Станишев призна победата на ГЕРБ, чака мръсни номера

БСП ще се бори за самостоятелен успех на следващия вот
Обновена: 12 ное 2011 16:09 | 12 ное 2011 16:04,
303
Станишев призна победата на ГЕРБ, чака мръсни номера
Сергей Станишев. Снимка: БТА

"Не може да си затворим очите, че ГЕРБ е първа политическа сила. Имат повече областни центрове и съветници от БСП. Преобладават решително в най-големите градове. Това е така." Това признание на изборната победа на ГЕРБ направи лидерът на БСП Сергей Станишев по време на заседанието на Националния съвет на партията.

По думите му на тези избори ГЕРБ са спечелили повече власт и контрол за сметка на по-слабото представяне на други партии, а БСП като цяло е запазила досегашните си позиции в местната власт.

Червеният лидер обаче каза, че не може да поздрави ГЕРБ с победата заради хаосa и съмненията за манипулации на вота и зададе въпроса как биха изглеждали резултатите, ако изборите бяха честни.

"Ако изборите бяха честни, щяхме да сме победители в Смолян и във Велико Търново, а новият президент и вицепрезидент нямаше да се казват Плевнелиев и Попова", заяви Станишев.

Според него резултатът в областните градове вместо 14:8 в полза на ГЕРБ е щял да бъде 10:10. Лидерът на БСП отчете също, че на втория тур възрастта на гласувалите за левицата е спаднала с 11 години.

Станишев посочи, че "ГЕРБ са спечелили изборите, но са загубили моралния императив на управлението". По думите му една трета от гласувалите за партията на Бойко Борисов на парламентарните избори през 2009 г. са оттеглили подкрепата си, докато доверието в БСП дори се разширява и именно левицата е припозната като реална алтернатива на ГЕРБ.

Той заяви, че БСП ще се бори за самостоятелен успех на следващите избори. Според него е възможно партията да спечели следващи избори, да е първа политическа сила, но да остане в опозиция, ако прецени, че сътрудничество с други формации е "недопустим компромис".

Още по темата

Станишев изтъкна, че ГЕРБ ще направи всичко, за да предотврати възможността БСП да се превърне в първа политическа сила до следващите избори. По думите му партията на Борисов ще използва всякакви средства, защото "за ГЕРБ няма прегради".

В коментар на изказването на Георги Първанов, който вчера заяви, че след връщането си в БСП ще седне на последния ред на конгреса на партията, за да усети атмосферата и разкритикува левицата за липса на реформи, днес Станишев го покани да заеме първите редици.

"Да заповяда на първия ред", лаконичен бе лидерът на БСП.

Той допълни, че Първанов е президент до 23 януари догодина и затова не смята да влиза в партийни диалози с него. Станишев каза, че вече две години доста последователно се извършва промяна в партията и това ще продължи и с кадрови промени, където са необходими.

Относно подкрепата на ДПС на балотажа той заяви, че три четвърти от избирателите на движението са подкрепили кандидатпрезидентската двойка на БСП. По думите му тази подкрепа не е била решаваща.

"Няма защо да се срамуваме от подкрепата на легитимна политическа сила. Тя бе заявена официално и открито", допълни той пред съпартийците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коя е тази държава, която имаше премиер , на когото първата работа в живота му беше Министър председател ? Както казваше Жорж Ганчев , той не може да контролира ципа на панталоните си ние го сложихме Министър Председател ........не срам а в дън земята да се скрие ....
279
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чакаме да видим книгата и тогава ще преценим дали трябва да се самосезираме каза Борис Велчев пред известна журналистка след публикуването на първия откъс във в. Уикенд. На база само на един откъс не можем да го направим. В ръцете ви е вече третата част на ВС Кръстника. Някой да се е самосезирал? Защо не се обадите на онези медийни стожери на обществото, които търсят и разобличават истината? Дали през последните 18 години е имало по-истинска ИСТИНА? Питайте ги, защо се крият от нея? Нали в срещите си с мен ме питаха: Кой сте вие, господин Стоев?. Ето, разкрих кой съм. Е, и? Ако са скъпи парното, бензинът, защо да не попитаме за причината онзи благ старец Любен Гоцев, който обяснява, че си добавя към пенсията с консултации? Дали случайно не стои зад всички фирми, които се занимават с горива? Като консултант, естествено Не се ли питате всяка сутрин, когато се събуждате: В каква държава живея? Защото аз се питам. И отговорът за съжаление от 12 години се забива в съзнанието ми с едно и също гадно звучене: В държавата на Маджо. С уважение към всички читатели: Георги Стоев
278
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
така е. на последните избори БКП победи БСП. Да ви е честито другари гърбави.гейч о да не плачи.
277
1
 
4
 
! Отговори
FBI преди 12 години
България изнася "съвременни роби" за чужбина, търпи трафика на жени и деца в самата страна и не покрива и минималните стандарти в борбата срещу търговията на хора, се твърди в доклад на Държавния департамент на САЩ.
276
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-жа Цецка Цачева , току що си призна че е била член на ЦК на БКП ,а Бойко кога ще си признае
275
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"повечето тука сте фантазьори. Искам да знам кога ще потърсим сметка на всички лидери на прехода за оставиха страната ни да стане колумбия на европа. Моите съболезнования към жертвите на ДС, но наркотиците, убийствата, катастрофите избягалите от българия, мизерията довела страната ни до една от най - бързо изчезващата, циганизащията костов, доган, първанов, димитров и всички от 3коалиция надолу,, нима жертвоте на това са по - малко от тези на ДС ;( "БРАТО ВСИЧКО ТОВА Е ПЛАНЪТ НА ДС
274
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 290 БРАТО ТОВА ГО КОПИРАХ ОТ ДОКУМЕНТ СТЕНОГРАМА
273
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
повечето тука сте фантазьори. Искам да знам кога ще потърсим сметка на всички лидери на прехода за оставиха страната ни да стане колумбия на европа. Моите съболезнования към жертвите на ДС, но наркотиците, убийствата, катастрофите избягалите от българия, мизерията довела страната ни до една от най - бързо изчезващата, циганизащията костов, доган, първанов, димитров и всички от 3коалиция надолу,, нима жертвоте на това са по - малко от тези на ДС ;(
272
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласявам се с 288.Най-големите виновници за състоянието ни днес са Луканов и кръгът около него. Те бяха камъкът, който се търкулна и повлече лавина от корупция и кражби в астрономически размери. Започвам да си мисля, че прословутата фраза на Младенов"да дойдат танковете" е или извадена от контекст, или монтаж.Последва нахлуване в страната на американски ценности и порнография, лансиране от някои лидери от СДС и т.н. до безкрайност до днешния печален ден.Все пак-НЕ НА КОМУНИЗМА!
271
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От партийната кариера до преуспяващия бизнес О. з. генерал Любен Гоцев безпорно е една от най-интересните фигури в БСП, която винаги е предпочинала да стои зад кулисите. Смяната на Живков го заварва на поста зам.-министър на външните работи. Офицер от Първо главно управление на ДС той работи под дипломатическо прикритие в българското представителство в ООН, а кариерата му е свързана с МВнР. За един ден той е едновременно зам.-външен и зам.-вътрешен министър, когато политбюро решава в края на декември да го прати подкрепление на Атанас Семерджиев в МВР. След извършване на масираните съкращения в МВР през март той напуска поста първи зам.-вътрешен министър и оглавява предизборния щаб на преименувана БСП. След победата на изборите юни 1990 става министър на външните работи във второто правителство на Луканов. Депутат във ВНС. В бизнеса навлиза като консултант на няколко западни фирми, а после започва собствен бизнес. В "Първа източноевропейска петролна компания" негов сътрудник е шефът на бившето Четвърно управление на ДС (икономическо), Красимир Саманджиев, началника на ОУ МВР-Ловеч до 10. ХI. 1989, който през 1990 поема за кратко контраразузнаването, обединеното в Национална служба за защита на конституцията. Във фирмата "Б-7" Гоцев е в бизнесотношения с покойния Петър Младенов. Генералът, който от скромност твърди, че разбирал повече от хора и разузнаване отколкото от бизнес бе ключова фигура в Международна ортодоксална банка "Св. Никола". През 1998 г. той бе консултант на "Юкос петролиум", която държеше 60% в МОБ. След скандалите около банката Гоцев я напусна. Петролът и "Юкос" е връзката му с руския бизнес и изгонения от България Денис Ершов. В началото на 2000 г. "Юкос" бе пререгистрирана в "Нафтекс петролиум България", чийто собственик от руска страна е Ершов. "Нафтекс" пък владее най-големия дистрибутор на горива у нас "Петрол".
270
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има и корупция. Има и неверие. Има и цинизъм, ако искате. Цинизъм, просто цинизъм - аз да съм добре, аз да си оправя моите работи там, не ме интересува това общество. За съжаление ръководителите, ние, които бяхме (тъй като аз също съм бил в тази група ръководители и то дълго време) ние не давахме пример на това как трябва да се живее. Нашият живот не беше открит. А той трябва да бъде прозрачен за хората. Хората трябва да знаят Петър Младенов не само как мисли на събрания, а как живее вкъщи, какво е неговото семейство, как той се отнася към другите хора. Какво харчи, за да живее. Откъде са тези средства, които получава. Ние не го давахме този пример. Напротив. Появи се за съжаление в някои другари увлечение по широк живот, по голям разкош, към харчене на пари (при това пари в грамадни размери). Ние ще говорим. Назначена е една комисия, която ще обследва всички тези работи. Това са народни пари. А хората не са глупави. Те не могат да не видят това. Те го виждаха. А което го виждаха то е ясно вече какво по-нататък отражение върху съзнанието може да има и на младите. И няма какво да се удивляваме, че младите сега искат от нас и отчет, искат от нас да ни съдят. По същество ние сложихме това поколение, което е на 20-30 години да живее в едни ужасни условия от морална гледна точка, когато едно му приказваме, а то гледа другото - как живеем ние. Светът започна да гледа на нас по съвършено друг начин, с неуважение, до една изолация в света. И се оказа, че най-накрая ние имаме приятели само в лицето на другаря Чаушеску. Ето това е кратината.
269
3
 
10
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Както винаги,червените очаквали мръсни номера!Та те са ги изобретили,от самото си създаване тази котерийна ретроградна клика нишо друго не прави,отпреди даже кървавият атентат 1925г.та до наши дни.Т.е.крадеца вика-дръжте крадеца.Нищо ново.Парламентарните избори не са много далече,трябва да се внимава,сънародници,за да не се допуснат да управляват даже и общ.тоалетна,че и тя ще се вмирише окрадена!
268
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
П. Младенов: Другари, картината в икономиката е потресаваща! От 1983 г. сме с отрицателен прираст, нужни са ни най-малко по 2, 6 млрд долара заеми годишно от Запада. Изолацията ни докара до просешка тояга. Единствен приятел ни е Чаушеску. Сменихме Живков, защото стигнахме пропастта, чули в МВР каква е истинската картинка на социализма лично от устата на новия генералния секретар на БКП
267
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хора от върха на БКП се корумпираха за милиони
266
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Петър Младенов: Шесто да се закрие веднага, защото улицата ще ни диктува "Ще кажем, че управлението е разформировано, но няма да пипаме никой", била постановката на новия генералния серетар на БКП пред МВР 14 дни след смяната на Живков
265
9
 
5
 
! Отговори
Suvi преди 12 години
Гласувайте за мафиота Бойко и ще доведе държавата до гибел.Този човек не трябва да бъде допускан по никакъв начин до политиката.
264
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На възловата среща с МВР на 25. ХI. 1989 Петър Младенов поискал веднага да се обяви, че Шесто управление на ДС е закрито, въпреки настояванията на на началника на управлението ген. Антон Мусаков да се изчака решения на ЦК и на Държавния съвет. Младенов обаче бил непреклонен: "По-смело - призовал той генералите - да не стане после така, че улицата да ви диктува". От Шесто ние никой няма да пипаме", уверил той.
263
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ГЕРБ изградена от стари комунистически кадри , а Цецка Цачева която тази сутрин при Лора Крумова си призна че е била член на БКП !!! комунистите в ГЕРБ са толкова много че те БСП затова са втора политическа сила !!!Аман от лимонките на Бойко и диктатурата му !!!
262
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Другари, картината в икономиката е потресаваща!", признал истинското положение пред целия ръководен състав на МВР новоизбраният генерален секретар на БКП и председател на Държавния съвет Петър Младенов на 25. ХI. 1989, 14 дни след смяната на Тодор Живков. От 1983 всяка следваща година е била все по-зле. Човек 1 в компартията разкрил пред ДС, че, само за да функционира българската икономика са били необходими мининум по 2, 6 млрд. долара годишно заеми от Запада.
261
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен да държи в неведение обществото за процеса на трансформиране на политическата власт в икономическа върхушката на БКП поставя под контрол още един процес, който ще остане скрит за политическата опозиция и обществото тайното заличаване на най-компрометиращите доказателства за репресиите на комунистическото управление досиетата на Държавна сигурност. Чрез тайната власт на досиетата наследниците на БКП и ДС ще поставят в зависимост за години напред хиляди свои агенти и ще ги използват и манипулират при задкулисното преструктуриране на политическото пространство.