Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия

Няма да ви спъвам проектите, но гаранции не давам, отбеляза той
Обновена: 6 окт 2011 09:43 | 6 окт 2011 08:45, Красимир Ангелов
211
Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия
Снимка: БТА

Фаворитът в президентската надпревара в България – кандидатът на управляващите Росен Плевнелиев, обеща на в. "Комерсант", че няма да възпрепятства дейността на компании от Русия, пише в свой материал руското издание.

Вестникът отбелязва думите на експерти, според които идването на прозападен политик на поста държавен глава може осезаемо да затрудни отношенията между София и Москва.

Самият г-н Плевнелиев обаче увери "Комерсант", че смята да поддържа приятелски отношения с Русия и няма намерение да слага прът в колелата на проектите за изграждане на АЕЦ "Белене" и газопровода "Южен поток", за които лобира Москва, се казва в материала, озаглавен "Кандидат за приятел".

Авторът на статията припомня публикация в "Комерсант" от 21 септември, според която, "ако г-н Плевнелиев бъде избран за държавен глава, Русия ще изгуби един ключов съюзник в България - днешния президент Георги Първанов".

Тогава Плевнелиев сам потърсил кореспондента на изданието в София, пред когото заявил: "Ако наистина спечеля изборите, ще бъдем големи приятели с Руската федерация".

Кандидатът за президент уверил руските журналисти, че няма да спъва "проектите, които руски държавни компании се канят да осъществят в България - изграждането на АЕЦ "Белене", петролопровода Бургас-Александруполис и полагането на газопровода "Южен поток".

Плевнелиев обаче не гарантирал, че ще подкрепя и трите проекта. Посочил само, че е против общонароден референдум за съдбата на АЕЦ "Белене".

"А действията на неговите съпартийци засега показват, че София не бърза да осъществи този проект", отбелязва руското издание. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
3
 
! Отговори
kuku преди 12 години
а в това писмо, на печата на гербавите има адреса на сайта им ...обаче: The domain gerb-bg may be for sale. Click here for details.
104
6
 
3
 
! Отговори
...Анонимка... преди 12 години
Долу ГЕРБ, СДС,БСП,ДПС, РЗС, АТАКА. , ще пусна празна бюлетина със текст ,....Еб***си Майката и бъдете щастливи....
103
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев се изцепи по Нова телевизия, че в България ПОЧТИ НИКОЙ не се интересувал от темата на деня Катуница: Почти никой в България не се интересува от тази тема Катуница. Вчера бях на среща в Бургас, хората искат само да стиснат ръката на кандидата.
102
2
 
15
 
! Отговори
Анонинмка преди 12 години
...Пудела на Меркел е хванал въшки от тиквата на Борисов...
101
3
 
0
 
! Отговори
филолог до 96 преди 12 години
И кое му е неграмотното на това писмо?
100
3
 
12
 
! Отговори
Шоплука преди 12 години
Никога повече Герб и БСП народееееееее !!!
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу Герб и БСП
98
1
 
18
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
Плевня само един въпрос имам към тебе каке! Защо гардовете от НСО те наричат ПрезидентКА?
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е затова няма да гласувам за Герб
96
4
 
3
 
! Отговори
До михаела преди 12 години
Като знам, аз как работя, да ти таковам качествената работна ръка!
95
3
 
6
 
! Отговори
николай преди 12 години
Виж са бе мишок! - kalfin.bg/uploads/file733.pdf?1317806183537От 36 агенции, които работят за ГЕРБ, според публикации в медиите, един ли нормален не се намери да напише едно грамотно писмо? Че ви е страх, то е ясно...ама не бива, искаш президент да ставаш
94
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не иска референдум за Белене защото знае че народа е твърдо ЗА Белене! А така може да протакат докрай докато си наместят техните си фирми и договорят високите комисионни
93
1
 
6
 
! Отговори
до михаела преди 12 години
а щом са си тръгнали значи ги е имало преди това? какво ли мисли Борисов по този въпрос? Май пак ще му начупят очилцата... (сигурно сте забелязали че известно време ходеше без очила)
92
3
 
12
 
! Отговори
михаела преди 12 години
"През тази година от България излязоха огромно количество финансови средства, каза икономическият министър.Причината за това е, че чуждестранните компании - майки са започнали да изтеглят капиталите си от България, за да посрещнат своите разходи."Ами как няма да излязат.. никой не вярва на герберите. Ако в България икономическата ситуация беше рай,както го описват и Дянков и Борисов, шяха всички да си стоят тук с тази евтина, но качествена раб.ръка.
91
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 2009 година герберастите даваха кебапчета предизборно на площада "Насред село" в Княжево, Тогава не отидохме, обаче сега като дават ще ходиме и ще хапнеме. Така и така са платени с нашите парички, а после ще гласуваме за друг.
90
1
 
4
 
! Отговори
До усъмсе и четри преди 12 години
Ни си у ред бе, ко му й наглото на Роската? Туй че има 3 дича ли?
89
3
 
10
 
! Отговори
Наша работа преди 12 години
Нашата работа стана такава - седнал бедният да учи богатия как се правят пари!Бедността е страшен порок, защото ражда духовна бедност, която се възпроизвежда в тотална бедност!и сега до ха ХаА иначе ние сме уникален пример за това как една *** може да реже клона, на който седи и да си мисли, че само другите маймуни ще паднат от него, а тя самата ще остане!
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов спечели ***, но загуби... БЪЛГАРИТЕ!
87
7
 
1
 
! Отговори
11 юни 2011 преди 12 години
Никой няма право да спряга името ми за Президент!- Заяви Стефан Данаилов пред Стандарт, по повод забраната му от Сергей Станишев да не казва, че няма да се кандидатира за президент. В изповедта си той разкрива, как на последния пленум на БСП, Сергей Станишев му забранил да обяви, че няма да се кандидатира за президент, за да не се демотивирали другарите. Сергей Станишев е забранил на Данаилов да опровергава публично кандидатурата за президентските избори.Как така? Това няма да стане!
86
4
 
0
 
! Отговори
valeri преди 12 години
До 81 - Не, вие хвалите само вашите без значение колко се оливат. Плюенето ви издава панически страх.