Костов не ще Софиянски, зове ОДС да подкрепят Прошков

Само тогава ДСБ ще приеме разширението на синята коалиция
30 авг 2011 15:05,
39
Костов не ще Софиянски, зове ОДС да подкрепят Прошков
Снимка: Булфото

ДСБ ще приеме разширение на "Синята коалиция" само ако ОДС подкрепи Прошко Прошков и оттегли Стефан Софиянски като кандидат за кмет на столицата.

Това заяви шефът на изборния щаб на ДСБ Веселин Методиев.

Миналата седмица СДС и ОДС (БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев, Демократическа партия на Александър Праматарски, Движение "Гергьовден", водено от Любен Дилов-син, и ССД на Софиянски) подписаха споразумение за подкрепа на десния кандидат за президент Румен Христов.

„Разширяването на "Синята коалиция" с други партии е възможно, ако тези политически сили са подкрепили и другия кандидат, излъчен чрез предварителните избори на "Синята коалиция" – кандидата за кмет Прошко Прошков“, посочи Методиев.

Още по темата
ОДС обаче вече издигнаха Стефан Софиянски за кандидат-кмет на столицата, който на практика се явява конкурент на Прошков.

„Ако ОДС играе срещу Прошко Прошков в София, не само че се нарушава споразумението за предварителните избори на "Синята коалиция" (СК) и искането за регистрацията става практически невъзможно, но и за ДСБ всякакво разширяване на СК за следващите парламентарни избори ще бъде невъзможно“, категоричен е Методиев.

Той добави, че ДСБ ще останат верни на споразумението за предварителните избори и ще подкрепят Румен Христов за президент.

Методиев посочи, че в периода до изтичането на срока за регистрация на кандидатпрезидентските двойки ДСБ ще предложи своя кандидат за вицепрезидент.

ДСБ не са изненадани от подкрепата за Прошков, дадена им от РЗС. Решението на партията на Яне Янев е едностранно, като преговори с хората на Костов не са водени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
hehe преди 12 години
Do 36: ++++++++++++++++++++++
37
0
 
5
 
! Отговори
Иван Бухов/инж./ преди 12 години
Отдавна призовах Софиянски да се откаже от новия си мерак за кмет. Няма да стане, а ще пречи на Прошко! Това не е честно и справедливо, не е обединително за десницата , а обратно, иска да я цепи!! Това ще е последната беля но Софиянеца за София, след най-голямата с водата й!!!!
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов си е Костов: перфектен анализ, смелост, казва истината право в очите, показва дълбоко разбиране на българските проблеми! Дори, длъжни сме да признаем, че Костов с годините все повече помъдрява, както подобава за политик от висока класа...Горд съм като избирател, че, гласувайки за него, отново не съм предаден, т.е. Костов достойно защищава моите интереси като български гражданин - и говори от мое име точно това, което и аз мисля; като, разбира се, го казва така, както аз бих желал да мога.Иван Костов си остава, по мое мнение, най-добрият български политик, който имаме. Той е лидер от европейски мащаб - и с европейски маниери. Все някой трябва да го каже всичко това - и по тази причина се чувствам длъжен да го кажа и напиша аз.Щото ми става гадно когато само с половин уста се признават качествата на най-видния десен политик на България Иван Костов, но и същевременно не пропускат сгоден случай да лиснат и кофа помия върху него...
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Премиерът ще продължи да потъва,:)) 1.Защото не може да избяга от миналото си .. 2.Защото има ограничен Ентелект и неподходящо образование - меко казано .. 3.Защото е грандоман и самовлюбен *** , които не иска да слуша по-0 умни от него .. 4.Защото не направи коалиция със сините , а е с психопата Волен.. 5,Защото е руски агент или са му слаби ангелите - пред руснаците . 6.Защото им кляка - с АЕЦ-а, -началото на края му ..) 7.Защото е по- посредствен популист , дори от Тошо..)..Мачлета и простащина ...)))Държане -интервюта и прочие ..) 8.Защото НЯМА идеи и не идейно убеден... в това , което иска и прави - днес едно , утре- друго..) 9.Защото все повече ще "цъфти' посредствеността му - театърът е до време ..) 10.Защото НЕ изпълни обещания - за Доган и мафията , за олигарсите и 'съдебната' власт , за корупция и връзкарство..) 11Защото в края на краищата е поредния дубликат , комуно продукт , червен,които излуга много граждани ..)) 12. Вижте му дС-другарите , олигарсите , приятелчетата, езика , номерата , .
34
1
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 12 години
Защо Борисов не избра да си партнира с СК, а предпочете "Атака"? Толкова късогледство! Такава жажда за бърза, тотална, безпрекословна и безкритична власт му изяде главата. Вместо да избере професионализма, политическата и експертна компетентност на СК, той предпочете безгласните, безгръбначни, кресливи, некомпетентни, първосигнални Атакаджии. Резултатът е налице - ГЕРБ неспособни да управляват, а АТАКА неспособни да бъдат коректив на издънките.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПРОШКОВ!СОФИЯ Е СИНЯ!ВРЕМЕТО ЩЕ Е НАШЕ!УСПЕХ НА СИНИТЕ ДЕМОКРАТИ!
32
4
 
1
 
! Отговори
Фарад преди 12 години
Ще преизберем г-жа Фандъкова, защото тя е наясно с проблемите на столицата ни.
31
0
 
0
 
! Отговори
Деница преди 12 години
Колкото и да нямат голям избор от потенциални кандидати, те отново гледат да не искат този или онзи, а да не осъзнават, че каузата е някак изгубена, според мен...
30
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
ай сиктир от прошляци вече!
29
4
 
2
 
! Отговори
Теодор преди 12 години
Като цяло Синията коалиция е много по-слаба от ГЕРБ и е сигурно, че кмет на София ще си остане Йорданка Фандъкова!
28
6
 
2
 
! Отговори
ЗОВ ЗА ПОМОЩ преди 12 години
И изправен самси могъщи Костов зовеше ли зовеше.И стекоха се много синилни старци на този зов, но така и не знаещи за какво ги зове Костов, но готови да се жертват в името на Командира.Беднии Костов, добре че е ДНЕС.БГ за да не забравим, че ти съществуваш и ЗОВЕШ
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
посинели ***
26
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Костов няма място на изборите,той имаше шанс и го пропиля сега ГЕРБ са тези които заслужават подкрепата ни
25
4
 
4
 
! Отговори
ваня преди 12 години
Както и да се групират няма да спечелят гласовете на столичани.
24
4
 
6
 
! Отговори
пако преди 12 години
Тия нали се бяха разбрали,сега какво стана!!Изглеждат точно като уличните кучета ще се избия за една" ***-властта"!!!!
23
7
 
10
 
! Отговори
Niko преди 12 години
аз пък не искам и Костов.Прошко успя да натрупа сериозни негативи само с две интервюта, такъв човек и да съм имал желание да гласувам за него, щях да се откажа.На Софиянски времето му е в миналото, тази кандидатура е политическо самоубийство.
22
9
 
8
 
! Отговори
Петканов преди 12 години
Ха,*** си призна,че го е страх от Софиянски,Мартинчо е толкова глупав,че продължава да припка кат пале след ***,а тълпа *** го акламирате.Прошко е прибирал повече от всички-парите му си изчисляват на около 275 милиона.Ало ***,ходете игласувайте за Прошко.
21
8
 
6
 
! Отговори
еее, преди 12 години
тоя Костов ,пак ли се разсърди ...?
20
16
 
9
 
! Отговори
ДА ,БЕ.... преди 12 години
...ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА "ПРОШЛЯКА" НА КОСТОВ , ЗАЕДНО С ЗАИМОВ/ОТ КОТИЛОТО ПРЕДАТЕЛИ НА ПАРТИЯТА--КАТО БАЩА СИ/....ЗА ДА ОСИГУРИМ ВЛАСТТА НА ЧЕРВЕНИТЕ РОДОВИ КЛАНОВЕ НА БКП/БСП...ХА,ХА,ХААА....!КАК , ПЪК ...НЕ....ХА,ХА,ХАААААА......!ПРЕБОЯДИСАНИТЕ В СИНЬО *** ......ДГД!!!!САМО ГЕРБ!!!!!ВИНАГИ ГЕРБ!!!!!АБСОЛЮТНО, ЗА ГЕРБ.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това Костовото - Болестно състояние - 30 партийки +ОДС води на каишкаобщо нямат и 4 % - Ама се той да каже кави са му претенцийте - кво иска ,кво не иска па ултиматум на ОДС поставя - Ултиматом на ГЕРБ поставя - Аве Щморц нещастен ти не разбра ли че си пътник ? С камъни да те убие народа - малко ще ти е - Махай се завинаги отровен *** ***