Цветанов пръска 2 млн. лв. за комфорт на полицаите

Работните им места стават много добри, хвали се той
Обновена: 13 сеп 2011 19:34 | 13 сеп 2011 19:33,
154
Цветанов пръска 2 млн. лв. за комфорт на полицаите
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че една от главните му цели е комфортна работна среда на служителите в МВР.

"В момента тече процедура за един милион и 900 хиляди лева за подобряване условията на работа. Знаем, че има много проблеми, правим всичко възможно да ги разрешаваме, и то със солидарността, която получаваме от ЕС. Това е една от възможностите за допълнителен финансов ресурс, всичко, което се стареем да правим, е да бъде прозрачно и да има социален диалог със синдикатите", заяви в Благоевград МВР шефът.

Той отчете, че за първите 6 месеца МВР е усвоило 15 милиона лева от еврофондовете.

Цветанов е уверен, че въпреки икономическата криза, министреството му е успяло да финализира строителството на сградите на няколко районни полицейски управления, сградата на ГДБОП, "Криминална полиция", до месец предстои да бъде открита и новата сграда на "Охранителна полиция".

"Това означава, че работните места стават много добри", каза той. Предстои да бъдат купени и 42 нови противопожарни автомобила, похвали се още той.

По думите му МВР отчита добри резултати в борбата срещу компютърните престъпления и детската порнография.

Цветанов потвърди пред журналистите, че 5000 български полицаи се обучават електронно на шенгенско законодателство, за да могат да отреагират по бъдещи казуси, свързани с членството ни в зоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
25
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Гробаджии, не ми слагайте минуси на долния пост, защото лично съм виждал как полицаи се чешът по мадете и кибичат да вземат "почерпки" !
7
10
 
5
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
Коментар номер 1 за 9 минути има 9 плюса! Браво! Ще има премия за бързина!
6
4
 
36
 
! Отговори
Турчев преди 12 години
Абе Цвъко, ами конфорт и аз мисля ,че повече им е нужен. В всяка патрулка барче с коняче и докато дебнат по улиците и по *** за всяка патрулка.Не че сега нямат зачислени ,но поне да е офицялно и по чесалка с дълга дръжка за топките да не се привеждат.
5
20
 
8
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
Къде са дежурните? Каква благодатна ТОПНОВИНА! Следващата новина задължително трябва да е за световната суперзвезда и политически колос - СТЕФАН ДАНАИЛОВ!!!!С другарски поздрав,Антонио
4
6
 
48
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Полицаите, които се чешат цял ден по мъдурите ще им даваме пари, на учените от БАН - ще ги закриваме! И това не било полицейска държава....
3
36
 
8
 
! Отговори
Ird $ DGD преди 12 години
ГЕРБ!Защитава основните права на гражданите!Защо ще запитате Вие ?Много просто - спазва Конституцията !Между другото, това не е никак малко.
2
3
 
45
 
! Отговори
преди 12 години
Наистина голям напредък има в борбата с разпространението на детска порнография в интернет. Който не слуша му подхвърлят педофилски фаилове в компютъра и го очернят пред медиите. После да върви да доказва че има брат.
1
3
 
56
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
Полицаите да ги научи да стрелят на месо по *** които ги нападат ,че станахме за смях пред света , пребиват ги като ***!!!