Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути

Министърът се впечатли от обслужването в Батуми
Обновена: 20 сеп 2011 16:06 | 20 сеп 2011 15:31,
53
Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути
Искам и у нас хората да си вадят документ за четвърт час, каза Трайков. Снимка: архив, БТА

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков си извади грузинска лична карта за 15 минути. Толкова време му отне цялата процедура по издаване на документа за самоличност в Батуми – от снимката на място до електронно попълване на формуляра и снемането на подпис.

В рамките на официалната си визита в Грузия Трайков посети Административната палата (административно обслужване на едно гише) към грузинското министерство на правосъдието.

„Това е висок стандарт на обслужване и чудесна антикорупционна мярка. Това, което видях тук, показва какво означава електронното правителство за хората. Искам и хората в България да могат да си извадят документ за самоличност за четвърт час", коментира министърът.

Приблизително това е срокът, в който всеки грузинец или чужденец може да регистрира фирма, да получи акт за раждане, свидетелство за брак, шофьорска книжка, както и всеки друг акт по гражданско състояние.

Трайков е на работно посещение в Батуми и Тбилиси, където води българска бизнес делегация. В нея влизат представители на 20 компании в секторите транспорт, строителство, логистика, техническа промишленост, енергетика и др.

Трайков и министърът на финансите на Грузия Димитри Гвиндадзе откриха двустранен бизнес форум и представиха възможностите за инвестиции и увеличаване на стокообмена и търговията между двете страни. 

Програмата на посещението включва още работни срещи с министъра на финансите Гвиндадзе, първия заместник-министър на икономиката и устойчивото развитие Арчил Кекелия, с първия заместник-министър на енергетиката и природните ресурси Мариан Валиашвили, както и с директорите на нефто-газовия терминал в Супса Шалва Цкатадзе и на пристанище Поти Джоузеф Кроули.

По-късно Трайков ще посети нефто-газовия терминал на пристанище Батуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега, то като става въпрос за министър, и тук който и да дойде ще му издадат за 15 мин каквото си поиска за да му демонстрират. Айде за канарчета пак ни взехте....
32
3
 
6
 
! Отговори
;55 преди 12 години
Това е демонстрация ,не че ще му дадат грузински документи все пак,не сме толкова наивни...
31
5
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 12 години
На мен пък ми се струва, че Микито изигра играта, а не Цвъкито.
30
9
 
6
 
! Отговори
някой преди 12 години
Е, хубава работа!Щом Трайков може да си извади грузинска лична карта за 15 минути, смятайте каква им е системата! Все едно аз да отида в Япония и да си изкарам японска лична карта. Примерно - под името Торанага сан.
29
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А,сега да си припомним,кой внесе системата за издаване на личните документи?Май Цвъкито изигра играта с германците,та вместо за 15 мин. се чака около10 дни!
28
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами като си има лична карта да си стои там.Те и без това един по един ще се ориентират навън.
27
5
 
32
 
! Отговори
МОРСКИ преди 12 години
По корупция ,ние сме като любители в сравнение с Грузия!!! Ходил съм десетки пъти в Батуми и поти . Вие хабер си нямате за какво иде реч!! Генерал идва с войниците на кораба и ни заповядва да им даваме дизел и масло !!!! Отвратителна държава!!!!
26
6
 
21
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Нормално. Просто в Грузия реформите, за които тук само си говорим от години, са извършени и то доста успешно. В Грузия, например, е невъзможно да подкупиш пътен полицай! Да не говорим за начина на обслужване и отзивчивостта на всеки държавен служител.А тук какво, гледат те намръщено някакви лелки, дето цъкат пасианс по цял ден на компютъра, редиш се на опашки, за да минеш през 10 гишета, правят те на ***... и после ти обясняват колко сме напреднали. Пълни глупости.
25
2
 
9
 
! Отговори
ЦИРК БЪЛГАРИЯ преди 12 години
ама КАКВИ БАКИ СИ Е БАРНАЛ , А ? СТИЛ 70-те
24
3
 
14
 
! Отговори
Принц Иршу преди 12 години
Еми то цяла Азия са по-дбре от нас
23
5
 
15
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Да взима и тъквоча и пърдянков.
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами много хубаво. Щом мутренското правителство я докараха до там да взимат пример от Грузия. Грузия е на 149 място с света по GDP на глава от населението - една от най слабо развитите бивши съветски републики.
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като има грузинска лична карта, направо да си остава в Грузия.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашта полиция те кара да чакаш докато ти стане лошо на опашката за документи.А са 65 000.Ако ги посъкратят лошо ни се пише.Предлагам да ги направим 200 000 и да им дадат бюджет 3мрд.
19
8
 
8
 
! Отговори
бг преди 12 години
А защо в Бг е трудно.Изкарах си снимки от фотото и като отидох да си подавам заявление за лична карта ми казаха,че не важели,защото трябвало те да правят снимките.Някъде това съобщиха ли го преди това? Снимката,която те ми направиха е ужасна.Колко нерви похабих и на опашка-уж да отида по-навреме преди да е изтекъл срока,уж август е отпоскарски сезон,а опашката дълга,а коридора тесен,а касиерките бавни.Тук в Бг обсужването няма ли най-накрая да се подобри в полза на данъкоплатица?
18
2
 
6
 
! Отговори
Ейс Вентура преди 12 години
Да вземе и да си извади бойковата сонда от ***.
17
1
 
14
 
! Отговори
pi4a преди 12 години
Ами Трайковшвили, остани си там бате, викни и Монката с теб, ако го пуснат там де :-)))))))
16
8
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
грузинците нещат съветска власт, тук гоце и боко .. властват мизерията пълна!за хората де.. прасета радващи се на калчища.
15
2
 
6
 
! Отговори
aaa преди 12 години
aideeeee,cqloto pravitelstvo,barabar s 200 i kolko kartuni bqha v narodnoto sabranie,da vadqt po edna gruzinska karta,i da zaminavat,nqma da ni lipsvat sas sigurnost!!!!!!!:)))))dazhe na izprovodqk da si vzemat i po 1 litar rakiq!!!:))))da otivat pri oniq bolnaviq saakashvili!!!:)))))
14
1
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
и ще из.язат наяве всички врътки - приватизации, заменки...........сега е куче влачи..... Не им изнася да сме като е-стония....