Сашо Диков: Взривът бе зверски!

"Не знам какво трябва да спра да говоря. Поне да ми бяха казали"
Обновена: 14 окт 2011 14:56 | 14 окт 2011 08:37, Елка Василева
353
Сашо Диков: Взривът бе зверски!
Снимка: Булфото

„Взривът е бил зверски. Ако е имало човек вътре, е щял да бъде убит. По-страшното е, че ако е имало случайно минаващи хора в радиус от 2-3 метра, те едва ли са щели да останат живи”.

Така журналистът Сашо Диков коментира пред bTV експлозията, която снощи отнесе предната част на колата му, паркирана пред блока, в който живее.

Сутринта автомобила е карала дъщеря му Петя. По-късно той го взел и се прибрал около 18,00-18,30 часа.

Още по темата

Малко преди 22,00 часа се чул адски тътен. Погледнал през прозореца и видял огромно кълбо дим около колата си. Експлозията счупила прозорците на съседни къщи и на апартаментите до 2-3 етаж на жилищния блок.

Полицията предполага, че не са използвани модерни начини за взривяването като дистанционни и мобилни телефони. Извършителят вероятно е запалил фитила и е избягал. В района няма камери.

Диков заяви, че не е получавал заплахи и няма никаква представа кой би извлякъл полза от случилото се.

„Управляващите очевидно нямат интерес. Не искам в такъв момент да спекулирам със ситуацията – 10 дни преди изборите. Проблемът е, че от този случай са минали около 8-9 часа, само че от случая с бомбата пред офиса на вестник „Галерия” минаха 8-9 месеца и там няма открит извършител”.

Журналистът изложи още една версия: „Би трябвало да са доволни тези, които са противници на сегашната власт. Цели се и друг заек с един куршум – моето сплашване и на всеки, който говори неправилно. Не знам какво трябва да спра да говоря. Поне да ми бяха казали”.

Той отправи и призив към зрителите: „Хора, дайте да гласуваме. Не можем да продължаваме да оставяме съдбата на държава в ръцете на далавераджии. Тези избори може би са най-важните от 20 години насам”.

Телевизионният водещ каза още, че не изключва нито един вариант за случилото се:

„Всякакви провокации очаквам. Дивотията, диващината и тъпата милиционерщина така са обсебили държавата, че няма да има спирка пред нищо”.

Временният вътрешен министър Веселин Вучков пък обяви, че около килограм взривно вещество е предизвикало експлозията до колата на Диков.

„Взривът е достатъчно силен, но дали е поставен с цел сплашване, или с друга цел, е рано да се каже. Каквито и да са мотивите обаче, трябва решително да осъдим подобни актове”, заяви той.

Вучков допълни, че са задействани всички методи за разкриване на престъплението и неговия извършител. На този етап обаче няма задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още по темата: сашо диков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
3
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Държавата трябва да фокусира в едно-различните интереси ,подчинявайки ги на общите цели избягвайки противопоставяне между хората и да гарантира сигурност на всички нива в обществото.Зоконите са нужни на обществото като противовес на престъпленията,но когато престъпленията не се наказват ,тогава законите стават невалидни и обществото поема нещата в свои ръце/за справка -с.Катуница/...Мъдроста ражда три неща:Да се говори правилноДа се мисли правилноДа се действа правилно.
218
4
 
1
 
! Отговори
do 223 преди 12 години
A ти какво искаш, портрет на Станишев да си сложат като теб ли?
217
1
 
3
 
! Отговори
osata преди 12 години
до 4 4 4 - момче, много си неграмотен! Я марш на училище!
216
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи в БГ масово хората са полуграмотни и не могат да работят много качествено. Свикнали са на държавата да се грижи за тях и да ги храни, както и да намира начин да ги оползотворява, без те да си мръднат пръста да се квалифицират малко по-добре.Съжалявам, но всеки сам си гради собствената съдба. Държавата не може да ви научи, ако вие сами не искате и не търсите. На запад ще измрете от глад, ако трябва да живеете там.
215
4
 
8
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Знаете ли защо руснаците харесват В.В.Путин ---защото той им даде три неща:1.Върна достойнството на Русия и на руснаците ,като народ.2.Върна голяма част от парите и активите на СССР/които бяха заграбени от олигарсите. за справка Ходорковски/.3.Върна вярата им.
214
1
 
12
 
! Отговори
ПРАВОПИС ГРЕШКОВ преди 12 години
Незнам какви са били мотивите на тези които са поръчали да бъде взривена колата му а и не ме интересува . Канал 3 не го гледам но осъждам тази гнуснапостъпка . Според мен това е поредният опит да се одклони общественото мнение от реалният проблем ИЗБОРЪТ НА ПРЕЗИДЕНТ и нови правомощия за полицията . Задава се нова изключително гладна и студена зима . Ужасът тепърва предстои сега ще наливат кинти в тъпите полицаи за да могат да бият от сърце демонстрантите . Бият по протмонетата си говедата . Сашо Диков е изключително популярен и много уважаван спортен журналист и взривът е доста показателен във времето в което се случва . Жалкото е че взривът пред весник галерия не е разкрит порачителят както и побоиниците на журналиста . Не се очудвам вече на нищо след като държавата пази и осигурява на поръчителите на убийство луксозен хотел в Боровец (Визирам киро Рашков) , даде условна присъда на убилият човек и осъкатил другият за цял живот Максим Ставийски бе осъден на 2,5 г условно , все още се крият извършителите на убийството в Захарна фабрика , не се разкриват убииствата извършени с цел грабеж по селата . МОЖЕ ЛИ ЕДИН ЧОВЕК ДА НАПИШЕ ТУК ОГРАБИХА МИ АПАРТАМЕНТА И ПОЛИЦИЯТА РАЗКРИ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ СЛЕД ПОДАДЕНИЯТ ОТ МЕН СИГНАЛ ? НА КОЛКО ДУШИ КОЛИТЕ БЯХА ВЪРНАТИ СРЕЩУ ПОДКУП ? ВИНАГИ КРАДЦИТЕ СЕ СВЪРЗВАХА С ЖЕРТВАТА С ПОМОЩА НА ПОЛИЦАИТЕ
213
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сашката как разбра че била пред предна лява гума да не би той да я е сложил. Не бих казал че е очевадно съдейки по останките!!!
212
4
 
4
 
! Отговори
дааа,... преди 12 години
...големият "селски тарикат",Сашето Диков ,си намери майстора!Недочул ,недоразбрал ,не видял ,не бил там ,ама все коментира ,....когато му изнася!
211
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** номер за ***. *** ***.
210
1
 
4
 
! Отговори
Боб преди 12 години
Боко и Цвъцко да започнат да дават наряди пред автомобилите/офисите на всички червени/ДС *** за да предотвратят евентуално самовзривявне. Ако немогат да съоменят искаме оставка!!! На власт ни трябват хора който могат да ни охраняват (имам в предвид охранват).
209
0
 
4
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
И сега "социологически" агенции и медии и политици са на принципа ---МЕСЕЦ МАНДАТ ХРАНИ.Да -храни ги ----за наша сметка.
208
2
 
10
 
! Отговори
Тотално омерзен преди 12 години
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!Ако сте здрави и възрастта ви го позволява, бягайте колкото може по-бързо и колкото може по-надалеч. Където и да отидете, по-лошо няма да намерите.
207
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахиле и ти да ми ядеш к*ра, платен драскач такъв. Спряха ти от Герб хранилката ли, та ревеш така?
206
0
 
10
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Отвращението ,което изпитвам ,към всички тия-които изброх -не подлежи на никаква квалификация.На фона на умиращите бедни деца -чиито родители нямат връзки с парламента или министерския съвет да ги заведат в квалитетна болница.За това ,че все повече нормални българи придобиха втора професия Клошар.За това че ,пенсионери си залагат личните карти за да си вземат лекарства -за да живеят.За това че,вярата на хората умря........................
205
2
 
12
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Герб са двойно рафинирани измамници---костюмирани ,напудрени и епилирани---те имитират американския модел -на ония измамници---където народа на Сащ ще ги бие там на банкерската улица:)))
204
0
 
2
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
има нещо което не разбираш,аз претенция нямам.не ми и трябва,за мен щастието да виждам хората щастливи да виждам децата щастливи с родите ли те си образовани одухотворени креативни.а не пияни,бедни нещастни с култура принизена до е.....не и с музика и идили като азис и кондьо.не си ме разбрал приятелю,аз пари не искам власт не искам искам за теб за нас достоен живот искам добруване .ако някои от нас си тръне да знае че след нас и нашите близки ще живее добре
203
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чудя се защо всички малки магазинчета в София по време на тая мизерия ,когато едва свързват двата края са изтипосали политагитация на управленците,няма логика,освен ако мутренския рекет не се е завърнал под нова форма.
202
0
 
10
 
! Отговори
Ахил преди 12 години
Европейския съюз , е като Османската империя----и България пак е васална държава ----и всичко ни се нарежда от Брюксел и Кириак Борисов им целува обувките и други неща.И казва ,че България щяла да се разпадне ,ако не сме с тях!!!:))))))А ,сега ---да каже ----кой първи ще се разпадне - Евросъюза или България:)))
201
8
 
4
 
! Отговори
do Сашо Диков преди 12 години
Сашеее, никога няма да станеш ---гражданин ,селенията не те напуска ,бягай си на село ,брато!Шенген е много далече за тебе !
200
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пределно ясно е, че бомбата е поставена от същите, които взривиха Галерия, след това Костов и другата партия. Целта е да се покаже пред света как в България все още се взривяваме и как не сме за Шенген. Тази цел работи в полза на БСП и Москва, защото ще продължат да наливат мръзни миларди в България, които местни мафиоти и политически дейци да въртят. Допълнителната цел е да се работи по мнението на хората и те да си кажат: Герб не може да се справи.Да ми ядете к*ра скъпи БСП/ДС/Москва...