Акциз за метана? Не става, криза е, рече Борисов

"Ако сложим данъци на всичко, хората ще обеднеят"
Обновена: 17 окт 2011 14:53 | 17 окт 2011 14:38,
244
Акциз за метана? Не става, криза е, рече Борисов
Снимка: БТА

Не трябва да облагаме метана с акциз, защото ще се вдигнат цените на много други услуги. Не можем да си позволим това във време на криза, коментира премиерът Бойко Борисов.

"Идеята на финансовия министър Симеон Дянков за акциз на метана е добра, но в условията на криза не може да се осъществи", подчерта Борисов.

"Затова съм казал на министрите, че дори и "когато мислят на глас", след това се правят ужасни политически заключения", заяви той.

"Политическата отговорност за управлението на страната нося аз", каза премиерът за пореден път.

"Ако сложим данъци на всичко, което можем да обложим, ще напълним бюджета, но хората ще обеднеят, а това не можем да си го позволим", категоричен беше Борисов.

Още по темата

Премиерът и земеделският министър Мирослав Найденов официално прерязаха днес лентата на обновена водопроводна мрежа в с. Габра, община Елин Пелин.

Проектът е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и е на стойност около 5 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 12 години
Е това е един истински и достоен за поста си премиер! Мисли за народа си! Похвално за Бойко!!!
238
0
 
1
 
! Отговори
ив преди 12 години
Абсолютно прав е Борисов, хората ще обеднеят още повече, не е нужно!
237
0
 
2
 
! Отговори
dido преди 12 години
MNOGO STE GLUPAVI WE TAQ PARTIQ GERB BE6E KOQTO KAZA 4E AKCIZ NA METAN SHA SA VDIGA A SEGA PREDIZBORNO NQMA DA SE VDIGA !!!!!!!! SAMO DA MINAT IZBORITE I QNUARI NAY KASNO SHA VIDITE NQMA LI DA VDIGAT AKCIZA GLASUVAYTE ZA GERB I DA GO NI NA4UKA O6TE PO ZDRAVO
236
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С акциза на метана ще поизчакат, а акциза на дизела? Точно акциза на дизела ще накара цените да скочат, защото микробусите не карат хляб на метан!
235
0
 
3
 
! Отговори
до Илияна преди 12 години
В едно и също психиатрично отделение ли сте лежали със Сидеров?
234
5
 
3
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
233
3
 
3
 
! Отговори
akud преди 12 години
хихихихих червените се мнооо дразнят доне се напънат да направят критика и г-н Борисов реши проблема :)
232
1
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Не вярвам и дума на управляващите. За две години и половина доказаха, че днес се говори едно, утре друго и особено сега в предизборна кампания. Те през другото време ни лъжат за щяло и не щяло, пък камо ли сега! Минат ли изборите - жална ни майка тогава. Бюджетът е празен, приходи няма, ще ни разкатаят отвсякъде!
231
0
 
1
 
! Отговори
siril преди 12 години
prdstava si nqma6 kolko hora 4akat izborite ha poznai za6toto taka 6e ti go navrat 4e svet 6eti se zavarti ti koito sasipa Balgariq i koito progonva6 balgaskiq narod ti prestapnika mrasen 4eren mirizliv tisi za zavora i ako Semov spe4eli moje6 da si siguren 4e 6e gnie6 v nqkoq mirizliva dupka na voda samo a togava 6e vidi6 kak e osane samoglava ot mirizlivoto ti 4erno tqlo gospodin premier / mutro mrasna gadna /
230
1
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Бойчето си приказва, ама акцизите и цените си растат...
229
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е кво общо имат водопровода и земеделския министър.
228
1
 
3
 
! Отговори
РД преди 12 години
Късно е чадо (за благо). Льо мандал де хлоп. :(
227
5
 
0
 
! Отговори
Деница преди 12 години
И аз мисля, че може да се поизчака с налагането на акциза. Какво искаме, само да ни обещават ли? Всички това правят, а резултати - нула! Нека сега караме по-кротко! Акциза може да бъде наложен във всеки един момент...
226
0
 
5
 
! Отговори
Внос/износ преди 12 години
Никой няма право да пречи на продажбата на руската стока в България, нито някакъв си акциз нито опозицията, казах!Винету
225
0
 
8
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Аз на Вожда Бойко много му се кефя.Каквото и да каже все си вярва.До вчера бяхме добре / по добре и от гърците.... и от хърватите,..... бе въобще в целия ЕС.Днес по думите на нашия Вожд сме в криза и сме бедни.Утре Вожда може да реши, че пак сме богати/ като се сети за спестяванията в банките/ примерно....
224
0
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
метана е доста вреден при изгарянето му се отделят големи количества въглероден диоксид който е една от основните причини за глобалното затопляне, трябва да му бъде наложен акциз както и на другите вредни горива като бензин и т.н. бат бойко пак популистката я раздава
223
0
 
1
 
! Отговори
до Аз - Смешници преди 12 години
Предполагам, че защото ще навлизат в употреба е-мобилите и затова ще вдигат цените на всичко старо... да изцедят още някой лев.Не, че цената на зеленото електричество не я вдигнаха, за да... изцедят пак още някой нов лев.
222
0
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 12 години
А ако окрадете всичко... едва ли ще забогатеят.
221
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Метана добре , а дизела защо ще се вдига акциза му макар че той е основното движещо гориво а не метана? Питам но отговор не чакам.
220
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eвала на Бойко, не се съмнявам, че ако беше станишката веднага щеше да тресне един данък на метана!!Бойко е премиерът на България, само с него ще преуспеем!