Чалгата напира към политиката

Нищо че от щаба на ГЕРБ не я щат в предизборната кампания
Обновена: 14 авг 2011 10:13 | 14 авг 2011 07:00, Елка Василева
231
Чалгата напира към политиката
Снимка: Архив Булфото

От щаба на ГЕРБ се бият в гърдите, че ще забранят чалгата в предизборната си кампания. Вместо да се потиснат, че не ги щат по площадите да веселят народа преди изборите, изпълнителите на чалга напъчиха гърди - решиха да се пробват в местната власт, пише “Труд”.

Тези дни заявка даде фолкпевицата Бриана. Изпълнителката на “Ще те боли” е хвърлила око на кметския стол в родния си град Левски.

За да се хареса на съгражданите си, тя се сдоби с чисто нов силиконов бюст и им обеща да ги хвърли по време на предизборната си кампания в “Ритъма на страстта”, както пее в друго свое парче. Бриана ще се кандидатира за кмет от партия “Социалдемократи”, която я сложи на осмо място в депутатската си листа в Плевен през 2009 г.

На въпроса това означава ли, че е с леви убеждения, тя загадъчно отговаря: “Ще видим”. Кога - не е ясно.

Акцент обаче в предизборната й програма е подобряване на инфраструктурата в гр. Левски, защото, както самата тя обяснява, “по улиците има дупки и разни такива неща”. Преди още да е започнала кампанията й обаче, Бриана вече направи гаф - заяви, че стане ли кметица, забравя за минижупите. И от раз загуби 50 бюлетини.

По-скромни са претенциите на колегата й от попфолк жанра Борис Дали. Изпълнителят на хита “Кой сега до теб заспива” е готов да се пробва за втори мандат като общински съветник от БСП в Бобов дол.

“Амбиции за кмет на този етап нямам. Кметът трябва да е голяма, силна личност, на когото хората вярват - честен и неподкупен, не мошеник, който устройва себе си и затова се стреми да извоюва поста. За мен №1 като кмет на Бобов дол си остава Йорданка Каленичкова”, казва Дали. Преди да стане фолкзвезда, Дали й беше служебен шофьор.

Мераците на представители на фолка да влязат в управлението на общините не е от вчера. Някои дори успяха да го направят. Като покойния кмет на Раднево Нончо Воденичаров, който получи инфаркт, докато участваше в “Сървайвър” на Филипините.

На парламентарните избори през 2005 г. пък попфолк певците Азис, Софи Маринова, Бони, Тони Стораро се пробваха като кандидат-депутати от “Евророма”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: чалгаБрианаБорис Дали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
5
 
! Отговори
цола преди 12 години
не харесвам чалга но и "Ален мак" ми действа драйфащо
166
4
 
14
 
! Отговори
;( преди 12 години
ОХ...ЧАЛГАРИ!!! С ЦЯЛАТА СИ ДУША ЖЕЛАЯ ДА УМРЕТЕ В АДСКИ МЪКИ..ЗНАМ ЧЕ Е АБСУРДНО..ЗНАМ!!!!НО МНООООГО МИ СЕ ИСКА ПОНЕ МАЛКО ДА ПОЖИВЕЯ В НОРМАЛНА БЪЛГАРИЯ...ПОНЕ ЗА МАЛКО ;(
165
3
 
6
 
! Отговори
МИЛЕН ВЕЛЧЕВ преди 12 години
ТЯ ЧАЛГАТА И НАРКОТИЦИТЕ ОТДАВНА СА ВЪВ ПОЛИТИКАТА,СПРАВКА ИЛИЯ ЛИГУРСКИ ПО ПОЗНАТ КАТО ЖЕНЯ ОТ ФИЛА ВАСКО ДАГАМА,ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ДРУСА И ПИЕ НА КАЛИАКРИЯ
164
1
 
8
 
! Отговори
ХАЙ БУЙ преди 12 години
а че то чалгата не е излизала от политиката,,то е едно и също и представителите им са едни и същи..вярно че сега при мутрата нещата са съвсем разпищовени.между другото,не забелязвате ли как мутрите се раздвижиха пак..поне се бяха покрили доскоро,,имам предвид не излизаха на светло,..ЧАЛГАТА И ПОЛИТИКАТА СА ЕДНО И СЪЩО!!!И ЕДНИ ХОРА ГИ КОМАНДВАТ И ДВЕТЕ!!!
163
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do180: ЯВНО ТЕБ ВЪОБЩЕ НЕ ТЕ Е ПОДМИНАЛА ЧАЛГАТА
162
1
 
1
 
! Отговори
ДО 179 преди 12 години
по ясно от това да ти кажа ЯЖ ЛАЙ..А,не виждам как ще ме разбереш...
161
2
 
7
 
! Отговори
КРАЯТ!!! преди 12 години
това е реалния завършек!!!20 години-сини,червени,сини червени...после цар..после ***..сега мутра и престъпник,,време за любимата на кенефестанския народ чалга !!НЕКА ВСИЧКИ ДА СЕ ,,,Е В ГЪ..А!!!
160
2
 
5
 
! Отговори
za 178 преди 12 години
Успех! За къде ,ако не е тайна? В САЩ и ЕС не ни искат без документи пък и безработицата им е уникална.....
159
5
 
7
 
! Отговори
ТЕМИНАЛ2 преди 12 години
е,време е!!!ВРЕМЕ ЕЕЕЕЕЕЕ!!СТЯГАЙТЕ КУФАРИТЕ ХОРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА,,,,,КОЙТО НОРМАЛЕН Е ОСТАНАЛ ВРЕМЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...
158
1
 
9
 
! Отговори
Полик-маркетолог преди 12 години
Чалгата е необикновена сплав от мокри сънища, силикон, ракия и салата , която дава на всеки възможност да се докосне поне в мечтите си до това ,за което всеки копнее- готини жени, свобода без лицемерните условности на обществото.......Затова е непобедима сред простолюдието. Десет минути гледане на Планета и забързани движения с ръката и воала ......
157
4
 
5
 
! Отговори
до 165 преди 12 години
Бих Ви обърнал внимание, че за разлика от мен, Борисов е член на БКП! Отговарям Ви, въпреки просташкия Ви маниер на общуване. Изпитвам истинско съжаление към примитивни мозъци като Вашия. Слепотата на такива като Вас ще провалят шансовете на България да се освободи от простотията и мафиотските структури, които ни управляват! Постарайте се да повишите интелекта си - тогава ще можете по-ясно да видите истината и ще разберете какво е ГЕРБ. Но ми се струва, че за Вас вече е късно!
156
1
 
2
 
! Отговори
bai mango преди 12 години
na vremeto vsi4ko savecko be6e na moda sea vsiko zapadno koga balgarite 6te imat svoi kulturni cennosti mai ni ko ga xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
155
4
 
4
 
! Отговори
до 165 преди 12 години
Бих Ви обърнал внимание, че за разлика от мен, Борисов е член на БКП! Отговарям Ви, въпреки просташкия Ви маниер на общуване. Изпитвам истинско съжаление към примитивни мозъци като Вашия. Слепотата на такива като Вас ще провалят шансовете на България да се освободи от прототията и мафиотските структури, които ни управляват! Постарайте се да повишите интелекта си - тогава ще можете по-ясно да видите истината и ще разберете какво е ГЕРБ.
154
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Азис Президент...
153
5
 
12
 
! Отговори
уеуе мауе преди 12 години
"От щаба на ГЕРБ се бият в гърдите, че ще забранят чалгата в предизборната си кампания." ахахахахахахахахахахаха хахахахахахахахахахахахаха..... лицемерието и популизма на мутрите стигнаха неподозирани висини..... щели да забраняват чалгата, ахахахахахахаха..... това ми звучи като банките да забранят лихвения процент по кредитите..... хахахахаха :)))))))
152
6
 
11
 
! Отговори
Противоречие преди 12 години
Как е възможно да се съчетае в съвременните българи любовта към кючека/ ориенталски ритми и омразата към всичко турско ?Освен да се обаждат гените....
151
4
 
23
 
! Отговори
Анализатор преди 12 години
Чалгата се слуша обичайно от простолюдието , най-низшата прослойка която е душевно бедна и жадна за простотия.За съжаление няма изгледи скоро тая помия да изчезне.
150
4
 
4
 
! Отговори
за 166 преди 12 години
Губеци си друсате, Българете :)) и не от сега а от татово време....кръвта вода не става....
149
2
 
3
 
! Отговори
до 164 преди 12 години
Ми те и другите са влезли там като тебе ??? да се възмутят !
148
4
 
12
 
! Отговори
do zzz преди 12 години
На теб никой никога няма да ти говори на "Вие" както и на всички симпатизанти на шайката БСП(БКП).Стадото овце което представлявате се различава от истинските животни от тази порода, единствено по това че ходите на два крака а истинските овце на четири.