ГЕРБ е в изолация, обявил е война на всички!

Иван Костов с оценка за управлението на Борисов
Обновена: 6 юли 2011 15:25 | 6 юли 2011 11:23,
196
ГЕРБ е в изолация, обявил е война на всички!
Снимка: БТА

След две години на власт ГЕРБ изгуби политическото доверие в парламента. Днес е в политическа изолация и управлява с неясната подкрепа на "независими" народни представители.

Така Синята коалиция видя резултатите от двегодишното управление на партията на Бойко Борисов.

Според Костов Бойко Борисов спасява България от несъществуваща опасност.

„Премиерът твърди, че е спасил България от варианта Гърция, Португалия и всички останали. Изглежда, никой не му е обяснил, че днес Гърция се спасява от неплатежоспособност, защото не може да обслужва външния си дълг.

Гърция е богата страна с развита икономика и фирмите и банките й нямат нужда от спасяване”, заяви Командира и добави:

„България от 13 години не е имала и няма проблем с платежоспособността си. Делът на нашия публичен дълг спрямо БВП е по-малко от 15 на сто и това не е заслуга на ГЕРБ. Така че единственото нещо, което е било по силите на г-н Борисов да ни спаси, е несъществуващата опасност.

Иван Костов отчете, че в момента България е последна сред европейските държави по жизнен стандарт, не излиза от кризата, а влиза в период на рецесия.

Според сините картината в момента е замразени доходи, безработица 11-12 процента, фалирали малки и средни фирми, спад на инвестициите и най-лошо усвояване на
европейската финансова помощ, макар и страната ни да е сред най-нуждаещите се .

Единствено българските монополи реализирали големи печалби.

Като припомни обещанията за реформи, с които Борисов дойде на власт, Костов подчерта, че две години по-късно единственото, което е спазил, е да управлява като премиер на малцинството.

„Синята коалиция щеше да подкрепи и да подкрепя, независимо от политическата цена, провеждане на непопулярни реформи, но ГЕРБ се отказа от нашата помощ, когато с бюджет 2011 изостави реформите, наруши конституцията и обяви национализация на пенсионните фондове“, декларира от трибуната на парламента Иван Костов.

„ГЕРБ в момента е в политическа изолация. ГЕРБ ще отиде на изборите, обявил война на всички“, констатира още той.

Според сините след три месеца изборите ще отговорят на въпроса дали управлението на ГЕРБ не е на малцинството на българските граждани и дали те желаят излизане от кризата със смели и решителни крачки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
27
 
! Отговори
анджело преди 12 години
След като "спаси" България, сега вече искаме Борисов да ни спаси от себе си.
11
11
 
31
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Фен съм му...Може и да има грехове,но това,което казва е абсолютно точно и като анализ и като смисъл и като перспектива....Просто В.Златев си купи България за 4 години и като си обере дивидентите ще е ужасно по-богат благодарение на марионетките,чиито конци дърпа......
10
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, голяма изненада...Също както и всички предишни правителства дадоха на народа празни надежди и обещания а след това работеха само за своята изгода.Както БСП, СДС, ОДС, НДСВ, така и ГЕРБ ще се превърне в синоним на провал и измама.Жалко.
9
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иване теб те знаем стига си ревал на чужд гроб.
8
9
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Е ти какво?Гобям .... компромат го вадиш бе!!!!Нема що!
7
22
 
22
 
! Отговори
$$ преди 12 години
Костофф. Приликата между теб и Борисофф е, че и двамата имате БКП партийни книжки. А отличителните черти на комуниста са: Лъже, краде, има големи претенции и няма трудови навици. Май и двамата отговаряте на тези критерии. Справка: заради такива крадци като вас, България е на последно място по доходи и жизнен стандарт в Европа.
6
7
 
42
 
! Отговори
:) преди 12 години
Боко ни е спасил от "варианта Гърция", ама друг път. Пък и какво им е на гърците?Взимат ли 5-10 пъти повече пари от нас? Взимат !Получават ли всеки ден подаръци от ЕС? Получават !А ние пак стоим с чаша студена вода в ръка и слушаме брътвежите на Боко ! Ако беше толкова приказлив и напорист в Брюксел, можеше и ние да получим няколко милиарда за да събудим икономиката от комата.
5
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иване маи ти си в изолация?
4
14
 
16
 
! Отговори
сдс преди 12 години
СДС чакаме Ви пак да ни оправите
3
17
 
13
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Ай Костыч, Костычкакой ты пич!Во имя мирапропил Масквич!
2
20
 
15
 
! Отговори
VOINATAV MEN преди 12 години
KOSTOV---***
1
6
 
29
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Николай Младенов е роден на 5 май 1972 г. Според бивши служители на Държавна сигурност баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на нейното Първо главно управление - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.[2][3] Самият Николай Младенов не отрича тези твърдения, заявявайки, че подобен факт не би имал влияние върху работата му.[4]Като внук на активни борци против фашизма и капитализма [5][6][7] Николай Младенов учи в елитната Първа английска гимназия в София. Участва активно в младежкото комунистическо движение (Комсомола) и е последният секретар на Ученическия комитет на ДКМС на гимназията. [8][9]