Социолозите единодушни: Ще има балотаж за президент!

Плевнелиев се изправя срещу Калфин на втори тур
Обновена: 24 окт 2011 10:56 | 23 окт 2011 20:34,
22
Социолозите единодушни: Ще има балотаж за президент!
Плевнелиев се изправя срещу Калфин на балотаж. Снимка: Reuters

Следващият президент на България ще бъде избран на балотаж следващата седмица, сочат данните на социолозите.

Според "Галъп" кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев получава 41,1% от гласовете на вота. На втория тур той ще се изправи срещу опонента си от БСП Ивайло Калфин, който събира 26,8%. 

Трета остава Меглена Кунева с 15,6%, след нея е лидерът на Атака Волен Сидеров с 4%.

Пети е кандидатът на Синята коалиция Румен Христов, за когото са пуснали бюлетина 2,3% от избирателите.

Според данните на "Алфа рисърч" за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са гласували 40 процента от избирателите. Втора е двойката на БСП – Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, с 30 процента. За Меглена Кунева са гласували 14%.

Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев е получил подкрепа от 39,4% към 18,00 ч., сочат данните на МБМД. Калфин остава на второ място с 26,7 на сто подкрепа.

С трети резултат е Меглена Кунева, получила 17% от гласувалите на президентските избори.

Кандидатът за държавен глава на "Атака" Волен Сидеров е получил 4,2 на сто подкрепа на президентските избори, а синият кандидат Румен Христов е събрал подкрепата на 2,5 на сто от избирателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 12 години
КАЛФИН- ПРЕЗИДЕНТ!
21
7
 
3
 
! Отговори
Б.Борисов преди 12 години
Новият президент на България ще бъде Росен Плевнелиев !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
2
 
3
 
! Отговори
ИСКАТЕ ЛИ ГО ? преди 12 години
Изборите за президент ще се решат на вторият тур според ДОГАН. Братя и сестри вие ще позволите ли ДПС да ви избира държавния глава ?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hahaha kak niama da ima nikoi ne gizka tia boklyci ,,,,tva e che horata ne viarvat na toia zbirshtina kradluvci moshennici ,promiana na zakonite i nva konstitycia triabva ne edni i sashti predateli zadokeanski i mestni.
18
6
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Разликата между Плевнелиев и Калфин е около 500 хил.човека. От турците на днешните избори са гласували около 50-60%, така че остатъкът от негласувалите турци не може да стопи резултантната разлика на втори тур 300 хил.човека. Резервът от електорат на БСП е почти изчерпан. Остава да с надяваме, че от 500-те хил.човека, гласували за М.Кунева, половината ще гласуват за Калфин и тогава разликата остава на кантар - само 50 хил.човека. Отчтайки,че поне 100 хил. от гласовете за М.Кунева ще отидат при ГЕРБ, разликата на 150 хил.човека в полза на Плевнелиев на 2-и тур. Като добавим и гласовете от СК и Атака - около 70-90 хил.гласа - разликата става РЕАЛНО 220-240 ХИЛ.ГЛАСА В ПОЛЗА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ. Така че Калфин няма за какво да чака от умрял писмо, защото десните избиратели няма да позволят президенти от БСП да ни управляват цели 15 години. Това е нелогично и е прецедент в европейската и световната практика. Ламбо каквото можа направи: той спечели за Калфин около 120-140 хил.гласа. Обратно: М.Попова отблъсна поне няколко десетки хиляди избиратели от Плевнелиев.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунизма си отива! Браво.
16
2
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
и на мен ми се струва някак нереално... хората из цялата страна се оплакват от управлението на Герб, а те печелят почти изцяло в България... и после ми казвайте, че не живеем в едноличностно мутренско управление ! Всичко се докарва до предела на селящината...с публично подкупване, сплашване и какво ли още не...
15
1
 
6
 
! Отговори
крас преди 12 години
Абе че сме овце спор няма . Обаче не мога да си представя че толкова много българи са гласували за гробарите. Това е манипулация. Поредната гнусна манипулация и фалшификация на убийците на бг.
14
2
 
6
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 12 години
Всички медии отделят внимание на 7-8 области в които ГЕРБ печели или води и създават впечатлението, че те са спечелили от първи опит.Такова чакане на опашка не съм виждал досега. Не се и съмнявам, че това се прави с цел подмяна на изборните резултати.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам тук,докато подкрепилите ГЕРБ ПРАЗНУВАТ,платените драскачи на червените продължават да пишат глупости
12
3
 
4
 
! Отговори
до wiktor преди 12 години
Знаем Викторчо, че си един от платените, ама столетницата не е умряла, защото твоят любимец е бил част от нея и си е тотално червен даже и сега да го крие... така че хайде полегни си да си починеш и се готви са разочарованието си на балотажа !
11
3
 
8
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Поздравления за всички, които употребиха разумно правото си на глас с мисъл за бъдещето си, за бъдещето на децата си и за по-добра България. За съжаление резултатът за кмет на София, ме кара да се срамувам от по-голямата част от гласувалите псевдософиянци.
10
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде Роска!!! Напред! Мани го тоя *** Калфин...цял живот бил в далаверата!
9
2
 
16
 
! Отговори
123 преди 12 години
А,Плевнелиев,ти кандидат ли си?Защото каза че няма да се кандидатираш и аз не те видях в листите и не гласувах за теб:(
8
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте ревали и скимтели. Преклонете глави пред ГЕРБ
7
0
 
9
 
! Отговори
ядосан преди 12 години
Гласувах в Бургас. Това бяха най-лошо организираните избори от 89г. Пълно беше със застъпници, които не знаеха защо са там, комисиите бяха от по 10 човека, чакаше се дълго. Задължително е, праговете за допускане на изборите да станат по-високи, за да не може куцо и сакато да се кандидатират.
6
3
 
22
 
! Отговори
Григоров преди 12 години
Тази вечер ще стане ясно че всичко е МАФИЯ!!!Имат си формула как да манипулират изборите - "не е важно кой гласува и за какво гласува, а кой брои гласовете".В България НЕ Е ВАЖНО, кой за кого гласува! ВАЖНОТО е кой брои гласовете!!! С гласуване нищо не може да се промени!Това с гласуването си е просто един Цирк. На тълпата са и нужни кебапчета и зрелища и управляващите ни бандити са достатъчно толератни да не ни лишават от това. А резултатите от гласуването, ние вече си ги знаем. От 20 години не се променят и няма да се променят, докато не се събудим! Гласуването си е преливане от пусто в празно и губене на енергия и време! Когото ни наложат техните медии, той ще е новият президент!!! Да не забравяме че 99% от медиите са тяхна собственост с изключение на Скат! Конграчулейшън(както казва Борисов)....."Първокласна порода стадо".....качествен материал, породата е супер! Конграчулейшън на всички с новият американски президент Плевнелиев!За Солаков и СКАТ никой не говори!Нали ви казах Плевнелиев.......това си е МАФИЯТА !!!
5
3
 
25
 
! Отговори
очевидец преди 12 години
естествено че изборите са манипулирани,не може 2 часа преди края на изборния ден, да се знае с точност че Герб печели 90% в цялата страна.
4
1
 
8
 
! Отговори
Don Emilio преди 12 години
Съгласен съм за БСП. Жалко, обаче, че нейният противник е същият звяр от което народът само губи Та, избирайте То, ако с изборите нещо се променяше, щяха да ги забранят със закон
3
7
 
29
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
ИЗБОРИТЕ СА ПЪЛНА ИЗМАМАКОЛКОТО И ХОРА ДА ПОЗНАВАМ ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ГЕРБА СОЦИОЛОЗИТЕ БЕЗ ДА СА БРОИЛИ БЮЛЕТИНИ ОБЯВЯВАТ ГЕРБ НА ПЪРВИТЕ МЕСТАФАЛШИФИКАЦИЯТРЯБВА ДА ГИ ИЗБИЕМ ТЕЗИ ***