С промени в закона решават казуса с незаконните писти в Банско

С измененията ще разрешат корекции в концесионните договори
29 юни 2011 22:06,
87
С промени в закона решават казуса с незаконните писти в Банско
Снимка: архив, Булфото

„Кабинетът ще подготви и предложи промени в Закона за концесиите, които да позволяват при необходимост и в интерес на обществото да бъдат извършвани корекции в концесионните договори”. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова, която поясни, че темата е обсъдена по време на оперативното заседание на Министерския съвет. 
 
Към момента екоминистерството е констатирало, че има нарушения на концесионния договор между ведомството и фирма „Юлен” АД, концесионер на Ски зона Банско.

„Площта по договор е 99,55 хектара, като в момента фирмата ползва с 64,789 хектара повече от възложеното. В същото време териториалният устройствен план от 2005 г. включва по-голямата площ”, обясни Караджова.
 
Според нея един от вариантите за решаване на казуса е да се прекрати договорът и до приключване на новите процедури Ски зона Банско да бъде затворена за няколко години.

„Другият вариант, около който се обединихме с колегите от правителството, е да се предложат промени в закона, които ще позволят изменения и в концесионния договор”, обясни министър Караджова. 
 
Тя уточни, че ще бъдат търсени всички законови права за налагане на санкции за нарушаване на договора от страна на фирмата, ако при подписването му са заложени неустойки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
14
 
! Отговори
Просто преди 12 години
На концесионера, ще се национализира фирмата -- а какво ще се прави след това е друг въпрос.На еколожката не и отива да защитава мутрите -- тя заедно с Тотю Младенов са най-пародийните министри в това правителство.Сега е момента Боко да ги удари в земята и да покаже, че не служи на мутренски интереси.Цеко Минев -- трябва да стане подследствен -- той си е баш мутра
25
1
 
18
 
! Отговори
Йохан Дженов преди 12 години
Опитвам се да открия някаква логика и "необходимост и в интерес на обществото" но освен КРЕЩЯЩ лобистки интерес на концесионера на мога да видя НИЩО ДРУГО... Много ми се иска това правителство да успее с "Новия морал" и "Да докажем, че България може", но не мога да се примиря, че толкова явно вече се приемат лобистки закони и най-вероятно в следващите декларации на депутати и министри ще има стотици хиляди лева доходи от консултантски договори... "урока" на Доган се "възприе" много бързо...Бойко
24
1
 
24
 
! Отговори
PENE преди 12 години
До онзи ден изпразваха басейни пред смаяните чужденци ! Преди това събаряха етажчета на частни къщички ! И Боко Мутрата ни обясняваше , че било ГРАБЕЖ и БЕЗЗАКОНИЕ ! Що за лицемерие и интересчийство !?!А сега това не е ли ГРАБЕЖ бре Тиква !?? Не е ли това ПОРЕДНИЯТ ЛОБИСТКИ ЗАКОН , КОЙТО ПРАВИ ГЕРБ !??Какво БЕЗОЧИЕ ! Но идват избори и Цеко Минев , ще даде някое милионче нали !? Но това не е спонсорство , както казва Цецо Шлифера - това е просто дарение нали ! Вие на него - после той на вас !
23
1
 
15
 
! Отговори
Цеко Минев преди 12 години
Абе, може ли и на мен едно гаражче да се узакони? Ми в интерес на обществото е. Само едно е. Няма да паркрам на улицата! Кво толкова... И аз съм инвестирал и някак си не е редно...Само едно измененийце в ЗУТ. Ша гласувам за вас, обещавам!!!
22
2
 
16
 
! Отговори
българин преди 12 години
Тази *** гейберска *** граби като за последно-*** бесни!!!
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЛАС ОТ ГЪРЦИЯ!!!500 ранени в метрото и лекари търсят помощ чрез телевизията, полицията ги е блокирала.ЧУЖДЕНЕЦ КАЗВА- не съм виждал такъв ПОГРОМ.500м.около пл.СИНТАГМА всичко е потрошено-х-ли, павилиони, кафетаВ всички посоки хвърчат камъни, парчета мрамор,бутилки вода, столове ***, кофи и др.ПЪЛНА РАЗРУХА!! КАРТИНАТА Е СТРАШНА, ВСЕ ЕДНО СИ НА ВОЙНА-РЪКОПАШЕН БОЙ!!НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА ГЛЕДАТ, ЗАЩОТО ПРИ НАС ЩЕ Е ПО-СТРАШНО!!! БОРИСОВ ЗНАЕ ТОВА!!!
20
1
 
20
 
! Отговори
rukspin преди 12 години
Смятам, че тази новина не би трябвало да ни изненада. За последните две години се нагледахме на безумни глупости. Какво според мен трябва да се направи в тази ситуация? Да се принуди концесионера да махне всички съоръжения извън рамките на договора, след това да възстанови за негова сметка еко системата и да си плати за нанесените щети. Така би се случило в нормална държава. НО НЕ СМЕ ТАКАВА. Лошо, че още ги търпим. Още по лошо, че няма и кой знае каква алтернатива. Който може да БЯГА далеко.
19
1
 
20
 
! Отговори
buba преди 12 години
Нали си има градоустройствен план за близките години? Къв е проблема да се закрие някоя и друга незаконна писта и да се насадят дървета там? И да се следва плана за градоустройство? Как тей нямаше проблем досега, а сега ще има проблем ако закрият пистата...да ги уволняват вси там архитекти и до стената - разстрел...ако е така...
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Борисов пак ще пусне чадър над някого ( като с Мишо Бирата ) и концесията е уредена.Да затворят ски зоната за три години ?! Ама как Премиера слънце ще пропусне да се пъчи до шефа на ски федерацията на някоя световна купа давайки го по световни телевизии.Какво там значи някаква си природа.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na ni sega- kradat bez zakoni i sys zakoni. steli da koregirat zakonaabe Bansko e systestvuvalp vekove bez nito edna pista. kakv zakon kwa Tikva ,kwi 6 kratuni i kwi 12 pipona sa tea u Kradnitelstvoto
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakto goliamata Tikva dokazvase 4e 6 miliarda za atomnata e po-malko ot 4 miliarda; se ste dokajat 4e zagrabvaneto na 60 hiliadi hektare e po malko ot 1 kwadraten santimetr.Tikvi, sho ne si edete miakite na zavet u dupeto so se sirienieto
15
1
 
18
 
! Отговори
64,789 хектара преди 12 години
Толкова са де факто незаконно заграбени! И правителството се чуди как да им ги узакони? а за сантиметри съдят и събарят! Нямам думи за такава наглост.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да сме като гърците, или египтяните, или онези там в Тунис ли, къде ли бяха. Изобщо крайно време е да се станем. Или скоро няма да има България. Смучат ни и наши и чужди гости - както е казал поета. Трябва да изметем цялата тази паразитна политическа пасмина, която ни е обсебила живота, унищожава ни сега , унищожава бъдещето на децата ни! Трябва ни да изградим една нова България, почти отначало.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато по дърветата няма окачена украса така ще бъде...
12
2
 
27
 
! Отговори
бивш ГЕРБ-ер преди 12 години
Гласувах за Бойко и сега ме е срам от децата, съседите, приятелите, родителите и самия мен. Не мога да се погледна в огледалото, защото обяснявах, за "Новия морал". То не беше Лъчо, Цецко, Андрей, "онези осмината с джиесемите, Фидосова, Менда, ...край няма..". "промяна" на закона ще "останат" доста/тъчно/ милиончета за "честната" предизборна кампания... Дори и да спечели ГЕРБ ще е БЕЗ МЕН!!!
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само на Министърката, а и още на доста министри и депутати или пък на самия ... Цветанов. Бойко не взима рушвети, Той просто взима, това което му трябва....
10
1
 
25
 
! Отговори
7777 преди 12 години
Кабинетът ще подготви и предложи промени в Закона за концесиите, които да позволяват при необходимост и в интерес на обществото да бъдат извършвани корекции в концесионните договори. Ха-ха-ха НЯМАЛО ЛОБИЗЪМ!!! Бойко виж какво се случва и то не в Народното събрание, където Фидосова, Менда и Лъчо си "вихрят" коня, а в ТВОЯ Министерски съвет!?!? Толкова открито да се завяват "промени" в доходите на министърката не е имало досега... Ударихте в земята Масларова...
9
1
 
24
 
! Отговори
Бибит преди 12 години
Сещам се за незаконното бунгало на пенсионерите до язовир Искър дето го срутиха показно. За назидание излъчваха материал по телевизиите. Обаче им разрешиха да си изнесат мебелите - всички неща вътре бяха от 70 години. И им позволиха да спасят дограмата. Сега с концесионерът е същото - ще му съборят нещо, примерно шапката и ще му разрешат да си запази пистите...
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Макар и не съвсем по темата, а по-скоро покрай кучешката история:Бойко Борисов е ***. С което само искам да му направя голям комплимент, защото по коледа прасетата са много вкусни.А и свинята е сред интелектуалния елит на животните.
7
7
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
недейте скача!!!