Депутати напускат парламента, стават кметове

8 нови народни представители от ГЕРБ ще се закълнат
4 ное 2011 09:43,
19
Депутати напускат парламента, стават кметове
Снимка: архив, БТА

Масов отлив на депутати от ГЕРБ заради местните избори. Осем народни представители от мнозинството подадоха оставки като депутати.

Това се наложи, защото бяха избрани за кметове на населени места. Тъй като осмината по закон не могат да съвместяват двете длъжности едновременно, трябваше да подадат оставка.

Атанас Камбитов беше избран за кмет на Благоевград, Георги Икономов за градоначалник на община Банско, Иван Алексиев на Поморие, Иво Димов за кмет на Димитровград.

Иван Иванов събра мнозинство от гласовете в Севелиево, Живко Тодоров става кмет на Стара Загора, Николай Мелемов на Смолян, Никола Белишки ще ръководи община Панагюрище.

Новите осем депутати на ГЕРБ ще положат клетва пред парламента следващата седмица.

В Народното събрание ще влязат кандидатите от избирателните списъци от 2009-а година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: местни изборидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
народен будител преди 12 години
доиде време да покажем на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целият свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажеме, че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплати,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циялата истина
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко най-мързеливо, некадърно и долно влезе в политиката. Така ще ни "оправят", че за тях ще има черни хроники и след 100 години.
17
0
 
3
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
На мен ми хареса терминът "Депутатско малцинство" (написан от 7-ми)!Само трябва да се отрегулират някой въпроси с ЕС:- Представителите на това малцинство, които са напуснали РБ (без разлика по каква причина) и са посетили ЕС, не могат и не трябва да се отправят назад в РБългария с цел да не се навреди на нормалното развитие на съответната държава!- Членовете на това малцинство не могат да се третират така, както ромското малцинство, защото ромите в сравнение с тях са мнозинстово!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Блажко, блажко върви търговията...
15
0
 
7
 
! Отговори
Дупетатин преди 12 години
По-добре първи (кмет) на село, отколкото последен в София (парламента)
14
0
 
14
 
! Отговори
eko72 преди 12 години
С ръце, с нокти, със зъби вкопчени във властта. Няма да я пуснат докато не пукнат. И селски писари ще станат ама пак ще бъдат в бюрокрацията.
13
1
 
12
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Да съгласен съм Словения ли беше Словакия ли имат 90 дупутати в САЩ всеки щат излъчва 1 сенатор ние за кво ги храним тия 240 чепика не знам.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 1990 г. ни обясняваха, че зад всеки депутат стои т.н. "Представителна квота" от 37 500 населениеТа 9 милиона делено на 37 500 = 240 депутатиДа ама НЕ. В резултат на дейноста на същите народни избраници, населението на държавата се стопи на 7 млн. 350 хиляди, според последното преброяванеСеги ... Делим 7 350 000 на 37 500 = 196 депутатиТолкова трябва да бъдат
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще ги махат ние за какво гласуваме за депутати туй не е ли незаконно цял България гласува за кмет гласува един град.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма пара в парламентадруго си е изпълнителната власт, парата минава през теб
9
0
 
12
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
Явно като кмет лапачката е по-голяма, я питайте Лечков за онези 50 милиона къде изчезнаха. Явно важи и принципа по-добре първи на село, отколкото втори в града.
8
1
 
19
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Има нещо сбъркано в тази държава. Винаги съм бил с разбирането, че да си народен представител, депутат, в Народното събрание, е нещо много повече от това да си кмет. Както и да си областен управител е нещо много повече от това да си кмет. Но явно разбиранията ми са твърде остарели в сравнение с настоящият морал и ценностна система.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е поне на герб вече не им е нужно мнозинство. Досега уж им беше нужно, защото уж щяха да правят реформи и прочее. Сега като стана ясно, че няма да правят нищо по-различно от другите партии за какво им е мнозинство? Те са си част от депутатското малцинство в България. Интегрираха се един вид.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да бъде коренно променен избирателния закон и всички народни представители да бъдат избирани по мажоритарния принцип. Нали си ги избираме да ни защитават интересите, а не да слугуват на партийните интереси. Който напусне да идва следващия, независимо от партията. Който сменя парламентарната група да излита.
5
4
 
22
 
! Отговори
9689 преди 12 години
В Парламента само узаконяват кражбите на върхушката на ГЕРБ а като кметове своята.Да им е честито,да са честити и на тези които ги избраха.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въй как се възрадвах до средата на заглавието...до края вече ми клепнаха ушите....Недейте да слагате такива заглавия ше докарате на някой инфаркт
3
7
 
22
 
! Отговори
варненец преди 12 години
Стига ГЕРБ и БСП - Не разбрахте ли , че трябва РЕВОЛЮЦИЯ в тази страна ???
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В парла-мента НЯМА далавераааа!Нов морал
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да се забрани да бъдат подменени с други хора от герб. Като са напуснали - напуснали са и толкова. Тъкмо ще бъдат съкратени разходите за тях.