Амбиция тресе кабинета – по-високи пенсии от 2012

Тотю Младенов: Увеличение ще има и на останалите доходи
8 сеп 2011 15:00,
286
Амбиция тресе кабинета – по-високи пенсии от 2012
Снимка: архив Булфото

"Правителството има амбицията да повиши всички пенсии от 1 януари идната година. Вероятно ще има ресурс за това увеличение", обяви социалният министър Тотю Младенов.

Той добави, че увеличение ще има и на останалите доходи.

С конкретен процент обаче не се ангажира, тъй като през следващия месец ще бъде обсъдена макрорамката на бюджета за 2012 година и тогава ще станат ясни точните числа.

Министърът смята, че чрез тези мерки ще се вдигне потреблението в страната, а така правителството ще помогне и на бизнеса.

Само преди дни финансист №1 в държавата Симеон Дянков обяви, че Бюджет 2012 ще е по-добър от предишните два.

По думите му страната вече ще има повече възможности.

"Имаме финансова стабилност и оттук нататък можем да мислим и за увеличаване на доходите от една страна и на бюджетите на някои от министерствата като културата и образованието", обясни той.

Още по темата

"Възможно е заплатите да се увеличат през първото полугодие на следващата година, но за това ще изчакам да минат изборите, за да не кажат, че това е популистко говорене", допълни Дянков.

Днес Тотю Младенов бе в село Русокастро, община Камено, за да направи първа копка на социален обект и да даде началото на Проект за социално включване, който се изпълнява в 56 общини в страната. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
2
 
! Отговори
емо преди 12 години
Довършете заглавието де: "Амбиция тресе кабинета...между двата тура на изборите - по-високи пенсии от 2012" Пък на 31.10 ще се отметнат.
264
0
 
2
 
! Отговори
GOGO преди 12 години
"ТОЗИ ЧОВЕК Е БИЛ КМЕТ НА селото ДЪЛГИ ГОДИНИ, ПОСТИГНАЛ Е МНОГО, А ЗА СЕБЕ СИ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ" имайки впредвид къщата му. Тази, къща не е лоша, от червени тухли, но не е измазана, стой си още здрава и много добре изглежда. Този човек построи цяла кариера. При него бяха и пясъка и каманите, нищо не отнесе със себе си. Това беше за мен - умен и начетен ЧОВЕК. ЧОВЕК с талант за УПРАВНИК. АКО беше жив той, би бил ДОБЪР ПОЛИТИК. ТАКИВА ХОРА ПОСТРОЙХА БЪЛГАРИЯ. А ТЕЗИ ХАЙДУТИ Я УПОСКАХА .
263
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Това са хайдути на пари. Това не са политици. Дори и не се срамуват да се наричат такива. За да си политик - трябва дълги години да се подготвяш за това - специална школа, а не суля и пуля.Братя, БЪЛГАРИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е СРАМНО ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ТАКИВА ХОРА. ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА.ВСИЧКИ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ХАЗНАТА ЗА ДА ГРАБЯТ."ПРЕДИ 45 ГОДИНИ ЕДИН КМЕТ СИ ЗАМИНА ОТ ТОЗИ СВЯТ, СЛЕД ДЪЛГО БОЛЕДУВАНЕ. ДОЙДОХА ОТ ГОЛЕМИЯ ГРАД - ОБЩИНАРИТЕ ЗА ДА ГО ИЗПРАТЯТ.ТОГАВА ЕДИН ОТ ТЯХ СЕ ОБЪРНА КЪМ БАЩА МИ.
262
2
 
4
 
! Отговори
оли боже преди 12 години
БАБО,БАБООО ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ЩЕ КРЕТАШ С ТЕЗИ ДВУЛЕВКИ. НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ И АСФАЛТА ЩЕ ЯДЕТЕ.АКО НЕ -НА БОКОВЦИТЕ МЪДЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО И НАПРЕЖ КЪМ УРНИТЕ СВЕЩЕННИ.
261
2
 
2
 
! Отговори
друг емигрант преди 12 години
Интересно откъде ще дойдат парите? До миналата година държавата изкарваше от мен три минимални работни заплати месечно преки данъци... сега плащам данъци на друга държава... и не съм само аз.
260
0
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Тия сега преди изборите ще се надпреварват да ви обещават по добър живот.Само дето и на *** им е ясно, че това няма да се случи и едва ли ще гласуват,нормалните хора е направо абсурд да отидат да гласуват.Няма сила,която да ме накара да направя някого играч и да ми обяснява после четири години как съм цъфнал и вързал.Бих гласувал за Пиночет ако се кандидатира.
259
0
 
5
 
! Отговори
скакауец преди 12 години
Ей това е трагедия хайде сега да позная увеличението 6-10% ,браво значи ако взимаш 130лв приемаме 10% вече ще взимаш 143лв е Бабо какво се оплакваш ако 12 месеца събираш цялата пенсия,ясно е накрая ще има летален изход ,но пък какво погребение
258
0
 
7
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Борисов тъкмо се отърва от министъра, който го откъсна по рейтинг, и се насади пак на пачи яйца. Насади го социалният министър Тотю Младенов. съответно генералът се вбеси, но не трябва да забравя две неща: 1. До изборите за президент и кметове остават 1,5 месеца и всеки опит отново да се неглижират пенсионерите може да му се стовари като камък на главата. Защото те са най-дисциплиниланите гласуващи и като нищо ще гласуват за Меглена Кунева. 2.Т.Младенов е подкрепаджия и ако Генералът реши да се раздели с него както той е свикнал, сетне ще има лют отпор и от Подкрепа. Не е приятно точно сега да преминава в кръгова отбрана. Да не забравяме, че Плевнелиев е маке и като нищо ще му върне жеста с принудителното му освобождаване от министерския съвет, който премиерът му спретна. Дори не изчака Р.П. да си изнесе вещите, и веднага му намери заместник, грешка ТИТУЛЯРКА с БКП минало на баща й и майка рускиня, самата тя завършила магистратура в световно неизвестния ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ. Разбра се, че ББ продължава да се родее с бившите си съпартийци.
257
1
 
6
 
! Отговори
do 230 преди 12 години
Коя година си роден?От кога датират спомените ти?Ще ти кажа нещо и го запомни :Б.Б.охраняваше бай тошо след 10.11.Тоест-след падането на режима му.(Да поясня какво е 10.11)
256
9
 
5
 
! Отговори
? преди 12 години
Абе какави пари искате да ви вдигне правителството бе?Масата от хора работят за частници - по какъв начин държавата ще вдигне тези доходи бе мислители?Частника колкото си реши-толкова, обърнете се към него и си протестираюте там. Пенсиите също зависят от същия тоя частник,дето ви осигурява на 4 часа и 70% по ниска сума от тази,която изкарвате. Какво очаквате от едно правителстно - да намери 7 трилиона и да раздава ли? Колко си изкарате хора, толкова ще имате.Така е в нормалние държави.
255
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това правителство е котило на лъжи.Ако сега българите не ги накажат ще излезе че България е котило на ***.
254
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков мушмурок,записа ли си това обещание в тефтерчето?
253
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А? Изненадааа. Нали казахте,че до 2013 ЩЕ ЗАМРАЗИТЕ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ,ЗАРАДИ СВЕТОВНАТА КРИЗА???? Ех,какъв живот ще настане,пей сърце:):)
252
3
 
24
 
! Отговори
Мурат преди 12 години
колко е увеличението 20ст,а не не много са 17ст ви стигат.....за трепане са как не ги е срам да се подиграват със труда ни...събуди се народе събуди...СТАНИ СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ....ама кога,се не знае....
251
2
 
7
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Някой да им спре вибраторите!Опс!!!Вибрациите на телефоните да се не тресат толкоз!
250
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обадих се на министър Младенов и му казах друг път да не съм го чул да се изказва преди решение на Министерски съвет. Това каза премиерът Бойко Борисов за повишението на пенсиите от 1 януари 2012-а година, цитиран от "Фокус". Премиерът пристигна за благотворителната среща на Националния стадион между звездите на българския футбол и техни колеги от чужбина. Днес в Бургас министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов каза, че кабинетът има амбицията да увеличи пенсиите за всички български пенсионери от началото на следващата година. Младенов обяви също, че увеличение ще има и на останалите доходи. Неотдавна финансовият министър Симеон Дянков обяви, че преди изборите няма да обсъжда увеличение на пенсии и заплати. Той дори заплаши да вземе отпуск по време на предизборната кампания, за да не бъде изнудван.
249
4
 
15
 
! Отговори
мони преди 12 години
До 248 .Много хубав коментар но тия *** нямат капка срам.Толкова са нагли че едва ли има по големи *** от тях,по света бели комунистите спрямо тях си беха хора и мислеха за държава и народ.***.
248
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А а а а Тотю не само е бил пиян ми е бил и дрогиран понеже по радиото казаха че обещал дигане на ВСИЧКИ доходи !!!!
247
2
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Тотьо,Ще ти кажа откъде да вземеш 1 МИЛИАРД..., за пенсий... Сега НЕЗАКОННО изплащаш този милиард, като инвалидни "пенсий"..., НО...Това не са пенсий, а ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ... и ТРЯБВА да се плащат от здравните вноски..., от които вчера внесоха в "резерва" МИЛИАРД И ПОЛОВИНА..., а не от пенсионното ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ ЗА ТРУД И СТАЖ...!!!
246
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ами вдигнете пенсиите преди изборите. И си съгласувайте лъжите. Коя година? Този Т.Млденов собствен бюджет има или му го отпуса Финансоеият Министър? А той какво каза или и просто идват ИЗБОРИ. Та с тези пари хората живеят бе драскачи. Те не са мутри, те са ХОРА.