Плевнелиев – президент! Преборва Кунева и Калфин!

ГЕРБ би спечелила вота 2 в 1, сочи проучване
Обновена: 10 авг 2011 11:17 | 3 авг 2011 19:01,
624
Плевнелиев – президент! Преборва Кунева и Калфин!
Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Строителният министър Росен Плевнелиев би спечелил президентските избори, ако той е кандидатът на ГЕРБ.

Това показват данните на социологическо проучване на Центъра за анализ и маркетинг, направено от 18 до 26 юли сред 1332-ма души.

Ако Росен Плевнелиев бъде издигнат за кандидат за президент, за него биха гласували 18,7 на сто от анкетираните, за кандидата на левицата Ивайло Калфин – 12,4 на сто, а за независимия кандидат Меглена Кунева – 12,1 на сто.

При балотаж между Плевнелиев и Калфин, строителният министър би спечелил убедително с 30,4% срещу 16,2% за червения кандидат.

Ако противник на Плевнелиев на втори тур е Кунева, то кандидатът на ГЕРБ би спечелил, но с по-малка преднина – с 27,3 на сто срещу 22,9 на сто.

Според шефа на агенцията Юлий Павлов по-вероятният съперник на строителния министър е Калфин, но все пак всичко зависело от предизборната кампания.

Кандидатът на сините Румен Христов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са
следващите трима според изследването и имат почти еднакъв резултат – съответно с 2,7%, 2,3% и 1,65%.

Атанас Семов от РЗС и Алексей Петров пък участвали на олимпийския принцип, тъй като техният резултат бил под 1%.

55,6 процента от българите са решили със сигурност да гласуват на президентските избори. Ако изборите бяха днес, за кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ без посочено име биха гласували 27,9 на сто от анкетираните.

За кандидатите на БСП биха дали вота си 15 процента, а за независим кандидат декларират подкрепа 14,2 на сто.

Номинация на ДПС за държавен глава би получила 5,4 на сто, а на "Атака" – 3 процента.

Резултатите показват, че ГЕРБ би спечелила и местните избори.

И през юли еврокомисарят Кристалина Георгиева остава най-одобряваният политик – с 54,1 на сто доверие. На второ място е министър Росен Плевнелиев с 47,3 процента доверие, а на трето – премиерът Бойко Борисов с подкрепа от 43,7%.

МВР шефът Цветан Цветанов възвръща доверието си и отива напред с две места и се нарежда веднага след премиера.

Според данните доверието в президента Георги Първанов е намаляло от 39,7 на сто през март на 35,2 на сто през юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


624
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
12
 
5
 
! Отговори
СК преди 12 години
ЕДИНСТВЕНО СК Е ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ... ИЗЧИСТИЛА СЕ ОТ ДС - АГЕНТИ И ТЕМ ПОДОБНИ ГНУСНИ МЕНТИ!ЕДИНСТВЕНО ПОЛИТИЦИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ОТ СК МОГАТ ДА СПАСЯТ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И ДА ПОДОБРЯТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ!САМО СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!ВРЕМЕТО Е НАШЕ!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!АМИН!
473
14
 
5
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
САМО ГЕРБ ТОВА Е НАЙ ДОБРОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 60 ГОДИНИ НАСМ
472
8
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Можели само за ядене да милите другари, еййй не се нахранихте, а като ти е толкова мило за Китай ходи там аз ще ходя в Германия. Китайците са цъфнали та вързали 5 долара на месец заплата и яко ориз, а като те гладам как за ядене мислиш ще опищиш Тян-нън-мън. А да те светна защо няма магистрали в Китай, защото всичките им заводи са близо до Индиският океан, и продукцията от там тръгва. Ние на кой океан сме извинявай...
471
11
 
5
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
Трябва да си изключително нагъл ***, за да твърдиш, че сегашното правителство крадяло повече от СерГейското, още по нагло е със "снимки, картинки, рисунки и компромати" да започнеш да "доказваш" подобна теза!?!
470
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който и каквото да каже, резултата е ясен, ГЕРБ!!!
469
1
 
1
 
! Отговори
Нина преди 12 години
В китай всички заводи ли са на Бош и т.н. Май, май повечето са си чисто китайски.
468
1
 
1
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Значи да разбирам, че в Китай има много магистрали?
467
4
 
3
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Никакви цифри, никаква фактология, само популизъм.
466
2
 
3
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Ха..ха..така си е, много ясно си личи това нещо като започна да кълна политици, народът ги кълне и псува повсеместно и тук се слагат минуси, това е категорично доказателство, че тук има "хора" обвързани с изедническата класа, която съспива България. Но с цифри не смеят да говорят. Нека да кажат: Вдигвахме заплатите или не вдигнахме заплатите, стоките от първа необходимост се повишиха или намалипа, направихме това и това за образованието, науката, направихме еди какво си в сферата на здравеопаз
465
4
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Завод мили другари се строи от часна фирма, държавата строеше заводи преди 1989 от къде на къде ББ ще ти строи завод, който има интерес строи завод. Симинс, Мерцедес, Бош и т.н. да не би държавата да ги е построила. ББ ти прави инфраструктура така че Симинс,Мерцедес, Бош и т.н. да имат интерес да си построят завода, и продукцията им да отида бързо където трябва. За това заводи има в чехия и унгария а не в България, капиш ;)
464
2
 
3
 
! Отговори
бомбаджии в България преди 12 години
Нина , постоянно има хора които ИЛИ са си подведени от перфектния ПР на водачи и кумири ИЛИ СА ПЛАТЕНИ като за целта им се плащат добри парички за да си седят в къщи ИЛИ В РЕДАКЦИЯТА на ДНЕС.БГтака че, каквото и да кажеш , със снимки и ВИДЕОМАТЕРИАЛИ да докажеш, че МУТРАФОНА краде яко България и прави всичко САМО ЗА СОБСТВЕНИ ОБЛАГИ , пак ще има една дузина *** ДРАСКАЧИ, КОИТО ЩЕ КАЖАТ НЕ САМО ХУБАВИ ДУМИ ЗА НЕГО АМИ ДОРИ ЩЕ ГО ПРЕХЛАСВАТ НО И ТАКИВА КАТО НАС ВИНАГИ ЩЕ ИМА !!!
463
5
 
5
 
! Отговори
ор преди 12 години
Плевнята е отвратителен колкото Цвъцко
462
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарко Нина пише се Урал, не те ли научиха на правопис в АОНСО
461
5
 
4
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Трябва да си луд, за да харесваш някой български политик. Само платените драскачи си ги "харесват" или по-точно харесват парите, които партията им плаща за пропаганда. Дано умрете всичките, цялата БГ политическа класа дано пуфтяса в ужасни мъки.
460
4
 
1
 
! Отговори
до 473 преди 12 години
алоооо 21 век сме, какъв цар какви пет лева, тогава са орали с магарета и волове, ти в кой свят живееш, човечеството се развива. Как сме се били придвижвали, с Москвичи и със ЗиЛ-ове и София-Варна 10часа със зила. Аз за 10 часа стигам от Ниш до Загреб ама има път като хората, цяла Германия като е в магистрали гледам яко са я овапцали. Нали трябна да се придвижват стоките, бързо и качествено.... яко си зле
459
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко УМРАЗА витае по тия ширини, не е за вярване!!!
458
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Т.н. Боко, ако ви извади от кризата ще е = на Мао! Малко ора го осъзнават, но време има...
457
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е най кадърния и лицеприятен политик в БГ. С удоволствие бих го подкрепил.
456
4
 
5
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Да, а по врема на Втората световна след като цялата индустриална продукция на СССР е била изнесена отвъд Орал, тогава пък Боко и Плевналиев под прикритие са построили "аутобани" до Европейската част на държава, та чак до фронтовата линия, за да стига продукцията от производството т.е. първо Плевнелиев е построил аутобаните, а после Боко е преместил предвидливо индустрията отвъд Орал, ето вижте благодарение на кого руснаците печелиха войната, благодарение на Боко и Плевнелиев.
455
2
 
4
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 12 години
Голяма тъпотия ще бъде ако ГЕРБ хвърлят това момче в битката за тази не много смислена институция. Един от малкото хора който найстина си вършат добре работата.