Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите

"Няма какво повече да кажа", отсече земеделският министър
Обновена: 30 дек 2011 10:21 | 30 дек 2011 10:19,
150
Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите
Борисов защити Найденов от нападките на финансовия министър. Снимка: Impact Press Group

„Не си позволявам никога да коментирам членове на кабинета. Това може да прави само и единствено премиерът Бойко Борисов и той го направи. Аз няма какво повече да кажа“.

Така министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира в интервю за „24 часа“ разразилия се конфликт между него и финансовия министър Симеон Дянков, който предизвика гневната реакция на премиера.

Вчера Дянков си позволи публично да обяви, че има дрязги със земеделския министър и намекна, че може да последва съдбата на бившия транспортен министър Александър Цветков.

Думите му предизвикаха светкавична реакция на премиера, който заплаши Дянков, че може да си отиде преди Найденов, ако наистина е казал „такава глупост“.

„Имахме тежка година, пожелавам на всички мои колеги, включително и на министър Дянков, хубаво посрещане на 2012 г. и дано тя да бъде по-успешна за всички“, коментира днес лаконично Найденов.

Той обаче призна, че си е навлякъл гнева на финансовия министър заради субсидиите на зърнопроизводителите, които протестираха и блокираха с трактори жълтите павета в София.

„Искаше ми се най-много на мен подпомагането да стане в пълен размер, до последно настоявах и ако щете, навлякох си гнева на финансовия министър за това, но направих всичко, за да защитя сектора.

Още по темата

За мен е важното, че в земеделието като цяло влизат повече пари. Ако го сравним с чувала на Дядо Коледа - миналогодишният беше по-лек, с един-единствен, но голям подарък. А сега чувалът е по-тежък, с доста повече подаръци, макар и по-дребни. Но така ще зарадваме повече хора“, обясни земеделският министър.

Той дори се пошегува, че завижда на Аню Ангелов, че военните нямат право да протестират. По думите му най-шумното съсловие е земеделското.

„Протестите на фермери са нещо, което се случва не само в България. В повечето държави от ЕС дори е по-често. Наскоро в Белгия протестираха фермери, дефилираха и по "Шан-з-Елизе", и в Берлин. Емоционално съсловие са, не мога и да им се сърдя. Разликата между мъжа и момчето е в цената на играчките. Техните са скъпи, лъскави и хубави играчки, може пък да са искали да ги покажат.

Но дано винаги го правят така, че да не притесняват ежедневието на останалите хора и бизнеса. А дали пак някога ще излязат на стачка? Сигурно, но не искам да гадая кога и защо“, коментира още Найденов.

Той оцени изминалата година като изключително успешна за земеделието. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samo GERB i nikoi drug, Boiko ti si nai velikiq smelo na pred
138
1
 
1
 
! Отговори
do 140 преди 12 години
Ti kakvo be zapla6va6 li me ili si nekoi ot 4iracite na tiq deto sasipvat bg ela me hvani ako si misli6 4e 6ese ostava nekoi kato tebe da me zapla6va mnogo se laje6 v Strazburg samo tova i 4akat i sheve sasipat pa ti pak me zapla6vai
137
2
 
2
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
момче както си я подкарал от сутринта, май няма да можеш да посрещнеш новата година
136
2
 
2
 
! Отговори
vane преди 12 години
Dvama se karat a treti pesheli ha TIKVATA sherna mrasna tq TIKVATA pesheli v bankata na CVETELINKA parite a naroda da go *** tapa mrasna *** TIKVO naroda te mrazi tolko she ako te hvane nekada sam lelelelellele TIKVO lele hvani se mahni ot BG zanimavai se s tova deto go mojesh nai dobre DROGA KRAJI REKET e tova ti e prizvanieto na teb na da se pravish na golem a i idvati vremeto mojesh da si siguren v tova SHERNA TIKVO GRAMADNA PLESHIVA
135
1
 
4
 
! Отговори
Болярка преди 12 години
То ако за всяка дрязга се уволняваха хора то тогава кой ще ти разделя сламата на магаретата бе господине? в спора се ражда истината, а хората които имат позиция и я защитават са истинските професионалисти, защото си тежат на мястото. Мижитурчиците никога не издигат глас и никога не противоречат защото не носят прогреса в себе си, а са едни жалки кариеричстчета , които си кютат на заплатка и постче.
134
0
 
6
 
! Отговори
Ал Булгария преди 12 години
ЕЙ бай министри кво се карате за хорските пари ве,ни ва ли е срам,знайте ли как се копа с мотика,да вземе народа по една вършина и да ва сурва сурва до края на мандата
133
0
 
4
 
! Отговори
KRITIK преди 12 години
DQNKOV I NAIDENOV SE SKARALI?DA AMA PE4ELI TRAKTORA!
132
3
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите и двамата искат да ги гепят!
131
1
 
5
 
! Отговори
орач и овчар преди 12 години
дянков и миро се скарали за парите на фермерите ,и набиха руменчо профилактично ----логична реакция по веригата .САМО БОЯ ОПРАВЯ НЕЩАТА
130
2
 
10
 
! Отговори
иво преди 12 години
Е, вие нещо се унесохте.На кого му пука за нас , българите. На американците ли или на германците , англичаните, на никой. Ние дори може да си отиде ме като нация и никой няма и да забележи. И това не го разбирам .Как си представяте някой да ни опрости милиарди външни дългове , като на гърците. А са ни съседи, на метри са от нас. Нито имат по развито земеделие , нито промишленост на някакво кой знае како ниво. И никой не се пита , защо светът не ни обича. Защо? Това от нас ли зависи или от ?
129
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Дянков си отиде от кабинета с Бат Бойко е свършено. Явно мафиотите ще го довършат. Г-н Борисов не прилагайте от детската градина "на ти к,уклата дай ми парцалите" по отношение на г-н ДЯНКОВ.
128
4
 
13
 
! Отговори
до 120 преди 12 години
Помним,помним!Но заблудени гедерасти не го знаят, или не искат да си спомнят!в много от случаите с избитите мафиоти също има пръст и праведни Бойко Тиквата,но всичко засега се покрива!Ще дойде деня,когато всичко ще излезе на бял свят!
127
3
 
13
 
! Отговори
777 преди 12 години
Ето такива послушковци иска Бат'Бойко, така го е учил Тато.Или какот казва старшината в казармата (или от пожарната)... "когато разговаряш с мен, да мълчиш"
126
3
 
13
 
! Отговори
г преди 12 години
Борисов не може да помръдне Дянков. Зад Дянков са американските съветници.
125
1
 
30
 
! Отговори
do 123 преди 12 години
Коя мафия мачка ГЕРБ? Кой мафиот е осъден? А кой политик? Сещам се за осъдени 2 бр. кметове от ГЕРБ, един крупен спонсор на ГЕРБ, един бивш общински съветник от ГЕРБ заловен 9 кила дрога в Бразилия, сещам се че един подсъдим даде показания че Боко е близки отношения с Йоца Амстердама, сещам се и че предния които твърдеше това се "самоуби" в ареста, сещам се че сръбски наркотрафикант беше с редовен наш паспорт издаден от един генерал от МВР, като се раздуха тая история генерала му биха шута но ГЕРБ го възстанови на служба. Сещам се че Боко твърдеше че Гоце е "един от достойните хора в БСП", сещам се и за мафиотските убийства по времето на Боко като генсек на МВР - на седмица по едно се пада средно - неразкрити. Сещам се как разни депутати от ГЕРБ задминават по богатство Доган, а доходите им са като Доган - от консултации, един министър е на същия хал - апартаменти по 3 на *** - от консултации.. Та кажи ми с какво се бори ГЕРБ, освен с времето - как да се нагушат за 0 време
124
5
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
я да видим и проекта за столицата на Македония ..Скопие!Грандиозно и красиво1я да видим какво се строи в София?Я вижте грозните скулпторни решения по канала от орлов мост към НДК!У нас парите се изнасят в офшорки и когато дянков се опитва да спре този поток веднага става неудобен!Колко от външнотърговските ни дружества от тошово време си приватизираха от червената мафия и мутро комунистите?
123
2
 
0
 
! Отговори
Целокупен Народ преди 12 години
за 122Разбрах та уа, теб ш'та изберем, НФБ да ни направиш единна националан стратегия в областта на икономика, енергетика, серскостопанство, образование, здравеопазване...интеграционна поликика...за следващите 20г! Веднага се вижда, че си харно и кадърно момче, теб ш'та изберем на следващите избори.
122
3
 
9
 
! Отговори
Тиквоча преди 12 години
Айде стига сте обиждали хубавото разстение тиква с мене! Ама, ще се глобяваме! Като казах глобяваме, да знайте , че съм заръчал на полицаите за щяло и нещяло да ви глобяват! Нали трябва да пълна хазната и да се бия у гърдите! Айде пътувайте, аз сядам на масата!
121
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 119:Приятел, ти може да виждаш това което ти се иска да виждаш. Самия факт, че ти се привиждат такива неща говори ясно, че ГЕРБ си върши работа и ще смачка вашата мафия колкото и да плачете и да давате метафори колко добре е да не се закачат комунистите, а да ви се оставят да си крадат, ти на мене сега - после аз на тебе и така... Е няма да стане - вашето време свърши, колкото и да се пените срещу ГЕРБ и да повръщате кръв по форумите.
120
5
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
целокупният български народ иска единна националан стратегия в областта на икономика, енергетика, серскостопанство, образование, здравеопазване...интеграционна поликика...за следващите 20г!Къде са поне 5г планове на управляващите герберисти, червени , царисти..атакисти..и целия набор от партии производни на БКП?Защо днес боко казва че магистралите са приоритет утре че не са а ставали приоритет железниците...С такава политика и такива политици е съвсем нормално да сме в дупката!