Като засече шкурката, почвам с триона!

Борисов няма да сменя министри, Иванов създавал напрежение в СОС
Обновена: 12 яну 2012 14:58 | 12 яну 2012 10:07,
293
Като засече шкурката, почвам с триона!
Снимка: архив, БТА

Аз от най-високата камбанария на ГЕРБ виждам, че в последните месеци около Андрей Иванов се създаваше напрежение.

Така премиерът Бойко Борисов коментира пред БНТ оставката на председателя на Столичния общински съвет, който я подаде след среща с ръководството на партията във вторник вечерта.

"Явно, че Андрей Иванов не съумява правилно да отговори на слуховете, независимо дали са верни, или не и не съумява да се защити и създава напрежение", обясни премиерът.

Той нямал време да се занимава с кой какво казал, или рекъл, при положение че има толкова много задължения.

Но все пак Борисов успял да провери детайлно случая със Софийска вода, за което излезе информация, че Иванов е лобирал.

"Пари действително са платени на един бизнесмен, който е обещал политическа подкрепа. Той е от друга партия. Но няма никаква връзка нито с нас, нито възможност да влияе. И нещо повече, и моето мнение е, че цената на софийската водя не трябва да се вдига. Който е обещавал да повишава цената, да отиде сега да си върне парите. Но това не е Андрей Иванов. Проверил съм го детайлно", коментира още Борисов.

На вечерната сбирка с ръководството на ГЕРБ Борисов разказа, че след нея останали той, Цветан Цветанов и Андрей Иванов.

"Казах му буквално така: "Не искам върху Цветанов да пада и сянка. Защото се знае, че ти като бивш негов началник по един или друг начин се свързваш с него. В момента твоето оставане в СОС като председател пречи и на Фандъкова, пречи и на нашата работа".

"Имаш право да останеш", така му казах, заради Цветанов.

"Имаш право да останеш, но това няма да е добре нито на теб, нито на Цецо, нито на партията, нито на групата", разказа премиерът.

По думите му хората в ГЕРБ са такива, че знаят и кога да си тръгнат, знаят да си тръгнат като приятели, знаят да продължат да работят за каузата.

Още по темата

"Навремето моят дядо ми казваше: "Ще си намериш жена, с която като се ожениш, след това по същия начин с радост да можете да се разведете, да не ти прави скандали в обществото. Това е същото и в една партия. Когато се събират хората да управляват, трябва такива хора и кадри да се подбират, а не както при Волен – сега му обрали касата. Просто съжалявам, че толкова неща му се случиха", коментира още Борисов.

Той беше категоричен, че лобита в ГЕРБ няма. В кабинета също нямало напрежение, нямало да сменя и министри.

"Имам различни шкурки, с които изглаждам разногласията между министрите. Ако засече шкурката, си имам пила, ако не - почвам с триона", коментира образно премиерът.

Той съобщи, че правителството възнамерява да инициира промяна в закона, с която отпуските на държавните служители ще се изравнят с отпуските в частния сектор. Вицепремиерът Симеон Дянков щял да обсъди предложението с тристранката.

"Ще има огромна съпротива, но се надявам и работодателите, и синдикатите да ни подкрепят", посочи Борисов.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск. Директор на дирекция в министерство имал 42-43 дни отпуска.

„Като се сложат и празниците, това означава, че той два месеца не работи. Ако един музикант не свири два месеца, той ще забрави да свири“, мотивира предложението си премиерът.
Според него чиновниците имали „недопустим дълг отпуск“.

Министър-председателят изрази надежда до март да се сформира конституционно мнозинство в парламента за промяна на Конституцията, която да фиксира максимален бюджетен дефицит от 3%.

"На тази тема съм готов да говоря и със Станишев, и с Доган, ако може да подкрепят промяната", коментира премиерът.

„Един ден от БСП на мен ще ми вдигнат паметник. Ще дойдат други хора и ще ми бъдат благодарни за това, което правя“, заяви премиерът.

До 3 седмици ще стане ясно дали ще се строи АЕЦ "Белене". Проектът ще бъде одобрен или отхвърлен на база на преценката за ефективността, цената и безопасността му, каза още Борисов.

На въпрос защо не е отишъл в парламента вчера на откриването на новата пленарна сесия, Борисов отговори, че заседанието на МС му е по-важно.

”Тяхната работа там е да си говорят – в Народното събрание. Кое ми е по-важно - пленарната сесия след ваканция на депутатите или Министерския съвет, да отложа Министерския съвет ли?”, попита риторично Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
10
 
! Отговори
асоциации преди 12 години
Асоциациите издават начина на мислене. Нашият премиер мисли за шкурка и трион. Интересно на базата на такива асоциации как се определя бъдещето в областта на наука, здравеопазване, финанси, сигурност. Не всичко става със шкурка и трион, някъде може и компютър да се ползва например, ама нищо че баш бакана е шеф и на електронното правителство, асоциациите му са с триони и шкурки. Жалко за България, след Живков, сега и бодигарда му! Не стана ли много?
153
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
я да видим сега кой няма да влезе в следващия парламент---бсп...сдс или атака...МАЙ ЧЕ И ТРИТЕ.........ХАХАААААААААААААААААААААААААААА БЕЗ КАМПАНИЯ БОЙКО ЩЕ СПЕЧЕЛИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ....ТОВА Е АБСОЛЮТНО СИГУРНО.
152
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените прости кратунковци не спират да се подиграват на Бат Бойко, въпреки че където ги хване, дали на избори, дали в някой спор, но винаги така плътно им слага тапата в нежните им пърдалници, че смръдливите им газове започват да излизат през лъжливата им уста и усмърдяват всичко наоколо, медии, форуми. Тия *** *** още не могат да проумеят, че колкото повече се напъват с простотиите си, толкова повече хората се отвращават от скапаната им крадлива, лъжлива, *** партия!
151
3
 
3
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
Аз всъщност съм "един" ама се пиша "една" защото си харесвам мъжете. Ония........надарените де... Взимам по 20 левчета на ден и си пиииииша постове. Старая се да изглеждам умна, много се старая. Другаря Кутев е доволен, може и премийка да пусне за Свети Валентин, че да купя на гаджето нови боксерки. Червени, разбира се , като на др. Станишев. Мама и тати като стари партийни кадри много са доволни от мен-винаги ме поздравяват вечер ако съм си изпълнил нормата за постове. Аз съм щастлив/а/.
150
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щяхте ли да пишете такива неща ако бяхте в Корея.щяхте да пищите от кеф......
149
3
 
5
 
! Отговори
ььь преди 12 години
до 173 напънът не е да се построят магистрали, а да се плати на когото трябва за подкрепата. Магистралите се строят от турски фирми или от фирми на известните покрай спрените фондове братя помаци.
148
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на този много често взе да му засича мозъка.
147
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблемът в България е, че кредитът на доверие, взет от политиците преди изборите, нито веднъж не е бил върнат.
146
5
 
19
 
! Отговори
SOS преди 12 години
ТОЗИ НАГЪЛ *** ТОВА ПРОСТО *** ЩЕ ДОВЪРШИ И ДЪРЖАВА И НАРОД.ПЛАЗМОДИЯ СЕ ВЖИВЯВА КАТО ГОСПОДАР НА ВСИЧКО.ЖИВОТНО ГРОЗНО И МАЛОУМНО.
145
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А махнете го тоя бе!
144
4
 
9
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Бойко е политически клоун най-големият в Европа предлагам да му се даде награда за това от съюза на артистите . По добър кабаретен артист на политическата сцена няма . Бисерите и скечоете които умее да разиграва от сцената са неповторими и неотразими . Толкова е сложен че все още не се е намерил артист който да умее да го емитира и иронизира . Нейков дори се затруднява сериозно .
143
4
 
3
 
! Отговори
чудя се преди 12 години
И още нещо - по повод шахматната партия с нашето момиче от Пловдив - аз лично не го цитирам като ПР за ББ - и това е нещо за което го адмирирам - да покани момичето да изиграят партия шах ...
142
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има си шкурка, пила и трион за разногласия между министрите. а за комуонанистите - голяма лопата!
141
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ГЕРБ вече се вписа в мафиотските партии, които ограбиха България", заяви лидерът на "Атака" на пресконференция след Националния сбор на партията. Борисов разкри маската си на действащ задкулисно политик лъжец, измамник и демагог ...", допълни Сидеров.Прокуратурата е започнала разследване срещу Сидеров за разгласяване на държавни тайни.
140
5
 
7
 
! Отговори
ееей,... преди 12 години
...това се казва ---ГОЛЯМ---,всички партии против Бойко ,и не могат да го ---СЪБОРЯТ!Ама инат народ бре...!
139
2
 
6
 
! Отговори
Веселинов преди 12 години
Какъв евтин популизъм само.Когато се въведоха правата и задълженията на държавния служител, те оформяха един приличен статут, който го отличаваше.Но всичко беше само в началото.После включително и предното правителство и особено сегашното го поставиха отново в унизителното социалистическо изравняване.В момента е спусната директива за мачкане по места на всичко що не е от ГЕРБ.Ще ви приседне скоро!
138
4
 
5
 
! Отговори
Р1 преди 12 години
И двете форми са правилни *** идва от ТЪПАН , а *** от ТАПА и двата предмета са конусовидни така , че е все тая , коя от двете думи ще употребиш , смисълът си е един и същ
137
2
 
1
 
! Отговори
Сънчо преди 12 години
Сънувах, че е Коледа и АЛФ взеле през комина облечен като дедо коледа и ми донесе баница с тиква защото съм бил послушен тая година аз я изядох ама той искаше още да ям и ми даде сърми и ошав, а аз не обичам и му отказах тогава каза че ще изяде котката и всички крушки в нас обаче аз нямам котка и тогава му пораснаха 4 големи зъба и тръгна да ми отхапе главата и аз се събудих. сега когато гледам алф ме е страх да не изскочи пред монитора да ме изяде, дали трябва да изтрия всички серии и да не гледам повече, моля кажете
136
6
 
0
 
! Отговори
чудя се преди 12 години
Смятам че ББ е сменил ПР си - и да си призная новият е доста по-добър от стария,щом на ме отявлен антигербаджия и анти ББ сутринта ми хареса ББ - значи има нещо ...
135
3
 
8
 
! Отговори
за 170 преди 12 години
Нищо добро не се случва за България. Премиерът влага своя принос в 40 годишните усилия България да завърши поне една магистрала. И друго не прави. Изключвам монолозите му по медиите, които са дотегнали на всички.