Холандия остава против приемането ни в Шенген

Младенов: България не приема идеята "Европа на две скорости"
Обновена: 1 дек 2011 13:57 | 1 дек 2011 13:56, Елка Василева
114
Холандия остава против приемането ни в Шенген
Снимка: Архив Reuters

Позицията на Холандия за приемането на България и Румъния в Шенген не е еволюирала и засега остава непроменена, съобщи министърът на външните работи Николай Младенов пред български журналисти в Брюксел.

Младенов каза това в отговор на въпрос дали може да се очаква въпросът за разширяването на Шенген да бъде разгледан и евентуално решен на последното за годината заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи този месец.

Холандия е единствената страна, която все още е против разширяването на Шенген. Според холандските власти София и Букурещ не са предприели адекватни мерки срещу организираната престъпност и корупцията.

"България не приема и никога не е приемала идеята за "Европа на две скорости", защото най-голямата опасност в ЕС сега е да се поддадем на популисткото виждане, че проблемите на ЕС идват от интеграцията", заяви още Младенов.

"Проблемите на Европа не идват от интеграцията, нито от разширяването, а от неспазването с години от много държави на приети правила", коментира той.

"Ние сме за по-интегриран ЕС и по-интегрирана икономическа политика, за нас целта за влизане в еврозоната остава, макар че имаме специално отношение по въпроса за данъчната хармонизация и за въвеждането на евентуални такси върху банковите трансакции", добави Николай Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: ШенгенХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ах тези холандци! защо не вярват на българската мафия:)) Наша преса не четат ли:))
91
0
 
11
 
! Отговори
Ванчо преди 12 години
Ес, Ез, Шенген...тези сакрални измами! На България е отредена отдавна ролята да мизерства и да бъде *** на Европа и никоя от Западните демокрации няма да позволи друго. Не се подлъгвайте от праха в очите, с който ви засипват всеки ден. Правилата и задълженията са за нас, привилегиите и правата - за "богоизбраните"...
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не сме измазали още ... още малко остана ... даже по телевизиите върят платени "новини" че сме били най-най-най по изпълнение на не нам кви си изисквания. Но за корупцията срамежливо премълчават. С нея нийде нема да идем бееее....не съ надявайте. Нема да стане.
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Краш ме да се смея наистина , никой никого никъде не пуска сам се преборваш с цена, качество , редовност на доставки , Шенген значи нещо съвсем друго и то няма нищо общо с търговията , тя и сега си е съвсем свободна , всеки ден го правя
88
1
 
5
 
! Отговори
ева преди 12 години
Разбира се, че не ни искат и няма как да ни искат. Да не са луди? То ние самите помежду си не се искаме, какво остава за останалите
87
1
 
2
 
! Отговори
85 преди 12 години
Кой бе ще те пусне на техните пазари,нали затова не ни пускат в шенген,защото шенген означава свободно движение на стоки и хора...!!! *** ни взеха патента за киселото ни млеко бе ***!!!!
86
1
 
8
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
С удоволствие мога да ти кажа, че като беден български студент в Холандия имам богати лични впечатления от холандското село. Тук трябва да отбележим разликата между селянин и фермер. Селата са подредени, чисти, хората са усмихнати и като цяло доминират белите холандци. Фермерите от своя страна се вживяват като феодали-робовладелци, впрягат децата си да бачкат без пари на поточната линия и като цяло им е изключително яко от факта, че са прости фермери-милионери.
85
1
 
5
 
! Отговори
До 77 преди 12 години
*** , кава такса имаш за да изпратиш един тир с компот до Холандия , имаш само пътните такси ,които са си априори и навлото , казвам ти понятие си нямаш
84
1
 
7
 
! Отговори
75 преди 12 години
Много глупав народ има тук,но като не си усведомен абе престани да пишеш глупости.Само Франция за година дава френско гражданство на 350 000 арабели,за другите няма и да спомена защото ще се разочароваш.чети западна media бе,ама трябва да си учил западен език,само че боко ви подарява дипломите за стотинки та простия народ лесно се командва и лъже.Бегай да нахраниш козите,шенген не е по твоите компетенции
83
2
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
То и аз не искам да сме в шенген - притрябвал ми е шенген.
82
0
 
6
 
! Отговори
goikomiti4 преди 12 години
В официално писмо от 16.11 на въпросния холандски министър, който между другото беше кмет не на Амстердам, а на Маастрихт, се казва официалната позиция относно България и Румъния и интересното е, че изтъкнатите причини са - недостатъчния напредък относно корупцията в двете държави и забележете - организираната престъпност в България. И според скромното ми мнение, Холандците са много предпазливи с държави от Балканите, заради дългогодишния си опит с комшиите ни от бивша Югославия :)
81
1
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
Като не сме готованци какво произвеждаме , знаеш ли какво представлява Холандия цветна градина би ли могъл да сравниш холандско с българско село и не е до пари , а до манталитет
80
0
 
4
 
! Отговори
обективен преди 12 години
шматки бг. емиграцията е насочена към Гърция, Италия, а не през България поради елементарната причина, че тука дори *** ще изпукат от глад, докато се доберат до Европа. Тъй че мизерията ни пази чисти расово, гордейте сЪ другаре!
79
0
 
1
 
! Отговори
БББ преди 12 години
Бах мале даже и напушените не ни искат в Шенген ко остава за трезвите......
78
0
 
6
 
! Отговори
a преди 12 години
Западна Европа с нейния егоизъм винаги ни е тласкала към Русия. Те ни третират като второ качество хора и за всяко нещо ни създават проблеми. Като се обърнем към Ръсия ни се сърдят. Тези пуяци не знаят как се живее с 200-300 евро, която за нас е дори добра, защото криво-ляво поне ще се нахраниш скромно.
77
0
 
3
 
! Отговори
70 преди 12 години
шенген = свободно движение на хора и стоки...!Не не сме в шенген и плащаме такси...но се съмнявам че ще захапеш
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така като гледам май Царица Марка се връща на трона и до Цар Долар а отрочето им Еврото за съжаление като такива *** Гърция и южнаците по принцип отива във сиропиталището
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Влезем ли в ЕЗ , всички емигранти ще се насочат към българия и ще залеят запада , заедно с България. Това би бил края на държавата ни. Аз съм съгласен с Холандия.
74
0
 
0
 
! Отговори
обективен преди 12 години
в русии очень хорошо таварищи, дупките огромни как само гасударство хи, хи, хи
73
0
 
4
 
! Отговори
71 преди 12 години
Абе кой ви е казал че българина е готованец..!Абе те са ви промили мозъците бе,сравнили са в земята.Точно тия готованци внасят милиони евро в ES za polovin членство а кой усвоява парите? Абе само запада.Ти да не мислиш че са ни взели в EC za da ни помогнат...*** на добър психолог,може и да ти няма нищо,ама се съмнявам