Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов

Предсрочен вот е малко вероятен, твърди германски анализатор
Обновена: 14 яну 2012 19:15 | 14 яну 2012 19:02,
714
Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов
Снимка: Булфото

2012 няма да е годината на решителни реформи в България, а на новия сезон на "Борисов-Строител". Предсрочни избори са малко вероятни, както и подаръци за българските граждани, смята д-р Марко Арндт от Фондация "Конрад Аденауер".

Според анализатора българпският премиер знае добре, че партията му няма да получи друг шанс да управлява удобно и с малцинство в парламента.

"Единствено някакъв много тежък управленски крах или непредвидено събитие може да измести развитието на нещата в друга посока", смята шефът на бюрото на близката до германските християндемократи фондация.

Д-р Арндт отхвърля прогнозите на редица български политолози за неизбежността на предсрочния вот през настоящата година.

"Успехът на ГЕРБ на миналогодишните избори говори както за подкрепа за политиката на правителството, така и за недоверие, че другите партии са в състояние да се справят по-добре, ако вземат властта. В България все по-отчетливо се утвърждава триполюсен политически модел, при който сцената е поделена между десните партии, ДПС в центъра и БСП вляво", смята германският експерт.

Съчетание с (прерязани) ленти

Според него през 2012 българите ще продължат да наблюдават откриването на обекти от страна на премиера Борисов и неговите министри.

"Правителството вече няма време да извърши още от нужните на България болезнени реформи. Само година и половина делят управляващите от редовните избори през 2013-та, а в Европа няма правителство, което да прави болезнени реформи преди избори. При преполовен управленски мандат правителството вече няма време за нови "жестокости", убеден е д-р Арндт.

Той дава пример с пенсионната реформа - в България бе решено, че възрастта за пенсиониране ще се вдига с по четири месеца всяка година, докато Германия възприе по-лек вариант: всяка година с месец до 67 години за мъжете и 65 за жените.

И тази година без подаръци

"Липсата на перспектива за предсрочни избори и кризата ще оставят и тази година българите без подаръци от страна на управляващите. Правителството ще продължи политиката си на "финансова стабилност на всяка цена", което означава, че няма да има скок в благосъстоянието, смята д-р Арндт.

"В същото време Борисов и колегите му в правителството по никакъв начин няма да търсят конфликти с профсъюзите и останалите влиятелни организации в страната. Това не се прави пред избори", категоричен е германският експерт в интервю за "Дойче Веле".

Той не отрича, че животът в България е тежък, но според него е за предпочитане, а благосъстоянието на хората да расте макар и бавно, отколкото страната да изпадне в състоянието на Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
53
 
! Отговори
сметач на благосъсто преди 12 години
Благосъстоянието на народа е 0. Ще се увеличи например с 0.0001% (бавно, както ни внушават). И колко е 100.00001% от 0 г-н Арндт? В Гърция заплатите са по 2000 Евро, ще паднат до 1500 евро на месец. Сакън да не изпаднем в състоянието на Гърция! Сакън народът да не живне малко! То бива некадърност, ама тая некадърност вече вече отива на идиотизъм
12
0
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Е какво излиза от целия този анализ на дойчото, че който и да е на власт в момента , стига да не прави конфликти на социално и административно ниво работата ще е песен. Е ми че и Аз мога да свърша тази работа отлично, дори ще ви събера да боднем по кифте и литър бира......
11
4
 
69
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Господа от Днес.бг докога ще ни занимавате с това недоразумение на снимката.Вече ни се повръща като го видим.У дома и аз и семейството ми превключваме канала като го видим тоя недоклатения.Отвращава ме.И като си помисля само че 2009 гласувах за него.И не само гласувах а и агитирах познатите си да гласуват за тоя ***.
10
6
 
58
 
! Отговори
... преди 12 години
това е последният мандат,който изтича вече за герб ;)
9
55
 
14
 
! Отговори
развеселен преди 12 години
ТИКВИТЕ СТЕ ВИЕ, ДЕТО ЧАКАТЕ СТАНИШКО ДА ВИ ОПРАВИ !!! ЩОТО, АКО ПАДНЕ БОЙКО, ИДВА ТОЙ !!! АКО НЕ ВИ ЯСНО, ХОДЕТЕ ДА СЕ ГРЪМНЕТЕ !!!
8
5
 
64
 
! Отговори
МММ преди 12 години
Състоянието на Гърция е много лошо ...850 евра минимална заплата! И сред немците *** се умножават!
7
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рейтингите на ГЕРБ и Борисов непрекъснато падат и ако продължат да управляват до изборите през 2013 г. ГЕРБ ще изчезнат като партия както НДСВ. По-добре за ГЕРБ за да могат да оцелеят е да има предсрочни избори както стана през октомври 2011 г.
6
14
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТИКВА,гледаща в нищото!
5
9
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв предсрочен вот?БДЖ и БП трябва да се приватизират,дизела да стигне 2,80 като в Германия,хляба 2 лв. като във Франция,заплатите като станат в Куба 25 долара месечно,е тогава може да се обсъди идеята за предсрочен вот.
4
17
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един немски *** дава мнение за друг ***!
3
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трупът на капитализма няма как да бъде погребан. Той остава сред нас и смърди.
2
5
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
vseki koito kaje neshto za Bulgaria bez znachenie kakyv e, kakyv post vzema, kakvo raboti se poblikuva i ako e po-losho oshte po-hubavo
1
42
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първи