Цветанов пак обнадежден за Шенген

В ЕС се притеснявали от миграционния натиск от Турция
8 сеп 2011 12:04,
93
Цветанов пак обнадежден за Шенген
Снимка: БТА

"Не мога да кажа конкретно какви са очакванията за решението за членството ни в Шенген, което трябва да бъде взето на 22 септември на Съвета на министрите на вътрешните работи.

Мога да кажа, че от вчерашната конференция в Брюксел и срещите, които имах с полския министър, еврокомисаря и с евродепутатите, съм по-обнадежден за решение, което ще удовлетворява България, Румъния и страните от ЕС".

Това каза на пресконференция вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му сега условията за политическо решение за приемането на нови членки в Шенген са различни,"преди година-две условията бяха съвсем други", отсече Цветанов.

Поетапното приемане на страната ни в Шенген по думите му сега е по-приемливо.

"Знаете какви са реакциите за това, което се случи в Италия, и големият поток емигранти, които дойдоха от Тунис", посочи министърът.

Според него притесненията в ЕС са продиктувани от миграционния натиск, който може да бъде осъществен към България и Румъния.

"И по специално към България от Турция", посочи министърът.

От ноември досега близо 6800 човека, нежелани по шенгенските изисквания, са влезли в България, отчете още вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му страната ни е информирала всички, които са ги обявили за нежелани. Нямало обаче механизъм, по който те да не бъдат допуснати у нас, призна Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
4
 
! Отговори
Гугов преди 12 години
На сърце ми стар мерак лежи !Цецо 6АПАРТАМЕНТА на 5КЪЩИ ЗА г-н Плевналиев обаче не е бил от ДС той е бил само комсомолскси а татко му партиен активист.Що не ви м.. нещастни гербери
87
1
 
3
 
! Отговори
sh преди 12 години
njamat da ni priemat b shengen zastoto balgaria se koruptira za 1 kg domati,samo vav balgaria imas patna policia vsjaka km i samo te gledat na oci kolku pari mu davas
86
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С ГЕРБ ще ни приемат в Шенген, въпрос на време е!!
85
1
 
3
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Gladna kokoshka proso sanuva !!!
84
6
 
1
 
! Отговори
Нели преди 12 години
Вече стана явно кой е кандидата за президент на Герб, така че оставете Цветанов да си работи, ако сте толкова знаещи и можещи да сте на неговото място, но тъй като никой от нас не е трябва да сме благодарни, че в последно време знаем какво е МВР и виждаме резултати от негова страна.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тоя *** щеше да се кандодатира за Президент!?
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦЕЦО-ГУМЕНКАТА СИ Е БИОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ!
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кандидат президенти от ДС:Калфин/ДС - БКП/ДСКунева/ДС - БКП/ДСВолен сайдера/ДС -АТАКА/ДСКаракачанов/ДС - ВМРО/ДСАлексей Петров/ДС
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо - хайде НЕ ни лъжи повече!? Скрии се в някой от апартаментите си и си трай като от НИЩО не разбираш...)))
79
2
 
0
 
! Отговори
clearly преди 12 години
И турски граничари - в охрана на българската граница.В опитите си да постигне положително решение за присъединяването на България към Шенген на 22-23 септември, правителството обяви готовност да приеме разполагането на представители на другите европейски страни по сухопътните граници на страната.Ще се формират общи гранични патрули с Турция, които да охраняват най-критичната външна граница на ЕС, която след евентуално присъединяване на България в Шенген ще бъде подложена на още по-голям миграционен натиск от граждани на трети страни.Това стана ясно от изявление днес на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов на деветата международна конференция "Сигурността в Югоизточна Европа - кризи, предизвикателства, политики".България се надява на съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи на 22-23 септември ще бъде взето компромисно решение за поетапно присъединяване - първо с въздушните граници до края на тази година, а след това и с другите. Решението за присъединяване се взима с консенсус от страните-членки.Цветанов съобщи, че България е готова да приеме и внезапни проверки на качеството на граничния контрол. "Намирането на компромис за влизането ни в Шенген налага да дадем допълнителни гаранции, че миграционният натиск към Европа няма да се усили", каза Цветанов. В същото време външният ни министър Николай Младенов е на посещение в Турция, където една от основните му цели е да постигне съгласие за формирането на общи гранични патрули.Това може да стане в края на ноември, когато ще се проведе съвместно заседание на българското и турското правителство, на което ще се обсъди сътрудничеството между имиграционни власти.По-късно министърът на вътрешните работи съобщи, че от ноември досега близо 6800 човека, нежелани по шенгенските изисквания, са влезли в България. По думите му няма механизъм, по който те да не бъдат допуснати преди страната да бъде приета в пространството за свободно пътуване.България официално е изпълнила техническите критерии за членство в Шенгенското пространство, но Германия, Франция и Холандия се противопоставят на членството на страната заради слаби резултати в борбата срещу корупцията и организираната престъпност.Преди дни дойдоха поредните негативни сигнали от Германия. Говорителят на немския вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих обяви, че "с оглед на негативните доклади на ЕК за напредъка на двете страни Германия гледа въздържано на желанието за членство".Повод за изявлението му станаха публикации във вестник "Билд" и списание "Фокус", които прогнозираха разширяване на зоната до Черно море през октомври. Първо по въздух и вода, а впоследствие и по суша.От немското вътрешно министерство обаче категорично опровергаха тази информация с уточнението, че "министърът все още не е дал никакъв сигнал, да е оформил окончателно своето мнение". Говорителят му посочи още, че предстоят разговори по въпроса с Франция и Холандия тази седмица.
78
2
 
9
 
! Отговори
Баба Гена преди 12 години
Този *** няма ли да миряса вече? Да ходи да разкарва из страната мечетата Плевнелиев и Попова. А калпак много му отива, видяхме вече! ***, дори и за мечкодар не става!
77
1
 
8
 
! Отговори
!?+ преди 12 години
Г-н главен мутра в ШЕНГЕН има ли мУтри ?????
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чак четината по рапоня му настръхнала кат лъже
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо Наглецо! Убийство за 30-стотинки или 2 кг орехи? Изберете сами...
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората ни намекват че с дипломати - агенти на ДС и министри - милиционери - нашата работа няма да стане, ама ние се правим на неразбрали....
73
2
 
5
 
! Отговори
ISTINATA преди 12 години
Dobre de, nali Boko Tikvata e blizak priatel s liderite na Germania i Frantzia? Sashtite tezi darzavi ni praviat prechki za vlizaneto ni v Shengen...osven tova GERB sa v edin i sashti politicheski sauz s tiah v ENP? Tazi lipsa na podkrepa za Shengen,spored men e politicheski "shamar" i kritika za Boko i negovata partiika GERB...
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до КК -точно ама много точно казано
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя наистина изперка вече.колко пъти хората ти казаха че не ти е местото в Ш енген.е то шоп да беше щеше да вдене за какво става въпрос.
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо , пак си спал на криво!
69
1
 
11
 
! Отговори
а преди 12 години
Писна ми от този Шенген. Това ли е най-важното? Хората изнемогват, а правителството не може да си подреди приоритетите.