Найденов пак се заинати за зарзавата от Гърция

"Не сме виновни, че продукцията им се изкупува евтино"
Обновена: 29 юли 2011 14:38 | 29 юли 2011 14:38,
61
Найденов пак се заинати за зарзавата от Гърция
Снимка: архив Булфото

"Вчера се срещнах с протестиращите зеленчукопроизводители, но те имат искания, които няма как да бъдат удовлетворени. Няма как да се спре движението на продукцията от Гърция.

Министерството на земеделието и храните не отговаря за това, че тяхната продукция се изкупува на ниски цени". Това каза пред журналисти в парламента земеделският министър Мирослав Найденов.

Още по темата

Вчера около 500 зеленчукопроизводители протестираха на главен път Е-79 край град Струмяни и разхвърляха продукцията си по пътя.

"Ако те протестираха миналата седмица, щях да ги разбера, но в началото на седмицата обявихме нова мярка, по която те могат да получават средства на килограм за качествена продукция. Заделили сме ресурс от 15 млн. лева за това", каза министър Найденов.

Той добави, че вчера Европейската комисия е одобрила 100% исканията на България за компенсация на зеленчукопроизводителите, регистрирали загуби заради епидемията от ешерихия коли.

"Големият проблем обаче е, че голяма част от тях не членуват в организации на зеленчукопроизводителите", отбеляза земеделският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Проклетник преди 12 години
Всеки що е ходил поне няколко години на училище би трябвало да се е сблъскал някъде с думата конкурентоспособност и да знае,че цените не се измислят от донът на месната мафия а от разликата между качество, себестойност,добив,търсене,предлагане и правилно ориентиране в международната ситуация на доматът днес .
60
2
 
3
 
! Отговори
ПОТЪВАТ преди 12 години
Този *човек* няма място в българското политическо пространство , най - вече със скандала с 20 годишно месо , внос от чужбина , и подписа на найденов за разрешение.С този си акт найденов уби и разболя много хора. Няма права , а има вина.Този човек е за затвора , искам и мога да се уча от историята.
59
5
 
7
 
! Отговори
Жена преди 12 години
Дядо ми навремето е гледал огромни градини със зеленчуци всякакви и сам си ги е продавал, изучил е трите си деца, баща ми и двете лели, без някой да му даде и 1 лв субсидия! Какво им пречи на тия *** да съберат реколтата си, да я натоварят на камион и в София или Благоевград или където и да е - на пазара. Ако е качествена продукцията, ще се изкупи веднага, а не да ядеме дървените им домати, при това на цена от 2 лв и нагоре! Ама искат да спечелят на мига. Е, не става така.
58
1
 
5
 
! Отговори
WWW преди 12 години
ПРЕДЛАГАМ НАШИТЕ ЗЕЛЕНЧУКО - ПРОИЗВОДИТЕЛИ ДА ИДАТ В ГЪРЦИЯ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ И ОТ ТАМ ДА РЕДЛАГАТ СТОКАТА В БЪЛГАРИЯ ...
57
0
 
4
 
! Отговори
това е по темата преди 12 години
Какво написа димитровградчанката на премиера, но не успя да му го връчи лично.17-годишната Бояна Янева написа 5 страници писмо до премиера Бойко Борисов. В него ученичката от димитровградската езикова гимназия описва трагичното състояние на своето семейство, което се занимава със земеделие. Причините са неизплатени субсидии и затъване в банкови кредити. afera.bg/index.php?option_content&task=view&id=18761&Itemid=9
56
1
 
3
 
! Отговори
обикновен гражданин преди 12 години
всеки средно интелигентен човек разбра че проблема е членството ни в ес.винаги ще ни обясняват че от брюксел не дават.когато по голяма част от българите разберат това ще започнем да излизаме от това блато наречено съюз. то е ясно че ще се разпада дано е преди нас.
55
2
 
6
 
! Отговори
лъвица преди 12 години
Погледнете го - какво яде? Зеленчуци или месо?
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО ТОЗИ МИНИСТЪР НЕ ВЗЕМЕ ДА ИМ НАПРАВИ КООПЕРАЦИ ,ДА ИМ СКЛЮЧИ ДОГОВАРИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ ,С БОРСИ С ВЕРИГИ МАГАЗИНИ С ХОТЕЛИ И КОНСЕРВНИ ПРЕДПРИЯТИЯТЕ ЗИМАТА ДА ЯДЪТ СВИНСКО И ПИЯТ ВИНСКО И ПОСЛЕ ДА ВИРАТ РОГА ,КАТО БИКОВЕ ТИЧАТ С КАШОНИ!ПФУАКО ИМА ИЗНУДВАНЕ ДА ПОДАДЪТ СИГНАЛ!
53
2
 
6
 
! Отговори
козар преди 12 години
този е като московски да е благ пред премиера пък другите вълци ги яли как да знае как да помогне като не е работил по село не знае как една коса да наклепе и от какво се нуждае една овца примерно , не може да спре мутрите в зърнения бизнес и само сезира към мвр а там всички работят за мутрите щото и цвък държи полиция като армия без да и плаща та мили ми сладурчета има и добри министри но този не е тревва ни умен дързак и най вече *** за да спре мутрите и да даде право на честните
52
0
 
9
 
! Отговори
чичо Гошо преди 12 години
Субсидиите от ЕС са договорени от Мегленчето Кунева още преди време - тя клекна на 30% от тези на другите страни. Друга бира е качеството, ефективността и ценообразуването при нашите земеделци.
51
3
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Найденов ме разби. Как да не сте винодни като на гърците им плаща държавата почти всички разходи -семена, нафта, торове и вода. У нас дават по 50 лв на дка, а водата в Пиринския край е 22лв/дка за едно поливане. Търговците купуват от Гърция последно качество зеленчуци (за сведение на журналиста писал статията, зарзават е турска дума).найденов иска да се свие още повече нашето зеленчукопроизводство за да продадем земята на евреите. Те чакат.
50
0
 
13
 
! Отговори
47 преди 12 години
И в Турция хотелите са така - особено големите. Тази година бяхме там очарована съм от зеленчуците, които ядохме там (нямат нищо общо с тези които внасяме от Турция). Всеки ден пресни зеленчуци, салати.... Стана ми интересно и направо си попитах - имат дългосрочни договори с оранжерий и всеки ден им доставят огромни количества продукти от тях. Така се работело най-добре и хотела м вървяла работата и фирмите доставчици били доволни
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** СМОТАН
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати БЪЛГАРСКИЯ министър!!!!!!!!!!!
47
1
 
18
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
Да си кажем правичката, че държавата и министерство на земеделието не хаят за бранша е истина, но колко от тези производители имат предварителни договори за реализация ???Като човек работещ в сферата на туизма и работил в доста страни извън Бг, мога да кажа че в Испани, Франция, Италия масово хотелите ресторантите сключват дългосрочни договори със земеделски производители за регулярни доставки, а тука нашите производители не искат и да чуят, сакън да се не минат с некой лев.
46
6
 
9
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 12 години
Е ,НА ПРОТЕСТА ХВЪРЛИХА ДОМАТИ ЗА ЕДНА САЛАТА !!! КАТО ИСКАТ ВИСОКИ ЦЕНИ ДА СИ ТЪРСЯТ ПЛАТЕЖНИ КЛИЕНТИ!!. ДА ХОДЯТ В АНГЛИЯ ДА ПРОДАВАТ !!!В БГ. ЦЕНИТЕ СА НАЙ ВИСОКИ В ЦЕЛИЯТ ЕС. А И КОМПЕНСАЦИИ ИМ ДАДОХА ЗА ЗАРАЗА КОЯТО Я НЯМАШЕ ТУК!!!
45
2
 
8
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Земеделеца у нас не печели от работата си, защото са много маймуните, след него до като продукцията стигне до потребителя. Това е голямата разлика със пазарите на запад реално. И все пак сега доматите (българско производство) са доминиращи по пазарите в страната и са евтини- 40, 50 ст. килограм, лошото е, че нямаме достатъчно парниково производство това не е от вчера, никога не сме имали достатъчно, за целогодишно задоволяване на пазара.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да получават субсидии след сключени договори за реализация на стокаевропейските субсидии пак са от нашата кесия само ,че преминали през вноската ни за ЕСАЗ АКО ПРОИЗВЕДА хиляди бройки и никой не ми купува продукцията кой ми е виновен
43
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако останем само на българските зеленчукопроизводители, кожите ще ни съдерат!
42
2
 
6
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до 37Уточнявам, не съм бил по борсите им, нямам представа, говорех за цени достигащи до потребителя, близки са до нашите, ако говорим за храни (по- точно, от нашите малко нагоре, рядко има по- евтин продукти, но пък заплатите им са няколко пъти по- високи. Както и да е, Гърция си е Гърция, проблема с нашите производители си е наш, никой не ни е виновен, че произвеждаме скъпо..