Дянков пък си похвали Бюджет 2012

Най-добрият е в условия на криза, каза министърът
Обновена: 2 ное 2011 15:37 | 2 ное 2011 10:19,
168
Дянков пък си похвали Бюджет 2012
Симеон Дянков и Бойко Борисов Снимка: БТА

Проектобюджетът за следващата година е възможно най-добрият в условията на криза. Той съдържа в себе си достатъчно буфери, за да може българската икономика да удържи и при лош сценарий за европейските икономики. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков пред БНТ.

В държавната хазна за 2012 година има заложени 4 милиарда от еврофондове, които ще се инвестират в инфраструктура и човешки ресурси.

Социалните разходи се увеличават за сметка на тези за МВР и отбраната и това ще бъде тенденция и за 2013 година, обясни Дянков.

"Вече сме казали, че минималната работна заплата ще се увеличи до 290 лв., вече сме го заложили в бюджета от второто тримесечие и работим активно и се надявам до средата на следващата седмица да имаме план за увеличаване на ниските пенсии", допълни министърът.

Още по темата

Той обясни, че вариантите са три. Първият е да се вдигне само минималната пенсия. Самият министър обаче не е привърженик на това, защото по думите му се получава изкривяване. 

"Тези, които са на най-ниското ниво, получават повече, така че аз предпочитам да има в процентно отношение – тези, които получават по-ниски пенсии, да получат по-голямо увеличаване, но и нагоре това да стане с по-малко проценти", разясни Дянков.

Това ще струва няколкостотин милиона, изчисли финансовият министър.

Дянков коментира и протестите на БАН.  „Вместо да стоят по улиците, те да вземат да направят някой друг европейски проект. България има близо 400 милиона лева, които в момента стоят неизползвани, по научни изследвания, и БАН не ги използва. Защо не ги използва, дали не знаят английски, дали не знаят как да се правят проекти, това е вече тема, която си заслужава да се развие“, посочи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Симеон ДянковБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
10
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
а бе смех тия не крадат ли. Те са готови всичко да отиде за строителство, те за най-лесното гепене. Но вече виждам че след две години е краят. И няма да е виновен Станишев, сами ще се бият. Сега хората гласуваха за тях от страх, че президента нищо не променя, но тогава страхът няма да го има и чао. Само два дни след изборите започнаха поредните безумия. Сами си го правят. Това ми беше последното гласуване за тях. Съдбъта на НДСВ ги чака - Спасов искаше да съкрати 30% от МВР, къде е да ги съкрати
144
0
 
4
 
! Отговори
. преди 12 години
DO 134;IDVA VREMETO KOGATO SHTE TE VIDIM PO KOFITE S ***
143
1
 
9
 
! Отговори
УСИН преди 12 години
Към 134. Ш0 не земеш да се гръмнеш бе гербарий гнусен .По малко от една четбърта част са като теб ,другите са нормални хора.
142
0
 
5
 
! Отговори
до 141 преди 12 години
хахаха и каквото като ми записват ИПто *** простото парче братче
141
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ги осъществяващите геноцида над българският народ! Дори хора взеха да се взривяват, защото им спряха лекарствата!
140
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да знаете, че IP адресите, от които са направени всички коментари, се записват и могат да бъдат използвани в определени случаи за разкриване самоличността на лицата, които са публикували съответните коментари,........Dnes.bg си запазва правото да уведоми и окаже пълно съдействие на компетентните държавни органи, включително прокуратурата, следствието и полицейските органи.......ДА ЖИВЕЕ БОЙКО БОРИСОВ И СИМЕОН ДЯНКОВ!
139
0
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Dyanki GO HOME!!
138
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката се вижда истинското лице на некадърността и безхаберието! И най-вече на омразата към хората!
137
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудна снимка!!!!! Като няма кой да ги хвали е естествено те сами да се похвалят, но щом народа ги избира значи си ги заслужава!
136
11
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 12 години
до 131...... Станишев, ти ли си ?
135
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този ми е любимия министър! Евала на пича!
134
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Европа не на всеки е позволено да задлъжнява , тези на които им е позволено имат висок жизнен стандарт , а други като нас са чисти донори на стабилност и живеем мизерно , ходим да слугуваме.Време е да се сложи край .
133
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА НА ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ !НЕ НА ЧЕРВЕНАТА *** ! НЕ НА ТРОЙНАТА МАФИЯ ! НЕ НА СПРЕНИТЕ ЕВРОФОНДОВЕ, НА ЗАМЕНКИТЕ, НА КОНФЛИКТИТЕ НА ИНТЕРЕСИ НА ДПС ВЪВ ВЛАСТТА !!!!!!!!*** В *** СИ КОМУНИСТИ !!!!КОЛКОТО И ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА , НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА ВЕЧЕ, ТОЧНО ЗА ТОВА ГО ГРИЗНАХТЕ ДРЪВЦЕТО И НА ТЕЗИ ИЗБОРИ, ЩЕ ГО ГРИЗНЕТЕ И НА СЛЕДВАЩИТЕ !!!!НА ХОРАТА ИМ ПИСНА ОТ ВАС !!!!!!!!!!!!!!!!
132
3
 
24
 
! Отговори
ilia преди 12 години
***... Ще тънеш в забрава Дянков и децата ти ще тънат...
131
1
 
24
 
! Отговори
"Криза е" преди 12 години
Я вижте финансово недисциплинираните Caщ, Германия, Франция, Гърция, Испания какви доходи имат ....Нека сега да видим България с най ниския дефицит какви доходи има
130
5
 
25
 
! Отговори
X преди 12 години
Мизерия, гарантирано от Герб.
129
23
 
4
 
! Отговори
K преди 12 години
Браво на Дянков много разумен и балансиран бюджет
128
1
 
11
 
! Отговори
Blackradio преди 12 години
В условие на криза мога да ти дигна заплатата с левче и да ти дигнем цените със 100 левчета...Радвай съ на положителното, а отрицателното го пренебрегни.Браво на мисълттъ на 126
127
2
 
16
 
! Отговори
бай Гроздан преди 12 години
Тия тикви не разбраха, че няма кой да им се хваща на манипулациите. Айде стига внушения - знаем ви !
126
1
 
18
 
! Отговори
до 126 преди 12 години
Твоята 'заплата' ли са вдигнали? По себе си ли съдиш? Колко ти дават сега, за да драскаш по форумите и да ги венцеславиш? Поне казвай нещо завоалирано, няма кой да се върже на нагли лъжи и манипулации в стил "наш'та Партия велика" :))