Парите в пликове за депутатите не били личен доход

"Това се случва често и в други страни", успокои шефът на НАП
8 юли 2011 15:00,
98
Парите в пликове за депутатите не били личен доход
Красимир Стефанов. Снимка: Булфото

"Законът казва кои са облагаемите доходи, а парите в пликове, които получават депутатите, не са личен доход", заяви във Варна директорът на НАП Красимир Стефанов.

Той допълни, че съгласно правилника на Народното събрание тези суми се използват за представителни средства, заплащане на консултации и хонорари на сътрудниците.

"Това се случва често и в други европейски страни, но тези пари са предвидени в бюджетите на съответните институции и няма как да им се търсят данъци. Това са пари, които се дават на парламентарните групи като целеви, а не са личен доход на народните представители”, допълни Красимир Стефанов.

При посещението си в морската столица данъчен №1 поиска от колегите си от териториалните дирекции повече инициативност по отношение на ДДС измамите.

Още по темата

"Никой не може да ме убеди, че в териториалните дирекции в градове като Варна, Добрич и др. нашите служители не знаят кои са ключовите фигури в легалния и съответно нелегалния бизнес и всеки от тях с какво се занимава", подчерта Стефанов.

При посещението си в морската ни столица Стефанов обяви още, че 9300 фирми във Варна са наели служители на четиричасов работен ден.

Официално на работа във Варна се водят 370 000 души, като около 30 000 от тях са назначени на половин ден.

Шефът на приходната агенция припомни, че работодателите, които бъдат хванати с неверни договори, търпят сериозни санкции – 15 000 лв. глоба при нерегистриран трудов договор и 5000 лв. глоба при невярна информация и множество проверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
1111 преди 10 години
самодоволен дебелак
96
0
 
8
 
! Отговори
миро преди 12 години
А какво са ако не личен доход. За пореден път *** в народното събрание доказват че това не е държава , а всички които живеем тука сме *** хвала на политиците примера на безумията идва изцяло от парламента
95
0
 
2
 
! Отговори
Безпартиен до 81 преди 12 години
Всичкото това което посочваш е вярно. Желанието на изтормозения народ не се разминава с твоите желания.Партиите само жонглират с нашите виждания и ги размахват предизборно. И понеже визираш една от тях ти пиша минус. Осъзнай се, че те крадат. И тези от Атака получават пликове с допълнителни пари.
94
0
 
12
 
! Отговори
Jitan преди 12 години
Срамота....Пари в пликчета....От утре да се дават в куфарчета...Аддде де ...!
93
1
 
11
 
! Отговори
Радка преди 12 години
Плюете Тодор Живковото управление ама имаше ред и работа за всички в тая държава сега мизерия мислят ли за нас 100 пъти ще увеличим няма да увеличим минималната.Стиска се ДЯНКОВ за 30 лв а те и допълнителни си вземат че им са малко .Хаиде да вземе 130 пенсия кое първо ток вода телефон лекарства за хляб ако остане.Абе БОЙКО ПОМИСЛИ СИ ЗА НАРОДА БЕЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА СЕ ВЛЕЗЕ ВКОШЕРА ВИ С АВТОМАТИ И ВСИЧКИ ДО ЕДИН И ПОМЕН ДА НЕ ОСТАНЕ ОТ ТИЯ *** ВИЖТЕ ГЪРЦИЯ
92
1
 
1
 
! Отговори
BG преди 12 години
ot koga 4akam tezi proverki nali gi znaee ve4e ili mojebi Ne, za6toto vipla6tvseki 4asnik e v sivata ikonomika.primer picariq godzila ot godina i polovina sam smenil 5 firmi i o6te rabotq tam
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гадове крадете държавата..а иначе партиите в парламента се карат пред нас и получават всички добри пари..дано ви хване рак,долу всички партии всички за 20г. излязоха крадци.
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми те и другите крадат що пък и аз да не крада.Така ли вашата ***.ица *** .Само далаверата гледат тез дупетати
89
1
 
2
 
! Отговори
цеко преди 12 години
Ти пък знаеш ли какви пари се раздават в ЕС комисията, Как се вземат пари от английски депутати за несъществуващи жилища или назначават приятели на държавни постове във Франция?
88
2
 
3
 
! Отговори
EC EC EC EC EC преди 12 години
Абе парцали какви пари в плик още ви гонят бе...комунизма трябвало отдавна да е паднал,ама не е ,защото всичките до един сте комунистически ***.В коя държава дават пари в плик бе парцали...!?Дянков да спре да финансира партиите от държавния бюджет= народа,защото ще пишем в сайта на EC uma i на български и е гратис от всяка една държава членка на ЕС. Давайте сигнали и нарушения бе хора,комунистите трябва да си ходят вече...
87
1
 
6
 
! Отговори
цеко преди 12 години
Избрахме Фил и той сасипа земеделието, избрахме Беро- узакони мутрите, после Ваньо разпродаваше на поразия. Симо без образование, Серго без трудов стаж, а сега и охранител. Хора що не изберем коректен?
86
1
 
6
 
! Отговори
сладур преди 12 години
той и Цветанов "честно" е консултирал неясно кои фирми неясно по какви въпроси, а те съответно щедро са му заплатили съвсем "честно" хонорарчета тоя голям блюдолизец
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков каза, че това не е приход, а разход..Предлагам заплатата на депутатите от 1700 лв да се извадят тези 1500 лв и те остават с 200 лв приход на месец..Да им се дадат пари за крайно нуждаещи се..Това е положението....
84
1
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
,,Това се случва и в други страни,,.Там се случват и други работи,мапример заплати с хиляди,а тук са само за мизарниците от НС.
83
1
 
9
 
! Отговори
Овчемраз преди 12 години
Ей ги на, държавен служител в сивия сектор .... и на Доган са му достатъчни тея в плика, защо да става сутрин рано за заплата.
82
2
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Глупости Волен е един от най-големите лапачи!!!!Никога повече атака в парламента!!!!!
81
1
 
9
 
! Отговори
Гад преди 12 години
Тоя на снимката нещо е се е НАЯЛ, а !?Аз що не получавам плик с пари !? Аз дори редовно не си получавам заплатата ...
80
6
 
3
 
! Отговори
Атакистка преди 12 години
Истината е в АТАКА.........Всички да си получат заслуженото...затвор за грабителите на народа!Волен го казва! Или не е прав? Или искате още 20 години преход!Аз не искам! Искам възмездие за крадците, искам край на монопола на възлови дружества,искам 800 лв.депутатска заплата,искам равноправие с братята роми,искам последните да спрат да се кучат безпрецедентно....а всичко това го предлага партия АТАКА!
79
1
 
7
 
! Отговори
до Ясен преди 12 години
ПРАВ СИ.Държавата на мафията е БЬЛГАРИЯ
78
1
 
17
 
! Отговори
мене преди 12 години
Откъде идват тези пари,бе?Не са ли от джоба ми?Защо на един пенсията ще бъде 140 лв.,а богоизбрания депутат ще взема в пликче ,безотчетно 1460 лв и заедно с всичко останало сето получава ще има космически размери за гладуващия българин! Колко дни работите,колко месеца почивате и най-вече какво сте направили за народ и държава?Срам и морал имате ли Доказано е ,че това са категории,непознати за вас,докато получавате и стотици хиляди за "консултантски"