ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира

"Лъжа е твърдението, че не се вдигат данъци, пипа се и ДДС"
Обновена: 11 ное 2011 13:54 | 11 ное 2011 10:43,
215
ГЕРБ минират бюджета, скастри ги Командира
Снимка: impactpressgroup

Лидерът на ДСБ Иван Костов скастри управляващите за Бюджет 2012, който по думите му вдига данъците, акцизите и ДДС.

"Не е вярно това, което настояват от ГЕРБ да се казва, че не се вдигат данъците. Кажете го това, че не се вдигат данъците, на собствениците на малки фирми и на средни предприятия, на които осигурителните прагове бяха повишени.

Основната грешка на правителството е, че вместо да се облекчат фирмите, за да им се помогне да излязат от кризата, върху фирмите се стоварва нова тежест. Освен това се вдигат акцизите. Не е вярно, че не се вдигат данъците. И се пипа и ДДС", категоричен бе той пред bTV.

Още по темата

Той подчерта още, че в бюджета за догодина няма антикризисни мерки, напротив, има прокризисни мерки.

"Най-голямата прокризисна мярка, която може да взриви и да минира целия този бюджет, е скрита в един въпрос – Защо правителството иска да увеличи държавния дълг с 4,5 милиарда", попита тъмносиният лидер и продължи:

"Това е дилемата на този бюджет, което ме накара да задам въпроса каква маневра предприема българското правителство? Това е все едно да увеличиш дълга с 4,5 милиарда и да го изхвърлиш извън България, да го изнесеш навън. Тоест всичките тези пари, вместо да влязат в българската икономика и да се завъртят в бързовъзвръщащи се икономически дейности, те ще отидат за някакъв голям инвестиционен проект и ще напуснат страната. Ето това не бива да се прави по време на криза", каза още Иван Костов.

Командира отсече, че ДСБ няма да подкрепи бюджета, но с различни аргументи от тези на БСП и ДПС, защото "ние казахме три пъти не и на трите обсъждани бюджета досега".

Въпреки противоречията между него и лидера на СДС Костов обяви, че Синята коалиция е политически факт, който ще съществува в парламента.

На въпрос как ще отговори на репликата на Бойко Борисов, че е комунист, лидерът на ДСБ отвърна:

"И това го казва човек, който... знам как продължава цитатът. Човек, който по онова време, на което той се позовава, е напуснал пожарната, защото тя е била деполитизирана, тоест е трябвало да излезе от комунистическата партия и е отишъл да охранява Тодор Живков, когото след години, когато се оказа на власт, го реабилитира. Не мога да приема такова нещо от човек като него. Щом се възстановява Тодор Живков, щом се възстановяват и се създава носталгия към комунистическите символи и ритуали, това е реванш на комунизма в България и той сега, в момента, се случва през ГЕРБ", завърши Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
3
 
1
 
! Отговори
до 193 преди 12 години
"Изреди предприятия със цените им за толкова пари - хайде да те видим! "тия глупости "икономиста" костофф на партиини събрания ли ви ги говори!Ако забравиш за момент за тях и помислиш логически, може да стигнеш до извода, че САМО ЗЕМЯТА без оборудването е по-скъпо от тези 14 млрд. А ти да не мислиш, че БКП другарите му /РМД-та/ ще се прецакат и ще купят нещо на реална цена! Не си в час въобще! Аз не знам нещо да е предложил костофф на международните борси, а само на РМД-та и ГАД ЗЕЕВИ!
190
0
 
5
 
! Отговори
до 192 преди 12 години
Глупости говориш ти! Имаш ли представа колко беше външния дълг тогава - 14 милиарда $, вътрешния още толкова. Изреди предприятия със цените им за толкова пари - хайде да те видим! Един завод струва толкова колкото ти дават за него, а не колкото ти се иска, и още по-малко има някаква връзка с това колко ти е струвал строежа му! И никои чуждестранен сериозне инвеститор няма да се остави да го извози някакво РМД - а ще видгне олелия до бога ако инвестицията наистина си е заслужавала!
189
8
 
2
 
! Отговори
до 189 преди 12 години
Стига глупости! С продадените 60% от активите можеше да плати 10 пъти външния ни дълг, но не го направи щото ги продаде на БКП другари /РМД-та/. А беше златно време за инвестиции, не като сега! Но при наш крадльо сериозен чужд инвеститор нямаше как да дойде, щото не го пускаха местните РМД - дерибеи!
188
2
 
4
 
! Отговори
до 181 преди 12 години
Само че има една голяма разлика между двамата: Боко е *** като *** с милиционерско образование което е записал защото просто е искал да тренира карате, а Костов над средното интелигентен човек с две висши образования - математик и икономист! И докато Боко не е управлявал дори патрулка, Костов управляваше България в криза много по тежка от сегашната първия след 1989та при които имаше икономически растеж! А Боко е първия след Костов при които има икономически упадък!
187
2
 
10
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Ако не друго Костов е икономист,трябва да го слушат поне малко.
186
1
 
14
 
! Отговори
do 186 преди 12 години
Сравни следните показатели на България преди и след Костов и сам ще си отговориш Външен дълг през 01. 1997 и към 06. 2001 вътрешен дълг в същия период средна пенсия средна заплата БВП виж темповете на промяна кое с колко процента се е променило за 4 години, и сравни с други правителства И НАЙ ВЕЧЕ СЪС СЕГАШНОТО! Защото крадливия Костов беше първия дал 13та заплата и пенсия и единствения дал и 14та! Защо крадливия и недкадърен Костов можеше да го прави, а честните калудки след него - НЕ!
185
0
 
2
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
179-ти, поздравявам те . То само така можеш да предизвикаш сериозен мисловен процес.За жалост!
184
0
 
0
 
! Отговори
Пардон преди 12 години
186 беше адресиран до 177
183
5
 
1
 
! Отговори
до 175 преди 12 години
Ще се радвам да дадеш поне два довода относно твърдението, че Костов е "един от най-добрите икономисти". Иначе изглежда като увод в темата на осмокласник с тема "Творчеството на Вазов". Не мога да разбера как можете да пишете мнения за хора, за които не сте прочели и два реда...
182
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите от продажбата на "Булгартабак холдинг" - 100.1 млн. евро (195 млн. лв), в момента са в неизвестност, или поне никой не казва къде са и дали не са използвани за текущи бюджетни плащания, показва разследване. Магистралката, метрото и спортната зала изядоха България!
181
3
 
7
 
! Отговори
народен будител преди 12 години
доиде време да покажеме на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целият свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажеме,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циялата исти
180
1
 
8
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
резила е за българския народ!
179
2
 
27
 
! Отговори
do 170 преди 12 години
Само питах след като е крал - къде е откраднатото, защо честния Цоцо има 7 апартамента, а крадливия Иван има една къща. Милен Велчев, Ахмед Доган - имат хотели (доказано), Бойко си има фабрика за цигари (макар и незаконна) - доказано още 1995та. Нито е "консултант".... И защо вече 10 години все се канят да го съдят и още за нищо не е осъден?
178
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
178ББ е ОГЛЕДАЛЕН образ на *** Костов!!И двамата самовлюбени и лакоми егоисти.наистина уюеника надмина учителя.Днешният открадна в пъти повече от предният.А иначе на мен Царе не ми трябват.Искам си Републиката!!Който иска Монархия да заминава!Не ми требе ни Цар Боко нито пък Цар Ваньо!!
177
14
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Опаааа още един провален дава компетентно мнение.Да каже как подари Кремиковци и сега ще фалират и железниците заради него.Този трябва заедно с фамилията Рашкови да се качан на дилижанса и където им видят очите.
176
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тези които са на възраст над 35 години и са гласували за ГРОБ ще кажа:Трябва да си голям *** за да си преживял 1990-97 периода и да имаш подобно поведение!А на тези които са под 35 им пожелавам "приятно" прекарване в Ада защото това което е и което идва под "мъдрото" ръководство на ГРОБ е пълно повторение на периода 1990-1997.А именно ГОЛЯМАТА СУПЕР-ДЕПРЕСИЯ.Ако не ви се вярва още бръкнете си в джоба.***,а.........нема никой,а?!
175
3
 
24
 
! Отговори
bbbb преди 12 години
ЩЕ МЕЧТАЕМЕ ЗА НЕГО !!!!!!!!!!!!
174
5
 
29
 
! Отговори
45 преди 12 години
Костов е един от най добрите икономисти .Просто не върви на тази мутра Борисов да клюкарства по негов адрес.Много път трябва да мине за да стигне нивото му.А кой е крал и кой не бъдещето ще покаже.Борисов да не си мисли че като падне от власт няма да го засипят с клюки и съдебни дела точно както той прави сега.Каквото правиш на другите рано или късно те застига и тебе.
173
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
155- Борисов не само .че не това за което твърдиш -но и има качества за които много други политици могат да мечтаят.Това - че ти не ги виждаш - само означава-че просто НЕ искаш да ги виждаш !
172
2
 
4
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Ето това, кой е най-комунист от всички участвуващи и претенденти за властта беше необходимо да се коментира до втръсване на милият ни народ,за да го проумее преди изборите. Вече е късно, ще се наложи да се чака още две години.