Субсидията на независимите пак скара депутатите

Сини и червени искаха анкетна комисия, ГЕРБ не даде
Обновена: 7 сеп 2011 11:00 | 7 сеп 2011 11:00,
14
Субсидията на независимите пак скара депутатите
Снимка: архив Булфото

Депутати в парламента искаха да създадат анкетна комисия за парите на независимите депутати.

Предложението беше вкарано в НС от ДСБ. Депутатите на Иван Костов предлагат 6–членна анкетна комисия да провери как се разходват парите на 17-те независими депутати.

ГЕРБ и независимите депутати обаче отхвърлиха създаването на подобна анкетната комисия. От общо 143  гласували  58 бяха "за",  13 против, а 72 гласуваха с "въздаржал се".

Иван Иванов от ДСБ предложи срокът на работа на анкетната комисия да бъде три месеца. От "Коалиция за България" допълниха предложението, като предложиха дейността й да бъде разширена.

Червените поискаха временната комисия да направи проверка за парите на всички партии.

"Там има достатъчно съмнение за партиите, които не са в парламента, но са получили 1% от гласа на избирателите, как харчат парите си", коментира Ангел Найденов.

От ГЕРБ използваха разнопосочните предложения на опозицията, за да отклонят въпроса.

"Между самите вас няма единодушие каква да е задачата на тази комисия", обяви от трибуната депутатът на ГЕРБ Димитър Главчев.

Още по темата

Народният представител от мнозинството обясни, че в петък парламентът е възложил такава проверка на Сметната палата.

"Работата на анкетна комисия на гърба на Сметната палата сериозно би увредила нейната независимост. Следователно призовавам колегите от ГЕРБ да гласуват с "въздържал се", допълни Главчев.

От ДПС прегърнаха идеята на десните. Христо Бисеров предложи Йордан Цонев да бъде представителят на ДПС в анкетната комисия. "ГЕРБ като получател на чужди субсидии пречи този въпрос да се реши по един законен начин", коментира заместник-председателят на ДПС.

Лявата Мая Манолова също скочи:  "ГЕРБ не иска да се знае колко от независимите са декларирали принадлежност към вас и  как се изразходват парите им. Кажете истината колко от депутатите, които стоят в дъното на тази зала, получават през вас субсидията си".

Независимият Димитър Чукарски, които влезе в парламента от групата на Яне Янев, излезе да защити себе си и колегите си.

"Слушам, слушам и не вярвам на очите си", коментира той. На Мая Манолова отговори: "Към ГЕРБ ние сме шест, а вие получавате парите само на един. Ако само до това опира въпросът, водете преговори с останалите независими!"

"Никога не сме крили, че към нас принадлежност декларира един народен представител", отговори Михаил Миков от "Коалиция за България". Става въпрос за независимият Камен Петков, бивш депутат от "Атака", който преди време потвърди, че вече припознава идеите на левицата в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един човек умрял и отишъл в рая. Там той видял голяма стена от часовници зад Св. Петър.- За какво са всичките тези часовници?Св. Петър отговорил, че това са часовниците на лъжите. Всеки път когато лъжеш, стрелките на часовника се движат с една секунда напред.- Аха - казал човекът - на кого е този часовник?- Това е часовникът на Майка Тереза. Стрелките му не са се поместили, тя никога не е казала лъжа.- А къде е часовникът на Станишев? - попитал човекът.- Неговият ли? В офиса на Исус е... ползва го като вентилатор...
13
1
 
33
 
! Отговори
Генади преди 12 години
Кой е Плевнелиев? Едно време е получавал пари от това да праща българи в чужбина, да ги прави гастарбайтери. Ако стане президент с една ръка ще прати всички кадърни хора извън граница. Стига сме се заблуждавали! Този човек няма политическо виждане. Национално отговорна политика се прави от политици, не от бизнесмени-милионери. Само патриот може да поведе тая държава. Ще се окаже, че това е Волен Сидеров. Пет години му следя развитието, единствения мислещ политик.
12
0
 
31
 
! Отговори
до наивник преди 12 години
Само дето нашата избирателна система е някакъв *** между пропорционална и мажоритарна.Тоест, теоритично може като мажоритарен кандидат да влезеш, без партия.
11
0
 
32
 
! Отговори
Иван преди 12 години
И така - ще направим комисия от 6 човека за три месеца.Тя ще установи кои партии харчат парите на независимите.Това ще направи и сметната палата срещу заплатите които получават а тази комисия ще отхапе залък от нашия.От къде мислите идват паричките на депутатите.Тези комисийки само раздуват бюджета и гушат депутати.Я вижте какви хора предлагат за комисията - Йордан Цонев напромер.Защо не някоя начална учителка която не се е изказвала още в парламента ?Ей не се наядоха - комисии, пари - ужас
10
0
 
32
 
! Отговори
наивник преди 12 години
Има просто решение, ама кой знае защо никой не се сеща. Аз нали съм си наивен и не разбирам защо. Субсидиите трябва да се дават на партиите според спечеления % гласове а не на депутатите. Така, където и да мине депутата, не получава пари и няма как да бъде купен с тях. Гласоподавателите са гласували за партийни листи а не мажоритарно за конкретни депутати. Та както извън парламентарните така и парламентарните партии следва да си получават субсидиите според % а не според това кой е депутат
9
2
 
31
 
! Отговори
ККК преди 12 години
явно това е най-важното за сини и червени, но дали осъзнават какъв автогол си вкарват като непрекъснато я обсъждат тази тема.Изборите ще покажат, дано го раберат. въпреки че по добре за българите е да не го разбират :)
8
5
 
37
 
! Отговори
Шопски преди 12 години
ГЕРБ е обречен ,дори и да спечели сега изборите .Губят времето на хората.
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е цирк всичките са кукли на конци който обслужват олигархията банките и монополите. За да се запази статуквото трябва постояно да се стрижат овцете но бантускотовете си заслужават съдбата
6
2
 
45
 
! Отговори
песимист преди 12 години
Който и каквото да ти говори винаги става дума за пари! Това ли е светлото бъдеще ,вместо да разискват закони само пари са им в главита! Всичките вън от парламента до един!
5
8
 
39
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
gerb im sprq krajbite i tezi otka4iha.
4
9
 
39
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
"Субсидията на независимите пак скара депутатитеСини и червени искаха анкетна комисия, ГЕРБ не даде"НИКАКВИ КОМИСИИ, НИКАКВИ РАЗСЛЕДВАНИЯ......САМУ ША КРАДЕМ, ЯДЕМ И ***...ВЕРНИ ***, И ПЛАТЕНИ ПИСАРУШКИ НА КОМ.ПАРТИА ГЕРП!!! ПИШЕТИ ЧИ ША ВИ НАМАЛИМ С ЦЕЦКО АПАРТАМЕНТАДЖИЯТА - ДНЕВНИТЕ ДЕТУ ВИ ДАВАМЕКОНЧРАЧУЛЕЙШЪН КУЧЕТА
3
7
 
37
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
VIDITE LI NI KAKVI SME PLUNKI
2
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нормалнокомунизи, турци и сини...само за пари се караттях друго не ги интересува, освен кой да лапне по голям кокал
1
19
 
51
 
! Отговори
истината преди 12 години
ПРАВИЛНО----МАФИОТСКАТА КОАЛИЦИЯ БСП,СДС,ДПС,РЗС ТРАБВА ДА СЕ МАЧКА С ВСИЧКИ СРЕДСТВА.