"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев

Министърът видя готовата магистрала към 2015 г.
11 юли 2011 20:46,
196
"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев
Строител №1 в държавата иска "Струма" до 2015 г. Снимка: Булфото

"Целта е до края на 2015 г. да има една модерна магистрала "Струма", в абсолютен синхрон с екологията и природата на България. Това е възможно. Прави се навсякъде в Европа. Ще го направим и в България".

Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

"Трябва да направим заедно тази магистрала и най-после да кажем, че един толкова сложен европейски проект, минаващ през национални паркове, през Натура, наистина можем да покажем, че подобни проекти могат да се случат и в България", допълни той.

Още по темата

По думите му подготовката на "Струма" Лот 1 и Лот 4 е на финална фаза,"ври и кипи", отсече Плевнелиев.

"Пътната агенция дава всичко от себе си за автомагистралата и аз съм абсолютно убеден, че по график, както е обявено за Лот 1, ние ще имаме избран изпълнител, както и за Лот 4", убеден е министърът.

Росен Плевнелиев допълни, че създаването на държавното предприятие "Стратегически инфраструктурни проекти" е в график.

Той заяви, че е благодарен на всички парламентарни партии за подкрепата на закона за създаването на това дружество.

"Държавното предприятие трябва за няколко месеца да извърви една много тежка и сложна процедура, която на други институции в България е отнела 3-4 години, и да стане бенифициент по ОП „Транспорт”, за да може да работи с еврофондове.

Най-малкият проблем е назначаването на хората в предприятието. По-важно е разписването на правилата", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев ,а не Дянков трябва да са лицето на ГЕРБ и вицепремиер и съответно да обяснява политиките, реформите и решенията на правителството!Герб харакири ли се опитва да си направи? Наистина ли никой не схваща, защо Плевнелиев трябва да е вицепремиер и лицето на правителството??? Защо най-харесваният, а не най-НЕхаресваният трябва да отговаря за максимален брой политики, реформи, решения на кабинета пред камерите и народа? В момента това е ритуално самоубийство което правите и абсолютен световен прецедент! Няма такъв случай в света най-непопулярният човек в кабинета да обяснава политиките на правителството, а не най-успешният, харесван и популярен. Пълен абсурд! Нима не разбирате че дори парвилните политики и реформи Дянков ги обрича на провал и неуспех със своята непопулярност? Тука комуниста Тотю не го броиме той е извън всякаква класация! Имате само 4 седмици до лятната ваканция на парламента. За 3 дни може да стане повишението на Плевнелиев във вицепремиер! В момента Росен Плевнелиев е неефективен и като забит в ъгъла само в инфраструктурата вместо да бъде разгърнат поне пред камерите и да обяснява и привлича на страната на кабинета много повече хора за политиките и реформите вместо Дянков да ги отблъсква и така проваля в зародиш всяка правителствена идея! Дори само чисто като ПР ход за да може вече той да отговаря за полтиките в образование, здравеопазване, транспорт, екология и т.н. Нима наистина не разбирате какъв абсурд правите? Боже няма ли някой който да им обясни защо е ЗЛЕ това? По принцип в цял свят финансовите министри са непопулярни-ФАКТ, неразбрани-ФАКТ и нехаресвани-ФАКТ, но те и затова НЕ ГОВОРЯТ и не се появяват пред камери. Те може да са най-силните играчи зад камера, да уволняват назначават и т.н. но най-успешните и харесвани разясняват политиките на правителството в различните области за да събират подкрепа и мнозинство! А Дянков пред камера е кръгла НУЛА и обрича на неуспех и най-добрите решения, реформи и политики на правителството! Някой да го обясни това на Борисов, моля! Плевнелиев вече с огромната популярност и това че напрактика всички го харесват със своя интелект, знания може да обяснява интересно и разбираемо политиките и решенията на кабинета пред камерите и най-вече гражданите и така да събира допълнителна подкрепа за правителството и политиките, а не да настройва хората отрицателно срещу решенията на правителството. За бога отворете си очите и помислете моля ви!
150
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев да обяснява за огромните икономии от 640 млн. лв къде отиват! Хората не знаят!Едва днес Плевнелиев за първи път обясни подробно за тези икономии за пътища и магистрали по ОП транспорт и ОП регионално развитие. Разбираемо точно и ясно. Ето така в следващите 2-3 месеца трябва да ги обясни Росен! Че всъщност със спестените 90 милиона евро от Ам Тракия от икономии 60 милиона евро директно са отишли за метрото благодарение на което днес има шанс за трети лъч и на практика с икономиите на Тракия са спасиил и метрото!Освен това благодарение на икономиите по ОП регионално развитие се финансира продължението на южната дъга на София!А благодарение на спестяванията по АМ Марица Струма Соп-гара яна и Кърджали Подкова ще се реализират АМ София-Калотина и тунела под Шипка. Ето това са важните неща за които иде реч и които Плевнелиев не е обяснил за момента на хората и те не знаят!
149
2
 
6
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Мен ако питате...май Роската Плевнелиев ще е единственият, който не искам да застрелям....
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кога ще го почвате метрото, множе и лифт да направите :) то софиянци всичко могат да направят
147
2
 
4
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
до 143: Не ми знаеш нито живота, нито с какво съм се преборил до момента, нито знаеш, това, че ще науча децата на принципите си!!! И го правя всеки ден! И не съм пикльо! Въпреки, че тук преди дни се появи някакъв пикльо с този ник, аз съм истинския и съм от Шумен....всичко останало се следи....***...
146
1
 
3
 
! Отговори
do 140 преди 12 години
*** си ти.И ако искаш да знаеш,София и Перник също са свързани с влак стрела Но темата е за магистрали,***..
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще ви направим метро София-Бургас, тихо сега
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога ще направят ж.п. линия Бургас -Летище - Бургас - Поморие -Несебър -Слънчев бряг -Свети Влас-Обзор???? Всичко е в метрото в София
143
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе незнам ама откакто дойдоха герб тука се напълни с магистрали
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до охранител - много е лесно да се пише пред компютъра но ако си мъж а не пикльо кажи го на лицата им , ама надали имаш толкова яко дупе и помни който нож вади той от нож умира.
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МОЖЕ И ж.п. линията Бургас-Средец-ЕЛХОВО-ТОПОЛОВГРАД- ХАРМАНЛИ-КЪРДЖАЛИ-ЗЛАТОГРАД -СМОЛЯН.ТАКА ХЕМ НА ПЛАНИНА В РОДОПИТЕ ЩЕ ХОДИМ,А ТЕ ЩЕ ИДВАТ НА МОРЕ И ЩЕ СЕ ЗАСИЛИ ТЪРГОВИЯТА
140
1
 
4
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
абе искам да изтрепем всичко вредно за тази държава!!!....знам кое е е!!! не е необходимо да ви пиша фирмити им...защото на някои са по 5-6, че и повече, но като списък на хора, които управляват държавата и в никой случай в полза на нейните и на народа й интереси, са не повече от 10 - 11 човека...вие какво си мислехте, че богатите са повече ли? Да, повуче са, но ако тези ги няма, другите ще заработят честно...трябва да избием тези...
139
3
 
1
 
! Отговори
INFRASTRUCTURE преди 12 години
EI GLUPACI...ZASHTO VALENCIA E SVARZANA S MADRID S VLAK STRELA?...ETO VAPROS ZA 100 HIL. LEVA ZA SELIANITE ZASELILI SE POD VITOSHA!!!
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 114г.строят тунела под Шипка 3,2 км. толкова ли няма 300милиона лв държавата???
137
3
 
5
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Сигурно тук има доста хора които ме мислят за някакъв ***,който иска да затрие всичко...не, аз искам да затрия всичко вредно за България!!!Първо 240 дупедати,които нищо не свършиха за държавата...след това всичките им близки, които работят в кабинетите им,след това всички прали пари/на народа, всички, които източиха де що има..всички ,които не работят за интересите на България..живея относотелно добре,но ако ми паднат всичките на едно място, нтяма да се замисля и собствения си живот да дам!!!
136
4
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Някаъв ***, който не ми чел предишните коментари /зомбиран егоцентрист/ ми сложи минус...знае ли колко ми пука...докато не видя няколко депутата, гърчещи се в собствената си кръв, благодарение на любовто народна, че не само аз, но и останалият народ няма да повярва, че демокрацията е дошла в България...какво си мислят, че това нещо ще го прескочат ли? Историята е спирарала, която се повтаря, но на по-високо ниво през определини години...ще има кръв и в България...иначе няма да се оправим....
135
0
 
2
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
rabota ima ama nyama koi da raboti.po e hubavo da se stoi v kafeneto i da kazvame nyama rabota
134
4
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Според мен крайно време е народа да излезе с крайни мерки да си търси правата в тази държава....тогава може и НАТО и UNICEF да се намесят даже, защото едва тогава ще разберет за какъв геноцид и за какъв глад става въпрос...света си няма представа за нашите проблеми, за проблемите на този народ, защото си мълчим...тук сме като в Сомалия...какво да направим...да отвличаме чужди граждани ли???...за да ни забележет...??!!??!!!
133
4
 
7
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
BRAVO PLEVNELIEV SAMO TAKA KOMUNISTITE DA PUKNAT OT YAD
132
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този е голям сладкодумец и как нежно говори и баламосва хората