Двайсетачка и за листовките, и за кормуването

Правителството обсъжда днес нови цени за кандидат-шофьорите
23 ное 2011 07:36,
22
Двайсетачка и за листовките, и за кормуването
Снимка: Булфото

Правителството ще разгледа днес промени в сумите, които се събират в системата на Министерството на транспорта.

Предлага се въвеждането на различни такси в зависимост от мястото за явяване на шофьорски изпит.

Така например когато теоретичният изпит е в одобрен кабинет на учебен център, таксата за всяка група /независимо от броя на хората в нея/ е 100 лв., а когато е в кабинет на ИА "Автомобилна администрация" от всеки кандидат ще се събира такса от 20 лева.

Пак толкова - 20 лв., ще е и таксата, която кандидат-шофьорите ще плащат за практическия изпит.

Друга част от обсъжданите промени в таксите са свързани с опасните товари.

Например, таксата за явяване на изпит за консултант по безопасността при превоза на опасни товари се разделя и ще се плаща според това коя част - първа или втора, от изпита се държи.

Въвежда се и такса за разглеждане на заявление и издаване на удостоверение за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари, както и за продължаване на срока на удостоверението.

Предвиждат се и такси за издаване на удостоверение за изменение на конструкцията на превозното средство, за неговото индивидуално одобряване, както и за издаване на удостоверение за определяне на техническа служба - 200 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Колега, явно си в час със материята на подготовката за водачи- това е добре,защото ще ме разбереш без да се налага да ти обяснявам в детайли.Славка Андреева е един от най-компетентните и запознати с наредбите кадри на ИААА. Основно повечето работещи там са безхаберни.Това обаче е супер удобно за измекярите,на които офисите им са в багажниците на колите им.Те имат учебни центрове само на хартия.Какво се случи с тези,които бяха хванати в нарушения? Какво се случи с Мария? НИЩО - работят си...И ?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато НАЧАЛНИК ОТДЕЛ "ВОДАЧИ И БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО" В ИА АА е СЛАВКА АНДРЕЕВА / това е тази ,която предизвика големия скандал при приемането на ЗАПр/ и си подаде оставка ,напусна, след което отново се върна на работа в ИА АА на същата длъжност-нищо добро не чака тези които искат да получат СУМПС, освен високи такси,КОРУПЦИЯ,ниско ниво на обучение и т.н.
20
0
 
1
 
! Отговори
николинка преди 12 години
По-смисъла назаконите в България:ниво инструктор и ниво КАТ са нищо незнаещи и"потърпеши":А губещия този който трябва да плати!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30 часа практика изобщо не са достатъчни, за да се вземе практическия изпит по кормуване, а ясно е казано в закона, че всеки който предотстъпва колата си на неправоспособен шофьор подлежи на санкции. Питам как с недостатъчни 30 часа и без възможност за допълнително каране ( без да се дават пари на инструктори) може човек да си вземе изпита. А курсовете струват майка си и баща си, разбира се! Толкова е пробита системата, че няма накъде и после се чудете защо толкова хора се избиват по пътищата!
18
1
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
Именно !! Друг е въпроса, че те не правят толкова катастрофи, защото нямат бързи и лъскави коли .. и изобщо 1 кола се пада на около 300 ром-а , но няма значение да се замислят и за това властимащите - ака КАТ,ДАИ, ... ДАИнаКАТ ...
17
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 12 години
Когато си подавах документите в КАТ , след взети изпити , един *** ме помоли да му помогна с документите ,че не можел да пише . Викам му , "как си взе изпитите?" , смееше ми се ....
16
0
 
1
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
Ela vav Varna i 6te vidi6 takiva, pone az gi vijdam po4ti vseki den
15
0
 
0
 
! Отговори
valeria преди 12 години
Az za listovkite 30 lv , a za kormuvaneto 60 lv. ?? Kvi sa tiq 20 lv ??
14
1
 
1
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Шегуваме се че "У"-то на учебните коли значи убиец ама май точно това си значи ... с тези правила с които се става шофьор си е чиста фабрика за убийци.
13
0
 
3
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Това е като сините зони, новите повишени глоби и актове - повече пари за нищо всъщност ... а това че проблема не е в парите ... на кой му пука ... просто убиеца по пътищата си плаща повече за това че убива ... а че човешкия живот няма цена ... на кой му пука ... но във времената които живеем явно вече и той има цена.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да се явя на листовки платих 30лв на ДАИ, а за практическия платих 50лв. Така, че тия скапаняци от министерството първо да си проверят сегашните цени.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да попитам някой виждал ли е РОМ в учебна кола ?! Въпроса ми е 100% сериозен ... защото аз не съм виждал ..Още повече за вофьорски курс и книжка в последвствие трябва ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ 99% от РОМИТЕ нямат и това...КАК ВЗЕИМАТ КНИЖКИ ?!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а за инструкторите колко пари трябва да даваме за да не ни скъсат според новия закон ?
9
0
 
7
 
! Отговори
. преди 12 години
За 20 лева и куцо, и сляпо, и сакато ще има книжка, та да се трепем по пътищата повече, че ни е малко явно...
8
0
 
6
 
! Отговори
Марсианец преди 12 години
Това ли е реформа? Какъв е смисъла като системата си остава непокътната и просто произвежда маса от убийци на пътя ,някъде между вдигането на цената за курса изпуснахте пак реформите които са НАЛОЖИТЕЛНИ!!!
7
0
 
9
 
! Отговори
Лили преди 12 години
Аз миналата седмица си платих за теоритичен изпит в "одобрен кабинет на учебен център" 50лв, така че 20лв. ми се струват много по-поносима цифра, а 100 лв на група е още по-добре. Бяхме към 15-ина човека, така че за 1 час изпит само от нас са прибрали към 750лв. Това как ви се струва??
6
0
 
22
 
! Отговори
водач преди 12 години
Да вземат най-накрая да събират такса и да върнат ПОЛИГОНА, да научат "младите шофьори" как се паркира и се правят маневри, че ми писна да ги гледам колко са зле ориентирани
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се налапаха тия герберасти!?!?
4
6
 
15
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
До 1Да ги махате ли?!Ами вие току що си ги избрахте... ;-)))) Порадвайте им се малко - усетете сладостта на победата...Не харесвате тези, не харесвате другите - ами ние сме готови за анархистична република тогава. Само трябва да извикаме някой атаман. Какво ще кажете за бащицата Махно? Ама като гледам какво става и него няма да харесате. Хайде сега започвайте с минусчетата и се замислете малко за това как трябва да продължаваме в любимата ни Татковина, мъдо управлявана от...сещате се от кой
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това над,а под масата колко?