Софиянски: Кабинетът "Борисов" е на спрялото време

"Време е да разлаем кучетата", смятат от ОДС
Обновена: 4 юли 2011 19:04 | 4 юли 2011 19:04,
151
Софиянски: Кабинетът "Борисов" е на спрялото време
Снимка: архив, Булфото

Кабинетът “Борисов” е  правителство на спрялото време. В съвременната ни история аналог на такова управление е само времето на Жан Виденов. Това каза съпредседателят на Общността на демократичните сили (ОДС) Стефан Софиянски. 

„Дянков е сгоден за кризата, не може две години да говориш само за криза“, категоричен е Софиянски.

Според него за да се съживи поне малко икономиката, спешно трябва да се въведе  диференцирана ставка на  ДДС и да се повишат пенсиите, за да се увеличи потреблението. Ставката по данъка трябва да се намали за някои категории стоки - основните хранителни продукти, лекарствата и книгите и да се увеличи за други най-вече за луксозните.

Идеята за изваждане на “Български пощи” от забранителния списък за приватизация Софиянски определи като абсолютна грешка на правителството.

„Не мога да разбера как им хрумна да приватизират пощите. Пощата има социална функция, това е една от най-развитите структури, с клонове на всяка точка от страната, дори там, където има три къщи. До скоро разстоянието между градовете се измерваше от поща до поща”, каза той. Според него готвената оптимизация на пощенските услуги всъщност означава отнемане на социалната им функция.

"Не виждаме никакъв опит от страна на правителството да излезем от кризата. Затова трябва да помислим дали местните и президентските избори да не прераснат в бързо движение към предсрочни парламентарни, заяви говорителят на ОДС Любен Дилов на пресконференцията на тема : “Две години ГЕРБ- смях през зъби!”.

Управлението е „левичарски реваншизъм спрямо прехода, маскиран зад дясно-политически реформи”, каза още Дилов.

Според него добрата новина е, че българите започват да си дават сметка за това, че от две години живеят в комикс и че човекът, който ги управлява, действа на принципа, че "когато си чук, гледаш на проблемите като на пирони". Дилов напомни, че  „когато кучетата са гладни лаят". „Време е да разлаем кучетата", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
1
 
! Отговори
бончо преди 12 години
Сините далавераджии,сред които Костов Филип и Софиянски ,затриха държавата и заедно с неколцина властолюбци от висшето ръководство на БСП хвърлиха вината върху Виденов , който завари една опоскана и окрадена България. и БОГ ДА БЕШЕ ЗА 10-12 МЕСЕЦА УПРАВЛЕНИЕ ,НЕ МОЖЕШЕ ДА НЕ СЕ ВЛЕЗЕ В ТАКАВА КРИЗА. Ясно ли ви е господа демократи с какви хора се захващате отново.Само че , със стари *** нов бардак не се прави.
148
1
 
1
 
! Отговори
Дясна мисъл преди 12 години
Ако това е начинът Дясното отново да възкръсне - аз им давам път! 10 години вече демократично мислещите хора бяха оставени да оцеляват, а набедените сини лидери, които унищожиха дясната идея, само и само да не изгубят топлите си местенца в парламента, стопиха поддръжниците й до унизителните 4%... Сега и толкова няма да вземат! Нека обединението да започне сега!
147
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя с очилата пак се навира да пелтечи.
146
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ обрича България на ГРОБ!
145
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наглия тип с ехидната си усмивчица пак в действие. Няма ли господ за такива гадове и техните кукловоди. Откраднаха милиони /а някои даже милиарди/ от и без това бедната ни държава и отгоре на всичко без капчица срам се пъчат пред медиите и плюят по честните хора.
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По делата ще ги познаете.Усмивката на демокрацията се превърна в усмивката на корупцията.Каква деградация.Сред сините бяха най- умните ,най -образованите,най-....Когато използваш своя потенциал само за собствено благополучие и разочароваш най-умните си избиратели е лошо.Когато обаче и ти си умен,за да разбереш това, и продължаваш нагло да крадеш е страшно.
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СОФИЯНСКИ , 10 000 ЕВРО ЗАПЛАТА МАИ НЕ ТИ СТИГАТ А ТАМ В БРЮКСЕЛ НЯМА ДАЛАВЕРА И НЕ МОЖЕШ ДА ВЗЕМЕШ ПОД МАСАТА НИЩО...ЗАТОВА СЕ НАТИСКАШ ДА СЕ ВЪРНЕШ ТУК ЗА ДА ПРОДЪЛЖИШ ДАЛАВЕРАТА С КРАДЕНЕТО , *** ТАКЪВ ...
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СОФИЯНСКИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ***,С ДОСТЪП ДО ПОЛИТИКАТА...НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КРАДЕЦ В НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ...
141
1
 
7
 
! Отговори
опел преди 12 години
защо не се засрамят.като бяха на власт какво направиха? учениците не са ученици, студентите не са студенти,обикновените майки получават 35лв а техните жени незнаят какво е да се чудиш памперси ли да купиш или какво.какво направиха за работника който им изкарва заплатите,които не заслужават,да не говотим за лекарите които се продават и морат народа щото видиш ли все не им стига.дадоха власт на ***,дадоха власт на турците, а кога ще дадат на обикновения работещия? тоя бил такъв,оня бил инак
140
2
 
9
 
! Отговори
живковист преди 12 години
То и Бойко не е това което очаквахме , ама и Вие излязохте мекерета и за това сте сега един файтон хора.Ако бяхте читави сега нито царют щеше да ни *** , нито Бойко щеше да се прави на ленторез.
139
2
 
6
 
! Отговори
васко преди 12 години
Смешници!!!
138
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това, че го казва Софиянски, не значи че не е вярно." Не виждаме никакъв опит от страна на правителството да излезем от кризата".Това са точните думи. Има ли някакво желание или дела за намаляване на безработицата ?Магистралите щели да доведат инвеститори, а спортните зали кого ще доведат ? Ако се задвижи по някакъв начин икономиката, то ще бъде въпреки правителството на Бойко и Дянков.
137
3
 
16
 
! Отговори
Има ли пилот изобщо? преди 12 години
Тоз купи самолет на жената, *** явно щерките и те искат
136
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТИЯ МЯЗАТ НА ТОКУ ЩО ИЗЛЕЗЛИ ОТ ТРИДНЕВЕН ЗАПОЙ.
135
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАГЛИТЕ МУЦУНИ НА ПРЕХОДА НАДАДОХА РАДОСТЕН ЛАЙ, РЕШИЛИ, ЧЕ ПАК ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ НА СОФРАТА. ЧИБА !!!
134
6
 
20
 
! Отговори
Менн преди 12 години
Гад *** е Мафиянски. Безсрамен нагъл и безочлив. Във всяка друга държава, щеше да е с 20 годишна присъда.
133
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе дебелооко ,нахално и мяукащо човече Софиянски - резил си за хубавото име , я се покрий бързо и надълбоко , или бегай към Виетнам и си стой там при заводчето.
132
10
 
12
 
! Отговори
до 129 130 преди 12 години
Абе робе ,що си не сложиш една икона с лика на Боко ,да и се молиш и да се праждосаш от сайта,фанатик комунистически.
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да де, за дела става дума.След кражбите ви ще следват дела. Всъщност защо си мислиш,че съм стар и в памперси? А твоите деди от кои са бре. Да не са везири на султана? А че си *** бачкатор с болшевишки плам си личи. Като хрема ще ви преживеем- досадно,но минава.
130
7
 
6
 
! Отговори
Airborne преди 12 години
127,126 .....a дедите ви преди това са измислили друга такава " наведена глава ятаган не я сече". Та са останали само семената на наведените ви глави! Ние сега сменяме вашите памперси, така че млък вие които сте в ***!;) Ние не се оприличаваме с партий а с дела! Ако делата са на Герб - гербери сме!Вие що не възпитахте младеж а? Нямате наследство умирате в празни думи хахаха!