Съветът на Европа: Спокоен и демократичен BG вот

Препоръчват ни обаче водене на кампания на майчин език
24 окт 2011 12:20,
45
Съветът на Европа: Спокоен и демократичен BG вот
Снимка: БТА

"Изборите до голяма степен бяха проведени спокойно и подредено, със солидна правна рамка за демократични избори".

Тази оценка даде Микел Юками, член на Конгреса на местните и регионалните власти към Съвета на Европа, ръководител на делегацията у нас.

Общо 13 представители от десет страни бяха поканени да наблюдават местните избори у нас. Те са наблюдавали вота в осем общини, сред които Луковит, Благоевград, Ихтиман, Бургас и др., и са провели срещи както с представителите на ЦИК и други институции, свързани с изборите, така и с местни политици и обикновени хора.

По думите на Юками членовете на избирателните комисии са били добре организирани, а гласоподавателите – добре подготвени.

Като цяло изборите за местна власт са преминали под демократично поведение, обобщи наблюдателят.

Препоръка на наблюдателите е в бъдеще да се дава възможност за водене на предизборна кампания на майчин език.

Друг организационен проблем според тях са лошото оборудване на секциите за хора с увреждания и удължения работен ден на секциите след установения по закон час.

Тема за безпокойство са и получени от членовете на Конгреса отчети за купуване и продаване на гласове и контролиран вот.

"По тези сигнали предстои доста работа, за да излезе комисията с конкретно становище", каза Юками. То ще стане ясно при излизането на окончателния доклад след два-три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
19
 
! Отговори
Кръпката преди 12 години
1991 г.: Комунизмът си отива, спете спокойно, деца!2011 г.: Комунизмът се завръща, емигрирайте бързо, деца!
22
18
 
19
 
! Отговори
Sergo преди 12 години
Какви са тия глупости бе. Няма по-купени и по-опрпчени избори! Майка им ***!
21
0
 
8
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Това важи само за големите градове. Да идат "евопейците" да видят какво е в малките общини!
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдейки по изказването на техния представител, очевидно в Съвета на Европа са кръгли ***!
19
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Този път софиянци се изложиха.В провинцията е имало перфектна организация с много малко забележки.А тези кадри по медиите за това че не са могли да гласуват много хора и чакали с часове.Вината за това е изключително на СИК - те са съставени от всички партии и това показва тотална некадърност.в тези региони умишлено е създаван хаос за да може една политическа сила да не спечели.Българска работа.
18
1
 
9
 
! Отговори
ZLA преди 12 години
ВСЯ ВЛАСТ СОВЕТОМ!!!!Добре дошли ,братушки!Хахаха!Видяхте ли какво стана?!Нищо ново под слънцето!
17
3
 
13
 
! Отговори
Демократичен вот? преди 12 години
Този защо не иде да погледне какво става в Универсиада дори и в момента: хора припадат, скандират и изказват недоволството си. Редиш се на 3 опашки, като може на едно място да се свърши всичко, след това отиваш до кметството да предадеш чувалите с бюлетините разкъсани чували, отворени протоколи, пълно с полиция и никакви журналисти. В изборните секции имаше поне наблюдатели, а там НИЩО.
16
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
Препоръката е разрохкване на почвата, с цел бъдеща препоръка, ако може да изчезнем от тая земя най-сетне и тя да бъде лакомо излапана от глобалните и регионалните интереси съответно на европейските пазарни играчи и Турция. Така и двата вълка ще са доволни.
15
1
 
8
 
! Отговори
Д-р Лекува герболеза преди 12 години
Повод за безпокойство са пишман специалистите, които говорят пълни глупости и общи приказки защото не ги касае пряко.
14
1
 
2
 
! Отговори
дет вика един преди 12 години
ми то да не ходим вече да гласуваме ,то се знае процента преди да се почне
13
0
 
24
 
! Отговори
БАРОТО преди 12 години
Я СЕ УТОЧНЕТЕ ТАМ В ЕВРОПАТА. ОТ ЕДНА СТРАНА ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРАМЕ, ОТ ДРУГА ПЪК ДА СЕ РАЗДЕЛЯМЕПО ЕЗИК.ХАЙДЕ СТИГА ЕКСПАРИМЕНТИ ЗА ЧУЖДА СМЕТКА
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
----Препоръка на наблюдателите е в бъдеще да се дава възможност за водене на предизборна кампания на майчин език.Абе *** ,къде в Европа има кампании на език ,различен от държавния .Що не си затвориш плювалника ,да не бъдеш дадшн под съд за сепаратизъм и насаждане на етническа омраза .
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвета на Европа е СБИРЩИНА от високоплатени ,некомпетентни лузъри .Само плямпат ,без дари да им пука каква глупост ръсят .А и съм имал личен опит с ТЯХ .По *** и некомпетенти служители е трудно да намериш .В 2 писма дават на 1000% различни отговори и то написани от едни и същи служители .Да се закрият ,за нищо друго не стават .
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Съветът на Европа: Спокоен и демократичен BG вот"Българино, не разбра ли, че Съвета на Европа винаги ще подкрепи тези, които им е по-изгодно да управляват. Естествено, че за да изглеждат светици, пред своите собствени избиратели ще к/лажат, че избора е бил демократичен и неманипулиран. Тази държава се управлява отвън и вашите гласове не се броят. Тази демокрация е мит.
9
0
 
36
 
! Отговори
PARIS преди 12 години
Тоя или е *** или ни взема за ***.Във Франция има над 15 000 000 араби,но кaмпанията се води на френски.Изгонето тоя веднага от България,да ходи да плаче на папата....***
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това за майчиния език е като това за интегриране на ромите ни. Само че в една Франция не можаха да ги интегрират нещо и ги наритаха обратно у нас. Само акъли дават от Европа.Затова гърците са сплотени, защото не се интересуват от някой чиновник с 20 000 евро месечна заплата от Брюксел, който ръси акъли и съвети за страни за които понятие си няма.
7
5
 
15
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Това ако е демократичен вот аз главата си режа! Какви са тези глупости ,по всичките медии "първите трима " АЛОООООО! Това да не ви е Тошово време!?
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е повече демократичност здраве му кажи. Кеф ти да гласуваш по съвест, кеф ти за пари, кеф ти за кебапчета, кеф ти за някакъв ***.... И после гърците били измислили демокрацията. Глупостииии, ние измислихме истинската демокрация.
5
0
 
27
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Доган трябва да се съди заради водене на къмпанията на турски!Какво чака боко?Пак ли иска народа да скочи
4
0
 
42
 
! Отговори
IND преди 12 години
Да бе кампания на "майчин" език... В германия като има толкова много граждани от турски произход да не би кампаниите да са на немски и турски?!?