ОССЕ критикува: Реагирайте на слуховете за купен вот

Вторият тур подчерта нуждата от подобряване на избирателния процес
31 окт 2011 20:00, Красимир Ангелов
50
ОССЕ критикува: Реагирайте на слуховете за купен вот
Снимка: БТА

Българското правителство да реагира незабавно на упоритите обвинения в купуване на гласове, поискаха наблюдателите на родните избори от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщава АФП.

"Вторият тур на президентските и местни избори в България беше като цяло характеризиран с уважение към фундаменталните свободи, но също така подчерта необходимостта от по-нататъшно подобряване на избирателния процес”, се чете в изявление на ОССЕ.

Наблюдателите отново повториха изразени опасения за обвиненията в купуване на гласове и оказване на натиск върху избиратели, се посочва още в изявлението.

В изявлението се уточнява, че българските власти са започнали 106 разследвания за обвинения, свързани с купуване на гласове на първия тур на изборите.

В изявлението си ОССЕ критикуват и ЦИК за „неспособността й за взимане на решение по важни проблеми по успешен начин и във времеви рамки”, което е довело до забавено представяне на резултатите от първия тур на изборите в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ОССЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги е било така -платените публикации са в пъти повече по време на избори.........просто сега ви го казаха, преди не даваха таз инфо да стигне до вас
6
6
 
22
 
! Отговори
най-лошите избори преди 12 години
Такова чудо не е имало.
5
4
 
11
 
! Отговори
sas преди 12 години
за да помогне на демокрацията в България.Имам много приятели тук и трябва да заявя, че много, много хора са разтревожени. Те говорят откровено с мен и аз им вярвам. Имаше платени публикации в полза на определени хора и отказ да се отразяват проявите на кандидати, които не плащат на медиите. Това е важна причина за тревога, която споделих и с журналисти, и с лица, наблюдаващи медиите, казва още Джеймз Пардю.
4
3
 
17
 
! Отговори
sas преди 12 години
Имам много тревоги за посоката на демокрацията в България.Две са главните ми безпокойства: първото ми е за свободата на печата и трябва откровено да заявя, че съм шокиран от корупцията в медиите по време на изборите; второто произтича от политическото сплашване, стигнало до равнище, което не съм виждал по-рано.Това казва в интервю за утрешния брой на в. Сега бившият американски посланик на САЩ у нас Джеймз Пардю. Той допълва, че за видяното от него у нас ще говори в чужбина, за да помогн
3
7
 
26
 
! Отговори
ха преди 12 години
В ЕС вече има една африканска държава,тва сме ние!
2
4
 
10
 
! Отговори
бау преди 12 години
за тях е непонятно- какво е то да си продадеш гласа, защото не са предполагали Дикенсовата мизерия на българина
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама и такваз организация ли имало ?Ама те даже и тука са биле на гости ?Е кажете ми кой ги е хранил и поил да ви кажа аз къв ще им е отчета...