Лот 4 ще оскъпи автомагистрала "Тракия"

Подпочвени води бавят строежа на отсечката Ямбол–Карнобат
17 юни 2011 19:54,
75
Лот 4 ще оскъпи автомагистрала "Тракия"
AM "Тракия". Снимка: Архив, Булфото

Ще има оскъпяване на строителството на Лот 4 на магистрала "Тракия" заради подпочвени води, но то няма да бъде компенсирано от държавния бюджет, обясни заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

Тези разходи са допустими по правилата на еврофинансирането и те ще бъдат възстановени на страната, обясни той на пресконференция за резултатите от пробите от Лот 2 на магистралата.

В момента група експерти оценяват допълнителните инженерни работи, които ще трябва да се предприемат, и така ще стане ясно в какъв размер ще е самото оскъпяване на строежа на отсечката, допълни Лазар Лазаров, член на УС на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Стойността на проекта като цяло ще бъде увеличена, предстои да разберем, но това няма непременно следствена връзка с анексиране на договора с изпълнителя, каза заместник-министърът.

Лазар Лазаров припомни, че за този участък на магистралата е имало претенции от изпълнителя за наличие на "слаби" почви по трасето, които не са били отразени в инвестиционния проект.

Още по темата

След проверка от независима акредитирана лаборатория било доказано, че такива почви наистина има.

На 3 септември миналата година започна официално строежът на ЛОТ 4 от АМ „Тракия". Цената на строежа е близо 175 млн. лв. Изпълнител е сдружението „Тракия IV" с основен партньор „Холдинг Пътища".

Пътната дължина на трасето, свързващо Ямбол и Карнобат е 49,08 км. Предвижда се строителството да приключи до януари 2013 г.

Все още не е ясно дали откритите подпочвени води ще забавят строителството на отсечката, а от там и на АМ "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Магистралата се оскъпява, защото се вдигна "сухото", което предхожда рязането на ленти.
9
5
 
14
 
! Отговори
до агент Гоце преди 12 години
Той тиквения ви лидер се бацка с чалгарки и Митко Пайнера е виден гербер.
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това е една европейска магистрала! Браво на Бойко и на ГЕРБ! Всички ви подкрепяме!
7
4
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
takova jivotno kato bulgarina nikude nqma.. ve4no nedovolen i vijda vuv vsi4ko izmama i kak nqkoi mu krade parite. Taka 6te si umrete mi6oci v hralupi. Ne e vajno kakva e partiqta koi e na vlast a kakvo se pravi. I samo za svedenie, kato sa praveni prou4vaniqta i planovete za magistralata koi e bil na vlast? Troinata koaliciq. Aide stiga ste pliuli gerb i si lqgaite da nankate komunqgi
6
10
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Типичен бързоизоставащ гербер,как реши от поста ми,че съм комунист.Казах ти бегай от тук,че няма да намериш място в кварталната чалготека.
5
0
 
11
 
! Отговори
Nukem преди 12 години
Сега защо не кажат кой е проектант, фирма "Виаплан" с 4 човека персонал, защо не питат как такава фирма е получила поръчката от АПИ? Защо не питат как Виаплан е правила проект без геология, как нямат геолог във фирмата? Защо не искат неустойката от тях? поне да върнат парите за некадърния проект! Колко бомби има скрити още в този проект, те нямат и мостовак нито един как са ги правили тези съоръжения на коя външна фирма са възлагани???
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре бе аз ли не помня или усилено повтаряха че ще я завършат май 2012...скоро чух декември 2012..сега 2013 та....
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много дежурни герберасти тая вечер.За неразбралите вота не мина стига сте писали простотии,вземете си премиите и на чалга петък е.
2
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия ГЕРБ на всякъде се осират!
1
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Старите номера на герберски глас.Да живее новия морал.