Рашидов: Това правителство ще вкара социализма в музея!

"Не може професор да получава по-малко от среден милиционер!"
Обновена: 25 авг 2011 11:30 | 25 авг 2011 11:29,
187
Рашидов: Това правителство ще вкара социализма в музея!
Снимка: архив, Булфото

„Това правителство ще вкара социализма в музея“, заяви министърът на културата Вежди Рашидов.

Според него младото поколение не знае нищо за комунизма и така ще може да го види в новия Музей на социалистическото изкуство в София, който отваря врати на 16 септември.

Рашидов подчерта, че много неща от тази епоха са разграбени, унищожени или претопени, но той коментира, че историята трябва да се запазва, независимо дали е добра или лоша. 

Културният министър говори и за ниските пенсии от 100-200 лв. на големи български творци. Според него това е недопустимо и те заслужават да изживеят старините си достойно.

„Не може един професор, един голям артист да получава по-малко от един среден милиционер, нали?“, заключи Рашидов пред TV7.

Министърът на културата коментира и желанието на финансовия министър Симеон Дянков догодина да бъдат отпуснати повече пари за култура.

Според него Дянков разбира добре смисъла от културата и какви приходи може да носи тя на България като дестинация на културен туризъм и това е причината за това желание.

Междувременно млади българи от Младежката медийна асоциация предложиха да се изгради Пантеон на българските владетели, който да бъде поставен на мястото на Паметника на съветската армия в столицата.

Според Атанас Лозанов от сдружението целият проект ще струва около половин милион лева и може да бъде финансиран от еврофондовете и спонсори.

„По-важна в случая е политическата воля“, отбеляза още Атанас Лозанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: музейВежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
1
 
! Отговори
DO 117 преди 12 години
NE E KATO DA GEPI6 DDS NALI?
117
1
 
4
 
! Отговори
КУЛТурна простотия! преди 12 години
Това остана от културата в България, извинете- Мутрария, една голяма КУЛТурна простотия ! Всъщност то тук вече нищо не остана !
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1 В начало Бог създаде небето и земята.2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.3 И Бог каза: Да бъде Бойко. И стана Бойко.4 И Бог видя, че Бойко беше добро; и Бог раздели Бойко от тъмнината.5 И Бог нарече светлината Бойко, а тъмнината нарече *** опозиция. И стана вечер, и стана утро, ден първи. Ден първи, избирателен ден...
115
0
 
2
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
BSP E MAIKA NA GERB?TOVA MOJE DA GO KAJE SAMO LUD KOSTOVIST.BSP E VKLU4ILA VSI4KO DETO E SAZDALA DO SEGA PROTIV GERB,TOEST VSI4KI OT PREHODA DO SEGA.
114
2
 
3
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Всеки който не е от ГЕРБ е комунист- закво ли пиша изобщо, спрете да ми налагате некъв *** като Бойко Борисов бре и си се кланяйте на който си искате не ми се занимава с *** картинка на стената с лика на Бойко Борисов ей аман с тоя каруцар
113
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 години всичко се разрушаваше и грабеше-от керемидите на ТКЗС и напоителните системи до скулптори паметници и буквите от паметници на велики българи и гробищни плочи!КРАЖБАТА И ВАНДАЛЩИНАТА стана ежедневие - сега се ТЪРСИ СМЕТКА ЗАЩО ЗА 2 години НЕ Е ДЪРЖАВАТА В ИЗРЯДНОСТ!КОЛКОТО И ДА СМЕ ОСКОТЕЛИ КАТО НАЦИЯ НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ,НЯМА НАЧИН ДА СТАНЕ ,НО П О Н Е СЕ З А П О Ч В А!Пътища,пречиствателни канализаци стадиони музей детски градинипрограма за учениците от 1 до 7 клас целодневно
112
2
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
"БКП е майка на ГЕРБ"... - "ГЕРБ е производна на БКП и БСП"... - "Борисов е бивш комунист".... - ах, какво хулиганче е тоя Бойко... - бие майка си...
111
4
 
4
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Алооо, Странджата, пост 80, КОИ СА ТИЯ "ПРОФЕСИОНАЛИСТИ", ДЕТО ТИ СЕ ПРИВИЖДАТ В "ЕКИПА" НА БОРИСОВ? Ти да не си на твърда дрога, бе червено? Отделно, че комунист-професионалист НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА. ВСЕ ЕДНО - ДЪРВЕН КАМЪК.
110
0
 
1
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
ILIQ E PARTIZANSKOTO IME NA QNKA
109
2
 
2
 
! Отговори
DO STRANDJATA преди 12 години
NA KOMUNIST I KOSTOVIST SAMO ZA KRAJBI MU GOVORI.6TO SPORI6 S TEZI OTREPKI?
108
3
 
6
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Комунизма в партия ГЕРБ се проповядва само с настройка на хората че всичко предишно е било комунизъм и сега само партията ми демек на Бойко е единствената алтернатива...е как след като сме в демокрация от около 20 години се върна един милиционер на власт и започна с проповеди към нацията за налагане на собствената си диктатура е това не е ли комунизъм 2011- ще мълчите аз ще правя магистрали защото аз така съм казал алллллллллллллооооооо...
107
1
 
1
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
DRUGARI KUTEV VI 4AKA DA RAZDADE PAMPERSITE.NE SI NATOVARVAITE O4ITE TUK,TRQBVA DA DOJIVEETE DO IZBORITE.SLED IZBORITE KOI V ZATVORA KOI PRI SVETI PETAR SVAR6I SE VA6ATA.NE SE NASIRAITE DO OFISA.
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не го закачайте Странджата, той е биоробот пред компа. Шрака с биометализирани ръце по клавиатурата. Само очите му са истински, но пред тях са поставили една табела "ГЕРБ" за да не вижда нищо друго. Постовете му също са механични по тая причина.
105
6
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Илийка, къде те резнаха... - кажи си и ще ти олекне... - сънуваш ли още лобирани държавни поръчки?...Не губи време, а се вливай в пазара на труда!!!...
104
0
 
3
 
! Отговори
do 96 преди 12 години
Абе ти луд ли си?Кажи ми моля ти се?Та той НЕ може да каже повече от 1 изречение по зададен му въпрос!
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
главен мултак
102
0
 
3
 
! Отговори
арсенал до 101 преди 12 години
той не може илия.той само тук си драска
101
4
 
6
 
! Отговори
Илия до Странджата преди 12 години
Ми *** му се предложи тогава за Президент бре Странджа , кво се занимаваш с тия форуми, ти май не вярваш в господ вече вярваш повече на рекетьора Бойко Борисов, май партия ГЕРБ все повече заприличва на секта а ....
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 96Страндажа, тези мисли не могат да бъдат твои! Кажи кой ти ги наби в простата тиква?!
99
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Как БСП "наказа" своя другар Гуцанов след като го хванаха в явна корупционна сделка с близо 100 хиляди лева... - издигнаха го за кандидат кмет... - схващате ли разликата?...