БСП атакува в съда Плевнелиев

Левицата ще събира подписи за касиране на президентския вот
Обновена: 9 ное 2011 16:54 | 8 ное 2011 16:56,
307
БСП атакува в съда Плевнелиев
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

БСП ще иска касиране на президентските избори, обяви лидерът на партията Сергей Станишев.

Според юристите на левицата има достатъчно законови нарушения и противоконституционни действия, които дават основание изборът на държавен глава да се оспорва пред Конституционния съд.

За целта трябва да се съберат подписите на 48 депутати, които да внесат искане в Конституционния съд. Такова намерение обяви скоро и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

БСП ще проведе консултации с всички политически сили в парламента, които споделят тяхното мнение за провеждането на изборите.

Още по темата

Станишев отново подчерта, че по време на изборите е имало манипулации, и цитира социолози, според които контролираният вот е бил 10-15%. В една четвърт от общините различни политически сили оспорват резултатите на местния вот, каза Станишев. От левицата са поискали касиране на изборите в 18 общини в страната.

От БСП определиха бюджета за 2012 на управляващите като бюджет на мизерията и продължаващото обедняване. По думите на лидера на социалистите страната ни за трета поредна година ще има крайнодесен бюджет, който прехвърля тежестта от кризата върху обикновения българин.

"Трета поредна година не се планира увеличаване на доходите, не се предвижда дори индексация. Докато управляващите се изживяват като хирурзи на болен и си правят експерименти върху тялото на болния, той просто може да не издържи и да почине. Става дума за българските граждани, които едва свързват двата края", предупреди Станишев.

Инфлацията за трите години управление на ГЕРБ ще достигне около 14%, прогнозира той. Според него потреблението ще продължава да се свива, а заложените в бюджета приходи няма как да се съберат.

"В същото време парите за научни изследвания се намаляват, което не се прави никъде в ЕС, посочи Станишев. "Няма да подкрепим този бюджет. Ще предложим алтернативен бюджет в парламента", обяви лидерът на БСП.

Според червения депутат Корнелия Нинова Бюджет 2012 узаконява сивата икономика и контрабандата.

"Заложен е ръст на БВП от 2,9 на сто и увеличена данъчна тежест, а приходите падат. Няма никаква логика, освен една – разликата да отива в сивия сектор", каза Нинова.

Тя изтъкна, че се предвижда инфлация от 2,8%, а същевременно доходите са замразени. "Няма числа в бюджета, които да показват повече пари за доходи. Предвидени са само 3,4% повече за пенсии, но те са за нови пенсионери през 2012 г. и за повишаване на вдовишките пенсии", допълни депутатката.

Според нея управляващите са излъгали земеделските производители, тъй като са им дали с 200 млн. лева по-малко от обещаното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
13
 
38
 
! Отговори
Кало преди 12 години
Интересно, тоя ***, ако пак загуби изборите на кой ще се жалва!?БСП е бандитска партия!Шумкарите признават избори само когато печелят!Подривна ***!
241
11
 
39
 
! Отговори
Станишефф е прав . преди 12 години
За последните 20 години БСП забогатяваше , но за последните 2 години - не .
240
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей-й-й, няма да мирясат тия гнусове,бе! Тая кратуна станишев не спира! Непрекъснато получава указания да прави простотии и да пречи!
239
19
 
43
 
! Отговори
Голямата измама преди 12 години
БСП изтъргува тези избори. Ако Стефан Данаилов беше кандидат-президнет БСП печелеше президентския пост.Каква е причината да не го направят само те си знаят ....Това бяха най-фалшифицираните, най-манипулираните и най-нечестни избори в цялата уж демократична история на България.В крайна сметка думите на Станишев дават най-точният коментар за тези измамни избори:"НЕ Е СРАМНО ДА ЗАГУБИШ, СРАМНО Е ДА СПЕЧЕЛИШ ПО ТОЗИ НАЧИН !"
238
16
 
40
 
! Отговори
akud преди 12 години
бсп и станишеф добре осъзнават ВЕЧЕ, че ако не се чува нещо за тях в следващите две години. те ще бъдат напълно забравени от гласоподавателите, но също така искат и друго нещо да постигнат да накарат ГЕРБ ЕВЕНТУАЛНО да поискат от ДПС подкрепа за вота който смятат да внесат за президентските избори и после да пропагандират. ВИЖДАТЕ ЛИ ГЕРБ И ТЕ ПРАВЯТ к00лиция с дпс, естественно това е добре пресметнато с самата дпс
237
13
 
39
 
! Отговори
Мими преди 12 години
БСП още не е платила на застъпниците си. Днес успокоих една жена която се ядосваше, че още не си е получила парите с факта, че първо трбява да съберат парите на Баш Стефчо артиста и тогава, но както ги изхвърлиха от властта скоро ни този ни онези ще видят пари.Тоз мишок с кви пари ще води съдебни дела?Жизнено важно е да се включат във водопровода щото ще има глад майка глад-вие ми се свят хахахаха.
236
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО ЛЪВИЦАТА: С МИША ОПАШКА.ТИ НЕ СИ ЛЪВИЦА А ПОПИКАНА БЕДНА МИШКА.ПРОДАЖНА ТВАР.ЗАЩО СИ ГЛАСУВАЛА ЗА ТАКА НАЗОВАВАЩИЯТ СЕ РОСЕН?ТОЗИ НЕЩАСТЕН *** ТУРЧИН.НЯМАШ ЛИ КАПКА ДОСТОЙНСТВО? МОЖЕ БИ И ТИ СИ ОТ ТОЗИ СОРТ.НЕ ЕВРОПА,А СВЕТЪТ ВИ СЛЕДИ И ВИ СЕ СМЕЕИ ЧУДИ НА РОБСКОТО ТЪРПЕНИЕ НЕЩАСТНИ МАЗОХИСТИ!
235
8
 
32
 
! Отговори
поля до 243 преди 12 години
Ако не е официално, не го споменавай. Че Ай Пи то тва онова..
234
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
242Не знам защо продължавате с лъжите. Ако погледнеш в сайта на НСИ, средните работни заплати по иконом.сектори от 2008 до сега, непрекъснато се увеличават. Моята заплата за последните 2 години е скочила с около 15%.
233
16
 
41
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Незнам какъв трябва да си за да продължаваш да вярваш , че това правителство е кадърно. Мисля, че тези които плюят предишното управление, го прават просто на инат... Една проста снимка , по времето на тройната коалиция вземахме запати от по 700-800 лв и нагоре , никой не искаше а работи за 300 лв, хляба беше 45-60 стотинки. Сега заплатите са по 400 лв, хората се натискат и на 250-300 да работят, а хлябът вече е левче... Е това е красноречиво, и стига оправдания с кризата...
232
17
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТРЯБВА ДА СЕ КАСИРА ВОТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ.ТОЗИ ЛЬОЛЬО,ТОЗИ *** УЗЪБЕН НА ВСИЧКИ СНИМКИ,ТОЗИ РАСИМ-***,ТИТУЛОВАЩ СЕ НА ПРЕЗИДЕНТ,ТРЯБВА ДА Е АУТ!ИНАЧЕ Е СРАМ И ГОЛЯМ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ.
231
10
 
41
 
! Отговори
post-industrial-mind преди 12 години
Когато мишлето имаше шанс да даде 'глътка въздух' не го направи е , 22 години мизерия и лъжи . Българите в Кипър те поздравяват сърдечно със загубата на Избори 2011. Бюрото по труда е зад ъгъла. Побързай местата са ограничени.
230
11
 
39
 
! Отговори
поля преди 12 години
Спокойно де, няма да умрем. Надеждата е че един ден ще се случи гражданско общество от анорексици. Ще протестираме хиляди скелети по улиците и ще искаме права и ще бъде внушително. Ообаче като се има предвид средното телесно тегло на българина и средно виртуалното му желание за живот, имаме сили да изхраним още 17 тройни коалиции и да изтърпим още 24 Дянкови бюджета. Дотогава мр Станишев сте обречен на безработица и нечуваемост. Ние мое мноо да търпим и носим
229
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурен съм, че ДСБ и СДС тайно стискат палци на БСП :))
228
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съ чудех къде избягаха гейберистите днеска и ги няма ниъде да псуват ... те били тука и треперливо и в страх обяснявали колко убаво ни управляват десните комунисти....Най-убаво се управлява енъ държава и съ окрадва както требе при политичеса нестабилност и беззаконие. Та ако беха спечелили БСП-ту пък герберите щеха да овикат света и да искат касиране на вота.Циркът си е цирк...*** не е смешно
227
18
 
47
 
! Отговори
fennn преди 12 години
ЗА СЕТЕН ПЪТ СЕ УБЕДИХ НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС ГОСПОДА КРАДЛИВИ ЧЕРВЕНИ ***
226
18
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя анти българин, СърГей СтаниКенефШев единствено може да прави саботажи на България...Цялата негова партя в това са се специализирали, саботажи, убииства и бъркотия. Нали девиза им е "ако не сме ние, и вие няма да сте". Тази не-градивна практика, дестабилизира инвестициите и европейското бъдеще на България. Тоя е за затвора!!!!!!!
225
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Видяхте ли как Ламбо на пресконференцията на вечерта на изборите на края се изсули пръв без да продума дума-беснеещ
224
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
смърт за комунистите?????.....какви кумонисти бе ***??? а това че никой от вас тука не разбира от проста икономика е ясно...не съм фенка на социалистите,но ми харесва това че все пак някой ще постави под въпрос достоверността на тези *** избори.....или по-добре да се съгласим като овце на всичко което ни се поднася???
223
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
рандиозен скандал се заформи в БСП, след като кандидатът за вицепрезидент Стефан Данаилов си поискал парите, срещу които реши да вземе участие в изборитеГрандиозен скандал се заформи в БСП, след като кандидатът за вицепрезидент Стефан Данаилов си поискал парите, срещу които реши да вземе участие в изборите. Както в. Всеки ден" съобщи преди месец, Ламбо се е пазарил за солидна сума, за да се кандидатира за вице на Калфин, както и за да компенсира финансовите загуби, които ще претърпи, ако спре да се снима в продукцията Стъклен дом", пише vsekiden.Освен това той отказа участие в два хитови италиански сериала за мафията. Сумата обаче беше толкова космическа, че от Позитано" се колебаеха дълго дали да удовлетворят финансовите му претенции. Накрая обаче склониха, защото в крайна сметка беше ясно, че Калфин не може да събере сам и половината от гласовете, които взе заради Данаилов.Офертата към Ламбо в крайна сметка била 250 000 лева и при загуба на изборите, и при спечелването им. Допълнителните споразумения към това били актьорът да се включи на по-късен етап в кампанията, когато приключат снимките на новия сезон на Стъклен дом", който започна вчера. Източници от Позитано" твърдят още, че на Ламбо били обещани и самостоятелни предизборни обиколки, за да не бъде в сянката на мухльото", както актьорът нарича Калфин. Най-важното от споразумението между Ламбо и БСП е, че ако спечелят изборите, Данаилов ще напусне вицепрезидентския си пост, за да може да се занимава с доста по-доходоносната професия на актьор от своята категория.Още в понеделник след изборите Ламбо поискал от Станишев да си уредят сметките, но за негова изненада лидерът на социалистите му съобщил, че в момента не разполагат с тази сума, тъй като обръчът от фирми около БСП рязко се е оттеглил заради липсата на кметове на червените и слабото им присъствие в общинските съвети.Ламбо онемял от факта, че остава без пари, но след това е вдигнал грандиозен скандал на Позитано" и гърленият му глас се чувал из всички коридори в партийната централа. След 20-минутната кавга всичко утихнало, което означава, че или Ламбо е получил уверение, че парите ще се намерят, или просто е приел факта, че родната му партия го е извозила, за да използва авторитета му само срещу неизпълнени обещания.