Управляващ = добре платен консултант

Ваньо Шарков иска ограничения за депутатите да работят по такива договори
22 юни 2011 10:10,
172
Управляващ = добре платен консултант
Ревизионният акт на Лъчезар Иванов. Снимка: Mediapool

Трябва да бъдат въведени ограничения за възможността депутати да сключват консултантски договори с частни компании.

Това заяви пред bTV депутатът от Синята коалиция Ваньо Шарков, който също е лекар по професия, по повод хонорарите на народния представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов на стойност над 130 000 лева.

"Това, което чух вчера и което изключително много ме подразни, е фактът, че някои хора непрекъснато се крият зад своята партия, казвайки, че това е атака срещу нея, а не лично срещу тях.

За съжаление през последните години думичката "управляващ" стана равнозначна на "консултант", и то добре платен консултант", каза още Шарков.

"Един работодател наема бивш заместник-председател на Народното събрание и председател на комисията по здравеопазване да му преглежда служителите и го наема, защото има диплома по медицина. Някой вярва ли в това? Има толкова преподаватели по здравен мениджмънт, по здравно застраховане и в крайна сметка някой наема депутат. За мен това е конфликт на интереси", отсече синият депутат. 

Според Шарков трябва да се забрани на депутатите, представителите на изпълнителната и на общинската власт да сключват такива консултантски договори.

Още по темата
По думите му може да се помисли за някакъв таван или праг на доходите, които народните представители могат да получават от друга трудова дейност.    

"Всички тези консултантски договори излязоха постфактум, включително и на Цветан Цветанов, на Ахмед Доган, на председателя на Общинския съвет Андрей Иванов. За никой от тях не се знаеше предварително", заяви той и добави, че според него това изглежда като начин да бъдат получени някакви пари за осъществяване на друга дейност, например за лобизъм.

Междувременно компанията, която е дала един от хонорарите на Лъчезар Иванов – Евроинс, заяви в свое писмо до bTV, че договорът на Иванов е със застрахователната компания Евроинс АД във връзка с разработването на застрахователни продукти в Румъния, Македония и на територията на ЕС.

"Евроинс "Здравно осигуряване" е съвсем различно юридическо лице от застрахователното дружество и с различен предмет на дейност.

В тази връзка Лъчезар Иванов никога не е имал отношения със здравноосигурителната компания, а само със застрахователното дружество.

Средствата по консултантския договор са изплатени четири месеца след обсъждането на здравния закон в парламента. Всякакви внушения за конфликт на интереси считаме за неуместни и тенденциозни", се казва още в отговора на компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Средствата са изплатени четири месеца по-късно... *** и манипулаторите... а "консултацийката" е била преди това... за да се прокарат необходимите текстове в парламента... Прозрачни и алчни гейберисти... омитайте се лешояди...
32
2
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
ГЕРБЕРАСТ да се наричам,първа радост е за мене ! Лъчо мозъка-лицето на мутро-милиционерската псевдо партия ГЕРБ,егати и държавата след като международно призната мутра/гангстер/ ни е министър-председател.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29 - А ти кога искаш да ги изплатят:) Ми ако не свърши работа със закона и се набутат:))) Кой плаща без да види резултата от плащането:)))) Хайде бегай до централата на ГЕРБ да ти измислят нов пост, че май си се изчерпил:)
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахмед Доган,Лъчо Мозъка,Емилия Масларова и много други знайни и незнайни борци за просперитет на общественното благосъстояние.Нека пак ги изберем като гласуваме за тях.
29
1
 
16
 
! Отговори
акано дупе преди 12 години
Този Лъчко е толкова нааакано дупе, че трябваше в дупка да се скрие от срам а не да ми излиза по медии да ми се оправдава нескоопосано. *** такъв ! Прибирал прибирал ама и не си признава *** *** ! ПФУ ! Аман от алчни лъжливи ***.. и като си помисля, че беше зам-предс на парламента...
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ колко картона има да раздава ? Всяко нещо казано от него е предпоследно !
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Консултант-депутат значи МУТРА . За такива микерета трябва да има БЕЛЕНЕ, с доживотнѝа присъда.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе,Вньо,абе Шарков,как ще стане тогава незаконното спонсориране на партиите?
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
17 - Има една малка разлика! За Цветанов и Лъчо Мозъка се показаха документи, а за Първанов се ТВЪРДЕШЕ само и то от агент "Ивайло":) Това е разликата! Иначе всички са си маскари!
24
0
 
11
 
! Отговори
17 преди 12 години
Какво има да се чудиш!? Доган ако не ти е известно е в политиката още преди 89-та, толкова е "врял и кипял" в парламента, че направи нещо много умно на фона на всички оправдания на господата и госпожи от ГЕРБ - Доган просто си замълча, не се оправдаваше, не обиколи всички медии, просто се покри. И така съмнението остана, но поне не го мислят всички за *** като Лъчко Мозъка с нелепи оправдания и игнориране на интелекта на българите.Не съм за ДПС, но те определено знаят как да замазват скандали
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Накъде отива тоя свят-искат депутатите да не консултират,да не са в конфликт на интереси,да не лобират,после ще прокарат и някой закон *** да не крадат,а да работят,тея искат да сринат демокрацията градена 22 години с труд и лишения.Само си представете после какво може да им хрумне,да няма соя и вода в месните продукти,да се разследват картелни споразумения и монополи за високите цени на храните и горивата.Ужааассс,демокрацията си отива,не позволявайте това хора,депутатите работят за вас
22
0
 
17
 
! Отговори
Нона преди 12 години
Кой ли консултира контрабандистите на цигари щом на женски пазар на всяка крачка *** ги предлагт под носа ви и никой не ги закача?А г-н вътрешен министър?
21
0
 
12
 
! Отговори
сменили са си пола преди 12 години
Ако приемем, че в годината има 185 чисти работни дни, и Лъчо е прегледал 1500 човека, значи той е преглеждал всеки работен ден по 8 човека. Ако хонорарът му е 131 000 лева, за един преглед са му плащали по 87 лева. Като се има предвид, че Лъчо е гинеколог, най-вероятно мъжкия персонал на охранителната фирма си е сменил пола, за да се възползва от неговите лекарски услуги.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След дъжд качулка!
19
0
 
10
 
! Отговори
:)) преди 12 години
ха ха ха тогава ще останем без политици:)))) та те само за това драпат да бъдат избрани!!:))
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво направихте с България? Какво направихте с България, тирани алчни и безсъвестни! Какво направихте?!?! Малко е да ви прокълнем. Малко е!
17
0
 
11
 
! Отговори
13 преди 12 години
Като се пресечи всичко това - знаеш ли кой ще се кандидатира - най-накрая ще могат да се кандидатират - умни, знаещи, можещи и най-важното хора, които ги интересува България, които ги интересува живота на българите, техните проблеми, най-накрая нормалните и свестни българи ще имат достъп до парламента. Аз вярвам, че в България има много такива хора, но просто в този момент нямат шанс.
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено, че средствата ще бъдат изплатени четири месеца след обсъждането на здравния закон в парламента, че кой плаща без да е свършена работата в наши дни. Имам интерес - хващам Мозъка, задавам му задачката, минава обсъждането и си плащам. По-достоверно щеше да бъде ако сметките бяха платени четири месеца преди въпросното обсъждане. Какво ни разиграват тези в парламента. То едно малко дете създава по-малко проблеми и дава по-смислено оправдания за грешките си от тези в парламента.
15
1
 
31
 
! Отговори
Васил преди 12 години
Най-доходната професия в България-консултант.За справка: 1/Ахмед Доган,2/Цветан Цветанов,3/Лъчо мозъка и още много знайни и незнайни политици-лобисти прикривайки корупция на високо ниво под благовиден предлог.Това са НЕДОСЕГАЕМИТЕ.Излиза,че крадеца вика дръжте крадеца.И те искат да гласуваме за тях.Ще гласуваме ама друг път!
14
2
 
31
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Честито на всички герберасти ! Ето ви го новия морал...мутри,милиционери,ВИФ,ПУЦ,РАБФАК,БКП,ДС и прочие ***...