕХИ,РАЗДУВАНИ ДО НЕБЕСАТА-НЯКОЙ НЯКЪДЕ МУ БИЛ ВРЪЧИЛ НАГРАДА НЯКАКВА,ЗА КОЯТО НИКОЙ НИЩО НЕ СИ СПОМНЯ,ЩОТО Е ПОЛИТИЧЕСКИ ЖЕСТ.ПОЛИТИЧЕСКИ,ЗАЩОТО СЛАБОСТТА С ЕГОТО МУ СА ЯСНИ НА ВСИЧКИ.И ЗА ТОВА СЕ ГОВОРИ,ГОВОРИ....НО СЕЛЯНЧЕТО ОТ БАНКЯ ЖИВЕЕ С ПРАЗНИЯ СПОМЕН И НИЕ ТРЯБВА КАКВО-ДА СЪПРЕЖИВЯВАМЕ ИЗМИСЛЕНИТЕ МУ УСПЕХИ И ДА ПЕЕМ ХИМНИ.ПРЕДПОЧИТАМ ДА СИ ГЛАДАМ ХЛАДИЛНИКА И ПОРТФЕЙЛА.БОКОВИТЕ КОМПЛЕКСИ НЕ МЕ ВЪЛНУВА.
186
11
 
18
 
! Отговори
нищо преди 12 години
Станишев, ти си направо смешен. Никога преди в историята древните не са се радвали, ако някой управляващ сгреши от това се е стоварвало само смърт и разруха на нас, хората. А ти се кефиш, задето някой си от новите сгрешил, било от некомпетентност или лична изгода? Вие ни съсипахте държавата и живота в продължение само на някакви си 21 годинки това, което древните са създали, отстоявали, дори и военните при бай Тошо пазеха, а сега затривате с удоволствие за някакви си 21 години? Ти си жалък. Ако беше само ти, щеше да е хубаво, но като теб са хиляди. Ние знаем, че всеки от вас клони по свой интерес в някаква си посока и лоби. От, което не ни грее особенно, защото докато се ядете един друг, времето лети, живота отминава, ние губим. А ти, защо не промени много неща, когато бе в прякото управление на министерствата? Помня, че разрухата започна реално през 1990 година, послес е усили, а сега вече кой ти знае какво става? Факт е, бе ГЕРБ въведоха и правилни неща за някои неща. Вие опозицията отричате всичко, а трябва конкретно да се гледат нещата, за да се съди за последиците! Като разбираш толкова, вземи пари, направи един завод, да те видим колко струваш! Ако не можеш, осигури ми няколко десетки милиончета безлихвен заем, за около 20 години, пък ще видим? При товас и връзкар, известен човек, познаваш сума ти народ и тук и зад граница, така, че бизнеса ще те приеме с отворени ръце, само да поискаш. Защо ли не хукнеш да работиш, вместо да се лаете? Май баницата е сладка наготово седиш си, мъдруваш щуротии, къде потребни къде не, прибираш парички, в играта си?
185
6
 
8
 
! Отговори
А ГА ЯДЕ НЕ РЕВА преди 12 години
Га яде Станишка с малката.... не рива са ривеш що бре отроче на баш кумундели? дояде ти се пак... да ама сега е ред на Тиквите да ядът та да се освинкят и те добре като вас БСПарите... КOФТИТО Е ЧЕ ТОВА ВАШЕТО ПЛЮСКАНЕ Е ЗА СМЕТКА НА ЧЕСТНИТЕ И РАБОТЛИВИТЕ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА АМА НА ВАС НЕ ВИ ПУКА СТИГА ПЛЮСКАНЕ ДА ИМА !!!!! ВСИЧКИ СТЕ ЕДНАКВИ ГЕРБ,БСП,ДПС,СДС ... КРАДЦИ С РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ.
184
8
 
8
 
! Отговори
До заклетите СДС-ри преди 12 години
Честити нови коалиционни партньори от БСП и ДПС !!!внимателно с новите любовници - Сер-гей и *** Доган -не си бъркайте по дупките ще се изпедераститедостатъчно е да си гласувате заедно против дясното
183
9
 
15
 
! Отговори
Човек преди 12 години
"Борисов каза, че сме наглеци и искаме да откраднем това, което е останало. Че какво да крадем? То нищо не остана". - това ви е драмата Станишев !!!Променя се и търпимоста на хората и никой няма да ви остави да го правите на маймуни повече. 20 години далеко от власта за да станете от крадливи и нагли в социални социалисти. Едно нещо да бяхте направили , да беше останало , да се помнеше с добро , а то всеки път след вас - хаос , помия ,кризи ,инфлация и поредните олигарси - СРАМ Станишев , СРАМ
182
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев и компания са срам за България. Никога повече на власт за доброто на всички честни българи. Злобеят защото не могат да грабят страната ни. Бойко добър или лош поне не е крадец. Спомнете си последните дни на тройната коалиция - милиарди си разпределиха под формата на вложения за глупости.
181
4
 
11
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
Ако си зададен въпроса "Кой има полза?" от блокираното ни членство в отговора стигаме, само до спонсори на ГЕРБ, които избиват вложенията в избори 2009
180
12
 
15
 
! Отговори
6ENGEN преди 12 години
Ще помоля платените драскачи ГЕРБерасти, да сменят плочата! Писна ми 2 години да се оправдават с лошите, а разни хора да правят по много пари от контрабанда всеки ден!
179
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Погледни му гадната усмивка. Има и наглоста да говори за европейски доклади, докато той беше на власт един положителен доклад нямаше! Поне в това може да бъде обективен ама знае, че народа бързо забравя и ако има предсрточни избори тези които гласуват за него няма да са по различни от тоя плъх
178
9
 
9
 
! Отговори
дявола преди 12 години
Абе червена тикво нали зариди вашетонекадърно управление на власт дойде тази кратуна от Банкя.Гледаи си многодетната женичка и си трай.
177
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скрий се, гнусен плъх!
176
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таз тиква роди семка... Този СРАМ и РЕЗИЛ!!! Е, това е наглост, на която само *** е способно.
175
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доживях Станишев да говори за организираната престъпност, или по-точно против нея...