Много го превъзхождаш, Бойко!

Проф. Вучков анализира Плевнелиев в интервю с премиера
21 сеп 2011 16:30,
139
Много го превъзхождаш, Бойко!
Снимка: архив, Булфото

Второ пространно интервю даде премиерът Бойко Борисов на проф. Юлиян Вучков по Канал 3 във вторник вечер. Телевизионният водещ набра скорост още в началото на разговора, когато разкритикува кандидата на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев.

„Много го превъзхождаш, Бойко! С всичките си минуси, които имаш. По всички линии го превъзхождаш. Този човек е много по-малко от тебе, няма никакъв политически опит. Ти ще го захлупиш, той ще потъне в твоята сянка“, прогнозира водещият.

„Росен Плевнелиев е много широко скроен човек. Той има много по-дългосрочен поглед, вижда по-далеч от мен и има възможност да гради стратегия за 2020–2030 г. Уникално добре развита мисъл в перспектива има той“, защити премиерът кандидата на ГЕРБ. Докато самият Борисов години наред се концентрирал върху „днешните проблеми.

Професорът и министър-председателят обсъдиха и кандидата за вицепрезидент на левицата Стефан Данаилов.
„Гениален артист, не мога да си изкривя душата“, коментира Борисов.

„Признавам, че имаш поглед за всички области повече от всички сегашни членове на твоя кабинет и доста други премиери, но не познаваш много културата, по-сдържан бъди за нея“, посъветва го обаче проф. Вучков.
„Данаилов не беше качествен като министър“, отсече водещият и припомни, че Данаилов е написал „сбогом“ със „з“.
Борисов пък реши да разведри обстановката с полицейския виц.

„Един началник събрал подчинените и казал на заместника си да напише на дъската, че във вторник ще имат оперативка. Подчиненият попитал: „Вторник с „в“ или „ф“ се пише?“. „Абе я го пиши в сряда“, бил отговорът на шефа. 

От шеги разговорът навлезе със сериозен тон в темата за предстоящите избори.
„В момента Синята коалиция и БСП водят битка Доган да им даде гласове. Това честни избори ли са“, запита Борисов. Той обаче сподели, че за кандидата на сините Румен Христов може да каже „само хубави неща“. Премиерът допълни, че мечтата му е да види ГЕРБ и Синята коалиция на балотаж.

Ако пък управляващите не стигнат до втори тур, ГЕРБ щели да подкрепят сините „от сърце“.
„Ако ние сме трети, четвърти или пети и има представител на синята коалиция на балотаж, всеки ден ще апелирам да се гласува за тях, зарече се Борисов.

Министрите от кабинета на ГЕРБ отново не се разминаха без критика от страна на проф. Вучков.
„Вежди Рашидов и Мирослав Найденов се хвалят повече от теб“, категоричен беше той.

Земеделският министър според професора е „добре охранен, с огромно самочувствие“. „Умря слатинската врачка, ама много се хвали, бе!“, възкликна емоционално водещият. „Ресорът му не е качествен“, каза проф. Вучков. „Купувам си продукти „Стара планина“ – стават за автомобилни гуми, а не за дъвчене“, издаде присъдата си на потребител водещият.

Борисов обаче защити министъра си с аргумента, че въвеждането на „Стара планина“ е голям успех и стандартът е полезен за здравето на хората.

Професорът насочи критиката си и към културата. „Няма кино в България, Вежди Рашидов лъже. Много е самодоволен“, продължи той, като допълни, че в последните години нямало нито един качествен министър на културата.

„Нина Чилова беше добър министър“, каза с ирония Борисов.

„Моля ти се, Нина Чилова сбърка един художник с голям композитор“, контрира проф. Вучков.

„Професоре, остаряваш, щом започнаха да не ти харесват жените“, констатира пък Борисов.

„Предай на министрите моите критики, да им охладиш самохвалството, защото ти си доста по-самокритичен от тях“, поръча Вучков на Борисов.

Този път телевизионната изява на Борисов продължи „само“ 80 минути. „Миналия път ни се смя цялата държава – тука два часа“, спомена в хода на разговора Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
3
 
! Отговори
Mers преди 12 години
bravo,mnogo pravilno!!!
41
4
 
30
 
! Отговори
Додо преди 12 години
Честолюбив, луд и неприятен е това дърто ергенче.
40
5
 
31
 
! Отговори
rm преди 12 години
Хаха, от герб всячески сякаш се опитват да опропастят кандидата си.
39
6
 
16
 
! Отговори
ами преди 12 години
Как няма да мълчи Борисов ами я се противопоставил на Вучков и такова оплюване ще падне по него че сам няма да си повярва,че е такъв.А така тихо,тихо нека пенсионерите да чуят хвалбите на Вучков и оплюването на опонентите ,че избори идват трябват гласоподаватели.Тарикат е Бойко!
38
6
 
45
 
! Отговори
Борисов отговори ? преди 12 години
Борисов, като не искаш Доган, защо ползваш медиите му?!Не искам подкрепа от ДПС за изборите! Това заяви гордо Бойко Борисов тези дни. Пропусна обаче да добави, че вече втора година получава най-голямата си подкрепа именно от медиите на Доган, в които има забранителен списък на хора от властта, срещу които не може да се пише. Всъщност тази подкрепа е много по-голяма и по-важна от политическата.Ако Доган открито подкрепи ГЕРБ, хората ще се отдръпнат от Борисов. Сега никой не знае, а и на никого не му пука, че по-голямата част от медиите са свързани с обрач от фирми, близки до ДПС, а у масовия читател, зрител и слушател на новини остава впечатлението, че най-различни издания и медии говорят все хубави неща за властта. Представяте ли си какво щеше да остане от правителството ако ДПС беше истинска опозиция и атакуваше всеки ден управляващите през своите медии. Тогава със сигурност щеше да се стигне до предсрочни избори, за каквито нези дни се обяви и самият Доган. Само че в стила на българската политика, която е театър, той произнесе реплики, които нямат нищо общо с истинските му намерения. ДПС не иска предсрочни избори, но го казва, за да изглежда че е опозиция. Борисов иска подкрепата на ДПС, но такава каквато е и сега скрита, и затова обявява публично, че не се нуждае от нея.Впрочем за по-голямата част от българските политици ДПС е любимото необходимо зло на сцената и най-желаният партньор зад кулисите. Дори тайната надежда за успех на сините днес са гласовете на Ахмед Доган. Неслучайно той е може би най-откровено корумпираният и в същото време най-недосегаемият политик. Всички печелят гласове, когато преди изборите говорят срещу него, но никой не го закача, щом дойде на власт. Бойко Борисов е поредното потвърждение на това наблюдение. Той подмени вота на голяма част от избирателите си, които гласуваха за него с надеждата най-после да се потърси съдебна отговорност за далаверите на лидера на ДПС. Борисов обаче не само, че не го закачи, но му даде и огромна медийна власт.
37
8
 
32
 
! Отговори
Яко преди 12 години
"От глупав по-глупав"
36
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва е някаква абсолютна трагедия ...... даже не знаем до къде ще ни докарат тия .... Пълни непрокопсаници, а държава управляват.
35
5
 
19
 
! Отговори
азка преди 12 години
Е , какво да правим народе??? В България сме родени и ще търпим сеирите , така ни е отредено....
34
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЪЗОБЛИЗЕЦ
33
4
 
38
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Не бъркайте жанровете!!! Комедия е когато палячото весели народа, когато го управлява е трагедия!
32
15
 
14
 
! Отговори
jkfliyfg преди 12 години
азмисля че сашо диков се слага много пове4е на трактора отколкото вучков на борисов
31
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този мазен "професор"голяма динена *** подложи на Плевнелиев!Също като Пудела!За да се подмаже на Тиквата изкара Плявата некадърник!Браво Вуче!Ти работиш срещу ГЕРБ!
30
1
 
20
 
! Отговори
мони преди 12 години
Само двама на това интервю ами третият къде е или тия двамата перфектно заменят и третия.ДД.
29
5
 
33
 
! Отговори
fck преди 12 години
Стар побъркан дядка тоя незнае на кой свят е... да го пратят в някой психодиспансер не е с всичкия си..
28
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко е пич отвсякъде.........комуназите си скубят косите ,че го изтърваха.На Позитано останаха импотентници и алкохолици - хамстера, запалката,калфата..........най- големия мъж е Дончева и те я прогониха
27
23
 
13
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Интервюто беше интересно.Поздравявам Борисов за търпението и възпитанието към един човек на възраст, който искаше да говори постоянно с думите "Слушай ме какво ще ти кажа".Въпреки всичко Вучков е прав за много неща.
26
5
 
34
 
! Отговори
аз преди 12 години
Ако и Цуцко беше там щях да си помисля, че са направили игрална версия на най-успешния български анимационен сериал :)))
25
7
 
32
 
! Отговори
Възход и падение преди 12 години
Вучков е точно на нивото на Борисов ! Трябва всяка вечер да си говорят :) :) :) Възход и падение на куртизанките 103 епизод :) :) :)
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много си *** Кучков мнооо
23
5
 
31
 
! Отговори
прекрасна песен преди 12 години
Професоре, няма друг човек на тая земя, кйто да е зиговорил по-голямо количество глупости и безмислици от ВАС. Вие нямате умора ! Вие сте гениален в усърдието си да не спирате словестният ви ГОВНОЧ, вие разсмивате и мало и старо и живи и мъртви и земляни и извънземни и динозаврите са се затрили сами, защото са доловили, че в бъдещето ще се появите вие и ще започнете да говорите, говорите, говорите глупости !!! Дърдорене на безмислици в индустриални количества, ааааа гезер от фекали !!!