Ние удържахме, другите – не, хвали се Дянков

През 2012 средства от сектор "Сигурност" ще отиват за образование
Обновена: 16 авг 2011 10:18 | 16 авг 2011 10:17,
281
Ние удържахме, другите – не, хвали се Дянков
Снимка: БТА

През последните два месеца са се увеличили депозитите в банки, включително от румънци и гърци. Това било доказателство за стабилността на нашата банкова система, както и за стабилността на българската икономика.

Това заяви пред Нова телевизия финансовият министър Симеон Дянков относно дълговата криза в САЩ и в някои европейски страни.

Той отново заяви, че няма опасност от увеличаване на безработицата, и отчете, че данъците у нас не са се покачили.

"Ние удържахме, другите не удържаха. Преди три месеца бях във Вашингтон и им разказвах за пакта за финансова стабилност. Сега съм получил доста заявки да отида пак там. Този модел, който прилагаме с пакта за финансова стабилност, е от едно време, не е нов.

Ние просто сме една от държавите – като Германия и Финландия, които започнаха да го прилагат. Американците са по-зле от нас от гледна точка на финансова политика. Те определено трябва да се поучат от нас", категоричен е финансовият министър.

Дянков добави, че България не подготвя нови антикризисни мерки, защото нашата икономика върви нагоре, но министерството следи процеса, защото страната е зависима от европейските икономики.

На въпрос дали това, което се случва в САЩ, вещае нова криза, Дянков категорично заяви, че няма нищо страшно. Той изрази мнение, че темата за втора световна рецесия е силно преувеличена просто защото е летният сезон и няма други новини.

"Сега кризата се фокусира върху държави, които за две години и половина от началото й не са си свършили работата и не са разрешили проблема с големия си дълг", коментира финансовият министър.

Още по темата
По отношение на влизането ни в Еврозоната Дянков беше категоричен, че в момента има повече минуси, отколкото плюсове, и ние ще трябва да плащаме дълга на Гърция, Португалия и Испания, ако влезем сега.

Затова смятаме да изчакаме, потвърди Дянков. В момента в страната ни нещата вървят сравнително добре, смята той.

Дянков съобщи, че в момента 200 митничари са командировани в рафинерията "Лукойл Нефтохим" и нефтеното пристанище "Росенец". Възможно е в компанията да влязат и служители на Националната агенция за приходите.

„Много инструменти има за законен натиск на държавата, трябва да се разбере, че държавата винаги е по-силна от всяка компания – независимо дали е малка или голяма, дали е българска или чужда“, отсече финансовият министър.

На въпрос дали има картел в горивата, Дянков отговори: „Аз имам съмнения за картели в много сектори – зърнопроизводство, захар, горива, мобилни услуги и други“.

В Бюджет 2012 ще има преразпределение на средства от сектор "Сигурност", който включва МВР, разузнаването и ДАНС, към науката, образованието и културата, каза още финансовият министър.

"Ние плащаме повече за сигурност от останалите европейски държави, а по-малко за наука и образование, а трябва да е обратното", каза Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
5
 
12
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Стабилност на мизерията.Нищо повече.Ако спрат парите по програми от ЕС, тоя гении ще го гонят кс камъни по жълтите павета.Фалирали сме от всякъде, разчитаме само на подаяния, и сме били добре?
207
3
 
4
 
! Отговори
DYNKOV преди 12 години
da se organizirame sreshtu gerbo-indiyncite da gi izduhame dokato te nesa ni izduhali naroda ,zashtoto ot vsichki partii do sega ot VINETU i BANDATA MU GERBOINDIYNCI po jestoki kradci i lajci nyma kakto sa y podkarali ot tozi narod shte ostane koja i kosti a na DYNKOV da mu zpalim edin fitil vav zadnika i da go ispratim vav orbita da osashtestvi kontakt sas NLO mojebi na tozi ezik koito toi govori shte ze razbere sas MARSIYNCITE, a VINETU da si slaga perata i da si hodi vav preriyta na lov
206
7
 
11
 
! Отговори
rou преди 12 години
ЧЕТА И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ.КОЛКО Е ЖАЛКО ,ЧЕ НА ТОЗИ ИЗМАМНИК МУ ДАВАТ ДУМАТА ВМЕСТО ДА ГО ТИКНАТ В СЛЕДСТВИЕТО (ЗАТВОРА).БОРЯТ СЕ С КОНТРАБАНДАТА ,А ТЯ СЕ УВЕЛИЧАВА(ЗНАЧИ ИМА ПРОТЕКЦИИ).БОРЯТ СЕ С МОНОПОЛНО ВИСОКИТЕ ЦЕНИ,А ТЕ НЕ РАЗБИРАТ(МОНОПОЛИСТИТЕ) И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ГИ КАЧВАТ.ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ИЗЛЕЗНАХМЕ СПОРЕД ДЯНКОВ ОТ КРИЗАТА ,А СМЕ ОЩЕ ПО ЗЛЕ.ВСИЧКО КРАЙ НАС БЯГА В ЧУЖБИНА КЪДЕТО СА (ПО ЗЛЕ СПОРЕД ДЯНКОВ) АНАРОДА НЕ ЧУВА ИОТИВА ДА ЖИВЕЕ ТАМ ЗАЩОТО ЗАХАРТА,ОЛИОТО ,МАСЛОТО ЕВТИНО
205
17
 
12
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Блажите ли, блажите ли мързеливи червени лентяй???Защо ми се струва че сте малко изнервени!!!Май, май вече не блажите!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
204
15
 
12
 
! Отговори
Распутин2 преди 12 години
Същински МАРОДЕРИ, когато народа се гърчеше в посткомунистически унес, те обраха безпросветния електорат. Но баста! И не случайно онзи, който е символ на спирането на кранището, забито в бурето на бюджета, е най-мразен и оплюван! Всъщност, докато побеснялата КОМУНОИДНА *** хвърля пяна по Дянков, съм спокоен, нещата отиват в правилна посока! Тенденциите са убийствено обнадеждаващи и следващите 10 г. на Балканите ще са български(дай Боже!)...!!!
203
15
 
14
 
! Отговори
Распутин1 преди 12 години
Гледам, червените дървеници пак са налазили форумите, та и аз да се включа, да направим разлика. Въпреки че просто няма какво да добавя към нещата, които съм казал за Дянков - най-добрия финансов министър последните 133 години! Факт, по който ще се произнесе историята, докато мръсната КОМУНОИДНА *** ще бъде запомнена с НЕЗАПОМНЕНИТЕ СИ КРАЖБИ! С това избраха да останат в историята онези, които ви плащат да мърсувате и словоблудствате с ОТКРАДНАТИТЕ от народа пари!
202
8
 
12
 
! Отговори
Народен преди 12 години
Какво значи пренасочване, да не би вече да е приет новия бюджет за 2012 г.На това се вика популизъм.Правилното е да кажеш за 2012 г. ще увеличим парите за образование и ще намалим тези за сигурност.Но те не са виновни те са от ГЕРБ
201
0
 
3
 
! Отговори
До 159 преди 12 години
Щом си ЗА, нека да пробваме да се организираме. Малко закъснях да отговоря.
200
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Права е Моника Дянкова - те си удържат добре, а ние от народа не.....
199
0
 
5
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 12 години
Този сайт налага неправомерна цензура върху коментарите. Тук май няма много смисъл да се пише, освен, ако не иска човек да си почеше пръстите.
198
2
 
2
 
! Отговори
До ikavalov преди 12 години
Отиди да се лекуваш. Съвсем си издухал гарнитурите...
197
2
 
10
 
! Отговори
Джеферсън преди 12 години
Ха така, Дянков! Пробвай се в САЩ, че там шоу-програмите свършиха, а при криза трябва и малко веселба.
196
3
 
6
 
! Отговори
SMYH VAV ZALATA преди 12 години
Porednata pushilka vdignata ot Dynkov i gerberite izglejda pak shte se buta vav darjavniy rezerv vdignalisa mu mernika .Sashtata pushilka i sas LUKOIL istochiha rezerva sas goriva y da poznaem posle koi shte specheli darjavnata porachka za zarejdane na rezerva-LUKOIL kak shte spirash krancheto na tozi koito te sponsorira za izborite GOLYMO GERB TEYTRO .A drugiyt kak beshe hm setihse Vinetu igraesi samo na tenis momcheto
195
13
 
7
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
Търпение, оптимизъм господа, нещата бавно вървят напред..Вече се видя, че големите заплати в доста европейски страни нямат покритиеАко оправим образователната система сме на прав път
194
2
 
6
 
! Отговори
kk до 188 преди 12 години
Никакви специалисти,приятел!Ще вземаме "консултати"от фалиралите им банки,ще изплащаме минимум 2 милиона за консултациите, и след това,при неуспех,10% от "заложените" по проектите средства !А за нас....
193
5
 
2
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
A KOGA 6TE VARNETE OTKRADNATOTO OT BSP,DSB, DPS I VSI4KI DRUGI KRADCI DETO OKRADOHA RODINATA?VREME E 4E IMA 2 GOD. DO PARLAMENTARNITE IZBORI I NE NAPRAVITE LI TOVA MNOGO HORA 6TE RAZMISLQT
192
3
 
12
 
! Отговори
112 преди 12 години
МОНИ МОЛИМ ТЕ НЕ ХОДИ ДА СПАСЯВАШ САЩ, НАС НА КОГО НИ ОСТАВЯШ ЩЕ ЗАТЪНЕМ, МОЛИМ ТЕ БАЩИЦЕ НЯМА ДА Я ИМА ТАЯ ДЪРЖАВА БЕЗ ТЕБ И ТВОИТЕ ПРОЗРЕНИЯ
191
3
 
17
 
! Отговори
kk преди 12 години
КУ-КУ, Дянков!Първо ги "нахранихме",сега ще ги "учим" как се постига "финансова стабилност"!***,"разкажи им играта" на хамериканците и европейците!А как му отиват "решетките" на стената зад него.....
190
4
 
15
 
! Отговори
! преди 12 години
Едно време Тодор Живков и другарете му говореха:"Теоретически сме по-напред от САШ"По-възрастните от нас си спомнят вероятно колко по-напред бехме тогава...
189
2
 
4
 
! Отговори
192 преди 12 години
Има тъст с лоби в световната банка.