"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев

Министърът видя готовата магистрала към 2015 г.
11 юли 2011 20:46,
196
"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев
Строител №1 в държавата иска "Струма" до 2015 г. Снимка: Булфото

"Целта е до края на 2015 г. да има една модерна магистрала "Струма", в абсолютен синхрон с екологията и природата на България. Това е възможно. Прави се навсякъде в Европа. Ще го направим и в България".

Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

"Трябва да направим заедно тази магистрала и най-после да кажем, че един толкова сложен европейски проект, минаващ през национални паркове, през Натура, наистина можем да покажем, че подобни проекти могат да се случат и в България", допълни той.

Още по темата

По думите му подготовката на "Струма" Лот 1 и Лот 4 е на финална фаза,"ври и кипи", отсече Плевнелиев.

"Пътната агенция дава всичко от себе си за автомагистралата и аз съм абсолютно убеден, че по график, както е обявено за Лот 1, ние ще имаме избран изпълнител, както и за Лот 4", убеден е министърът.

Росен Плевнелиев допълни, че създаването на държавното предприятие "Стратегически инфраструктурни проекти" е в график.

Той заяви, че е благодарен на всички парламентарни партии за подкрепата на закона за създаването на това дружество.

"Държавното предприятие трябва за няколко месеца да извърви една много тежка и сложна процедура, която на други институции в България е отнела 3-4 години, и да стане бенифициент по ОП „Транспорт”, за да може да работи с еврофондове.

Най-малкият проблем е назначаването на хората в предприятието. По-важно е разписването на правилата", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nai glypavite komentari
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Екстра! Ше си юркам хикс-шестицата по нови магистралки! Кефффф!!! :)))
69
0
 
2
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
Всичко е наопаки у нас... Щом вие, социалистите, почнахте да плюете против социализма...
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
114г.строят тунела под Шипка 3,2 км. толкова ли няма 300милиона лв държавата???
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май българинът още си живее в соца.При капитализма държавата не строи нищо.Строежите се извършват от частни фирми.Даже строителният надзор е на частни фирми.Държавата само е длъжна да създава условия да се спазват законите.Всякакво рязане на ленти си е с "чужда пита помен прави".То така Бат Бойко откри и логистичен център на бирена фабрика /склад за бутилирана бира/.Какво общо има държавата?
66
2
 
5
 
! Отговори
Bo преди 12 години
Може би не разбирам но как строежа на магистрали ще направи хората по-заможни?Как ще открие работни места?Та ние нямаме един завод.Че сме най-бедната и пропаднала страна в ЕС то това е ясно.Според статистически данни поне 10-12% от населението е без работа.Отново шампиони в целия ЕС.Доста хора са болни,бедни и нещастни.Нищо де важното е магистрали да има.Някак си не споделям стадната глуповата еуфория.Кредитите трябва да се употребяват за производство и стопанство.Иначе писти има за всички хахах
65
3
 
7
 
! Отговори
Venera преди 12 години
Направят ли още малко магистрали и заплатите да станат 3 000лв, и нивото на култура да се вдигне от 3 на 80 процента, и да се интегрира мангализма може и да се върна в Бг.Тогава аз ще помагам с нови европейски методи и съвети.
64
4
 
12
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
тук е мястото да кажа, че вДянков е сатаната в това правителство...и въобще не се вписва в представата ми на българин, успял назапад, дошъл да работи за благоденствието на държавата и народа и...той е може би САТАНТА ... в това правителство...мислех, че Боцко ще го разбере по-рано...ако въобще го е разбрал...?!?
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тунел под Шипка Актуализираната проектна документация предвижда построяване на 20 км подходи, обходен път с дължина 10,340 км и пътен тунел с дължина 3,2 км, широчина 10 м, височина 4,8 м и две ленти за движение. Според предварителните проучвания необходимите средства за изграждане на 3километровото съоръжението са 125- 250 млн. долара. Това ще бъде най-краткия път между Северна и Южна България,
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато магистрала Струма влезе в действие почти никой от сегашното народонаселение няма до може да я ползва, най вече по биологически причини!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 55Ей пльощек сигурно си някой сдухан софиянец,за да мислиш по тоя начин!
60
5
 
16
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Според мен Плевнелиев е човек, който работи за себе си, но не за парите си, а за авторитета си на достоен българин...и той е единственият, който след Беров виждам в България да работи по този начин...просто всички българи трябва да го обичат и подкрепят...БЪЛГАРИН...такива трябва да ги търсим...със свещ...затова казвам, че ще е ценен за всяко правителство...ноооо...в България нещата не се случват така...иначе съм сигурен, че той би работил не само за Боцко...той работи за държавата БЪЛГАРИЯ!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
ти ли ще ми кажеш къде да ходя!
58
3
 
6
 
! Отговори
Илия преди 12 години
С ГЕРБ и Бойко ще ни трябват вело алеи не магистрали, при Бойко бензина стана по скъп и от лев за евро...ама нищо де изберете си го пак пък си пийте биричката пред компа и си мислете че сте нещо по различно от стадото на Бойко Борисов
57
0
 
2
 
! Отговори
до тоя под мене преди 12 години
нямамстига там да си седиш само
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тунел под Шипка мит или реалност?!На 16 март 1897 год. габровската общинска управа взема решение за проучването на Шипченския проход относно прокарването на тунел.
55
2
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
нещо против ли имаш, че си ходя на село бе ***!
54
11
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
строят магистрала на тебе ***- в петък да си ходиш на село по-лесно. писна ми от ***
53
5
 
7
 
! Отговори
НАЙ-ОБИЧАМ.... преди 12 години
...ДА СИ ДЖИТКАМ ПО МАГИСТРАЛИТЕ С КОЛАТА И ГАДЖЕТО!МРАЗЯ ТЕСНИТЕ И РАЗБИТИ ПЪТИЩА , КАТО ......"ШУМКАРСКИТЕ ПЪТЕКИ НА ПАРТИЯТА"!САМО ГЕРБ!!!! БАНДАТА НА ХЕРСОНСКИЯ ***.....ДГД!
52
4
 
13
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Като правителството на тройната ламя беше без конкуренция, защо не си назначи такива кадърни и милеещи за страната хора, а наслога само пиявици на всички постове...мога да плюя всички от това правителство, но не и Плевнелиев...съвестта не ми го позволява!!! Хора опомнете се!!! Който и да спечели ... ПЛевнелиев е най-добрият за този пост в правителството и трябва да му го предложат и следващите!!! Всичко друго е далавера...такива хора трябват във властта!!!