Синдикатите са отговорни, че не са протестирали!

Социалният министър е с жълт картон, каза Борисов
Обновена: 20 ное 2011 19:28 | 20 ное 2011 19:24,
732
Синдикатите са отговорни, че не са протестирали!
Снимка: архив, БТА

Синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали. Така премиерът Бойко Борисов коментира организираната за 24 ноември стачка на железниците в „Нека говорят... с Росен Петров” по bTV.

По думите му за спасяване на БДЖ няма друг вариант, освен да се съкратят около 2000 души. Така предприятието ще започне да харчи толкова, колкото произвежда, и няма да се налага държавата да продължава да налива пари в него, смята министър-председателят.

„Истински щях да съм щастлив, ако синдикатите бяха стачкували, бяха казвали, че ако така се управлява, ще дойде ден, в който някой няма да може да вади пари от бюджета”, заяви Борисов.

Той допълни, че има заем от Световната банка от 400 милиона лева, които ще бъдат предоставени на железниците след реформата: „Защо на даден селски кантон трябва да седят 7-8 души, като може с камера да се вдигат и да падат бариерите?”, попита премиерът.

Той обясни планираното повишаване на пенсионната възраст с липсата на средства за изплащане на пенсии. „Държавата вади от парите за училища, здраве, култура, спорт, прехвърляме ги в НОИ, за да се изплатят пенсии. Докога ще го правим? Затова предлагаме увеличението още от 2012 година и се аргументираме”, поясни Борисов.

Според него сегашната икономическа ситуация в Европа и света налага тези мерки: „Ако не го направим ние, ще го направи следващият. Ако и той не се спряви, ще дойде МВФ и ще ни задължат. Защо българите да не покажем на Европа, че можем сами да се контролираме. И на фона на други държави да покажем, че можем да сме една средна европейска държава”.

Още по темата

По думите му всеки, който твърди, че с тази възраст могат да се покрият липсите, не казва истината: „Ние ако сме истинско дясно правителство, истински европейци, ако носим отговорност, трябва да се направи тази реформа. Сега това е наличното, аз не искам да ги лъжа”.

По този повод премиерът бе категоричен, че социалният министър Тотю Младенов вече е получил символичен жълт картон. Той каза още, че не е доволен работата му и би го сменил, ако се наложи още веднъж да обяснява заради него защо се налага съответната реформа.

„Ролята на министъра не е да се прави на добър. Той трябва да каже и лошите вести. Трябва да обясни защо трябва да се направи така и какви ще са последствията”, заяви министър-председателят.

За сметка на социалния министър, оказа се, че Бойко Борисов е доволен от работата на здравния му колега. А наследникът на правосъдното министерство ще бъде жена, която се ползва с добри отзиви в Брюксел и в България, каза още премиерът.

На въпрос дали се чувства замесен в скандала, избухнал в Атака, Бойко Борисов отговори: „Я да си гледат работата и да си мерят приказките. Да не съм го завел аз доведеният му син у тях заедно с майка му. Това, което правим, е правилното. Янев го разбра и коригира поведението си. Жена, деца, любовници... ".

"С Волен Сидеров съм бил приятел. Не съм си позволил да кажа нещо лично за него. Но сега да ме обвинява за семейните си проблеми ми идва в повече”, отсече премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


732
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
600
1
 
11
 
! Отговори
Марин Каров преди 12 години
До АнтиБлагодаря за въпроса.Сигурен съм ,че има хора които милеят за ближните си и България.В противен случай не заслужаваме да сме държава.От 2г. в Европа бъдише имат само експертните правителства.т.е. съставани от технократи.Виж в Ирландия,Италия,Полша а от днес може би и в Испания/дай боже/.Няма държава в EU -бивши полицаи,мутри/охранители/ и всякаква такава *** -да са министри.Посочи ми поне един случай в EU държаваКои саКунева,Любчо Христов/водещ икономист/ и др.независими кандидати
599
3
 
18
 
! Отговори
Мирко преди 12 години
Уважаеми Г-н Борисов, това не е "предприятие", а национален железопътен превозвач. Това национално транспортно дружество е създадено през турско робство в гр. Русе от френският възпитаник Митхат паша през 1865 година. След освобождението, България изплаща на Франция остатъчните пари по доставените съоръжения.Навсякъде по света има структуро определящи дейности дотирани от държавата. Обществения транспорт особено. Този екологичен и безопасен транспорт ни е нужен и не е "предприятие" или "матрял".
598
2
 
12
 
! Отговори
лошо преди 12 години
Абе те синдикатите, че са за бой-за бой са! Ама и вие, защо не ги приказвахте тези неща преди изборите, а? К`во се пра`ите сега на ущипани моми? Гати парадокса - тези, дето гласуваха за вас преди месец, сега ще правят стачки и митинги и ще ви искат оставките...... българска ни работа :(Няма да се оправим никога!
597
2
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
644, Много примитивно, до слабоумие е постингът ти. Има алтернатива, обаче ченгетата които сте избрали се постараха да я омажат с кал. Дезинформацията и инсинуациите за истинското дясно свършиха работа. От 12 години ни управляват потомците на комунистическата върхушка, подпомагани от мафията на бившето ДС. Всеки държавник който не се съобразява с тях е наричан крадец, разсипник и какво ли не. Вие първосигналните помагате за унищожаването на България.
596
1
 
9
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Мда, пак друг е виновен!!!!!! Не познавам друг човек, който всячески да бпга от каквато и да е отговорност....
595
3
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 12 години
ДО МАРИН КАРОВ.СЪГЛАСНА СЪМ С ВАС .НО КОГО ДА ИЗБЕРЕМЕ.ИМА ЛИ ТАКЪВ КОЙТО ДА МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА.ИМА ЛИ ТАКЪВ КОЙТО ДА Е ДОСТАТЪЧНО СИТ ЗА ДА НЕ КРАДЕ -УМЕН ЗА ДА НАМЕРИ ПЪТЯ И ПОДОБРИ ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ - ДА ИМА ДОБРО СЪРЦЕ И ЖЕЛАНИЕ ДА ОСТАВИ ДОБРИ ДЕЛА И ДЪЛГО ДА ГО СПОМЕНАВАТ ХОРАТА
594
0
 
9
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
Г-н Борисов Янев е една *** пдлога, която търси само изгода това го знаех, когато ви плюеше и сега го знам.А какво значи за вас една средно европейска държав.Предполагам мизерстващи хора?Вие все казвате,че другите държави били по-зле от нас, заото режели от пенсиите и правили съкращения на разходите.Но те има от какво да режат а ние тук нямаме, зщото ако от това ниво в което сме в момента запчнете да режете ще трябва да направите по-големи грбищни паркове.
593
6
 
6
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Чета коментарите и малко се срамувам,че живея тук.Твърдо съм убеден,че голяма част от хората тук са искали и искат това правителство да ни управлява и въпреки това хулят хората за които са гласували.Само едно ще кажа.Такъв миши народ като нас трудно се намира.
592
3
 
19
 
! Отговори
Марин Каров преди 12 години
Когато един бивш пожарникар ти говори за икономика,бизнес и реформи не е трудно да си представиш Б.Б.Нагъл и безкруполен лъцец.Сешам се са един виц:Съдили се арменец и евреин- съдили ,съдили и накрая осъдили съдията на 10 години.Тиквата не е арменец нито евреин ,но води има тяхната политика.Да лъже.Питам се още колко време ще е необходимо на бълг.народ да разбере че мутра не може да управлява.Вълка козината си мени но нрава не.Та нека запитам тук в форума.Колко време ще е необходимо?
591
0
 
25
 
! Отговори
Дедо поп преди 12 години
Хора за пенсионната възраст ни лъжат.Вдигат я за да има пари да крадът. Сметката е проста средната продължителност на живота при мъжете е 68 години, а при пенсиониране на 65 години пенсия се взима само 3 години , а ти скубят осигуровки 39 до 40 години. При жените е подобно,макарче при тях продължителността на живота е 72 години и истава по малко за крадене. Искам да призова всички на улицата докато разкараме измамниците от правителството. Който гласува повече за тези да му изсъхнат ръцете.
590
2
 
26
 
! Отговори
Да сте чули? преди 12 години
Да сте чули Хитлер да е бил виновен за нещо, докато е бил жив?
589
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас!Простотията няма граници!
588
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички в България са виновни и отговорни, с изключение на вожда Боко Тиквата, който е безгрешен и вечно другите са му криви!
587
2
 
6
 
! Отговори
до 635 преди 12 години
А защо нямаааа, кой ги избира синдикалните лидери? Кой не им търси сметка с години какви ги вършат? Кой бе, колега..... май самите бачкатори се сещат за синдикати чак когато стане дебела...
586
0
 
16
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Синдикати в България няяя...мааа...!Има хора които гравитират около работодатели и власт имащи,за някой и друг сребарник !!!!!!!!!!!
585
2
 
19
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Пак на кривата ракета,космоса и пречи!Всички про и анти,как ще има просперитет,като няма производство и износ?С тая раздута администрация,с дивото раздържавяване на естесвените монополи-вода,ток,транспорт,мини?С пишман "бизнесмените",кримииздънки?С плана на Ран и Ът,ГЕНОЦИДА продължава!В кръгова отбрана сме!Както и да се въртим,задниника ни все е открит!Който и *** да ни трапосат за гаулайтер,все чужди интереси!Интереса клати феса!
584
10
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 12 години
ПОДКРЕПИХ ГЕРБ ЗАЩОТО НЯМАХ ДРУГА АЛТЕРНАТИВА.ДОВОЛНА СЪМ ЧЕ ДОГАН И ТАКИВА КАТО НЕГО СА ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО.ПОНЕ ТАКА МИСЛЯ.НО БОРИСОВ СТИГА ВЕЧЕ - ДНЕС ЕДНО -УТРЕ ДРУГО. ТИ СИ МЪШКАР АМИ ХАЙДЕ КАТО РЕЧЕТЕ ДА КАЖЕТЕ НЕЩО - ОБМИСЛЕТЕ ГО ДОБРЕ И ТОГАВА ГО ИЗВЕСТЕТЕ. НО СТИГА С ТИЯ АБСУРДИ .ЗАТОВА ХОРАТА КАЗВАТ .ДВА ПЪТИ МЕРИ И ПОСЛЕ РЕЖИ.БОРИСОВ - А ПОМИСЛИ ЗА ХОРАТА
583
5
 
2
 
! Отговори
Равносметката ! преди 12 години
След 1989 г. бяха създадени множество партии от партията майка (БКП).До следващите парламентрарни избори ( през март-април 2012 г.) в играта ще остане една от тях ( ДПС), разбира се и БСП. Мисля, че тогава ще се наложи да забравим за СИК. Въпросът е как да оставим ДПС в НС с не повече от 10-на народни представители ?
582
3
 
28
 
! Отговори
до 626 преди 12 години
ББ и втори мандат да спечели - пак предишните ще са му виновни!
581
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
588 написа: С отказа си да внася пари в НОИ - държавата става типичен представител на сивата икономика! 60000 милиционера, 35000 военни, 100 000 чиновници, това са 200 000 човека, при средна заплата 680 лв - това са вноски от 142 лв на човек от работодател за 3та кат труд (чиновници) и 147 лична вноска! Само че за първа кат труд (полицаи и военни) - вноската работодател е 194 лв. Всеки може да сметне държавата колко лъже____________ Ами пич, аз ги сметнах - 380 000 000 лева на година трябва да внася държавата в НОИ като работодател + лични вноски (които по закон работодателя удържа от работника и внася в НОИ). Ревът че дефицита бил 300 000 000! Тоест ако държавата не прави като сивата икономика - НОИ ще е с 80 000 000 лева отгоре! Впрочем БДЖ искат да го фалират за 800 милиона натрупани за 15 години, а НОИ дето е вътре по 300 милиона за година....