Плевнелиев и Попова се заклеха в Народното събрание

Официално мандатът на двамата започва да тече от 22 януари
Обновена: 19 яну 2012 10:51 | 19 яну 2012 10:17,
212
Плевнелиев и Попова се заклеха в Народното събрание
Снимка: Булфото

Новоизбраните президент и вицепрезидент на страната Росен Плевнелиев и Маргарита Попова положиха клетва в Народното събрание.

Председателят на парламента Цецка Цачева прочете клетвата, която двамата повториха след нея.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се", изрекоха двамата.

Още по темата

След това Росен Плевнелиев и Маргарита Попова подписаха клетвения лист и изслушаха прави химните на България и на ЕС.

На тържествената церемония в НС са третият президент на Републиката Георги Първанов, предшествениците му Петър Стоянов и Желю Желев, премиерът Бойко Борисов, министрите от кабинета, Конституционният съд, патриарх Максим, дипломати и депутати.

Официално мандатът на двамата започва да тече от 22 януари, когато Плевнелиев и Попова ще поемат Дондуков 2 от ръцете на Първанов – Марин.

Преди да започне речта на новоизбрания президент, която тече в момента, депутатите от "Атака" начело с лидера си Волен Сидеров издигнаха плакати с надписи "Плевнелиев - "избран" с измама!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Успех, г-н Плевнелиев.Най накрая след десетилетия да имаме и ние един нормален президент, който да е сдържан интелигентен,с добра визия,некомпрометиран,работлив НЕОБВЪРЗАН С ДС и кумунистическия режим.Успех !
149
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕСТИТО, РОСЕНЕ! ЧЕСТИТО, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ!МАЧКАНЕТО НА КОМУНИСТИТЕ ДА ЗАПОЧНЕ СЕГА
148
4
 
15
 
! Отговори
А бе, абдал №176 преди 12 години
Много си злюпен бре брааачед. Каков немски възпитаник е тая *** бре? Мчи нали ако Бате ти Буйко пръдне, тоя ще се *** бре! Напоследък се навъдиха едни ненормалници. От зора да налапат баницата, устето им така е пълно, че само помия се излива.
147
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алоооооу, посланиците доносници, какво чакате... - айде прибирайте се!!!...
146
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЕЧЕ ГОЦЕ ОФИЦИАЛНО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДСЪДИМ И СЪДЕН ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
145
5
 
22
 
! Отговори
Въпрос? преди 12 години
Новоизбраните президент и вицепрезидент на страната Росен Плевнелиев и Маргарита Попова положиха клетва в Народното събрание!Някой гласувал ли е за тях?Не познавам нито един, който да казва че е гласувал за тях!
144
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еййй Хора!Президентът е преди всичко ПРЕДСТАВИТЕЛНА фигура.В тоя да виждате нещо такова?МУШМУРОК ОТВСЯКЪДЕ.
143
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Успех Росене и да уволниш цялата Гоцева управа също и агентите му,за да няма шантажи и изтичане на инфо,също да съблюдаващ за спазването на конституцията,и да не раздаващ ордени на килограм,като Гоце раздаде над 700 ордена за щело и нещело,и накрая бъди Президент на цялата нация.
142
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛИЦЕМЕР които в речта си с нищо не се различаваше от Първанов благоденствие,просперитет за децата а за ДНЕШНИТЕ хора в затруднено положение не ми пука
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Президента на дава пари а надежда затова е президент на всички
140
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕГА КАКВО ЩЕ ИМА ЛИ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА Тоя излезна по сладкодумен и от предишния
139
1
 
11
 
! Отговори
Шматко преди 12 години
Е сега довечера ще видите на банкето кво че се слуша офицялно е поканен Тони Стораро . ЯКО ЧЕ СЕ ДЪНИ БАТАЛЬОНА СЕ СТРОЯВА СТАРОТО СЕ УВОЛНЯВА това е ХИМНЪТ НА ГЕРБ ЛЮБИМАТА ПЕСЕН НА Свети Бойко Борисов и съответно и на Росен друго мнение едвали може да има те винаги ще бъдат на едно мнение и винаги в тяхен личен интерес .
138
12
 
3
 
! Отговори
Борил преди 12 години
При условие, че след избирането му ме накара да се гордея с него - това е моят президент. Има вариант и да не е. Това можем да кажем след време, когато ще говорим за делата му, като президент. Като министър мисля, че се справи в сравнение с предишните на неговия пост. Определения, като "Мека китка", "Обратен" и неща от сорта "Къде е жена му ?" са несериозни.
137
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 12 години
Искам да поясня едно нещо! Това, че не харесвам политиката на Бойко Борисов, НЕ означава, че съм комунист! Аз искам работа за мен и хората около мен, спокоен живот за бъдещите ми деца, живот и здраве, защото те няма да се хранят с магистрали! Лек ден на всички и успех на новия ни Президент, дано да работи за интересите на страната ни!!!
136
2
 
9
 
! Отговори
Бъни до 159-тия преди 12 години
Колега съгласен съм че Гоце Парваноглу е карикатура . Ама колкото и да е такава с ловните си изпълнения може да се каже че бе КУЛТИВИРАНА КАРИКАТУРА . Все пак незабравяи че Гоце е зет на генерала от строителни войски Парсов . Мога да твърдя че Зорка се е постарала да го вкара в релси въпреки куравият му пернишки нрав . Сега да видим селският клоун от ГУМА дето е правил хороскопи докъде ще го докара. Съмнявам се че няма да бие Гоце по изцепки видисе че е инфантилен царвул
135
1
 
8
 
! Отговори
Данъчен преди 12 години
Успех Г-н Президент!Излезте от сянката на Борисов и изпод чехъла на вицето! Бъдете Президент с характер, отстоявайте позиции, които са в интерес на България, а не на една партия.
134
5
 
0
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Do Ivan! Sajaliavam ,4e pi6a na latinica,niamam vazmojnost da napi6a na rodnia si ezik na Ivan slednoto> Ivane ,mnogo si elementaren ,da ne kaja prost.Ne si li 4uval ,4e imenata na hora se pi6at s glavna bukva i posle ot komentara ti ne se razbira kakvo to4no iska6 da kaje6.Napravil si edna ka6a ot dumi ,koito i ti samia ne moje6 da si razbere6.Za6to izob6to si gubi6 vreto iz forumite, a kolkoto do novia prezident BRAVO,dobar izbor.ROSENE KASMET !!! ZARADVAI BULGARITE , I NAPRED !!!!!
133
2
 
8
 
! Отговори
до №156 преди 12 години
Защо да му слушат внимателно речта на Плевнелиев, като има вероятност те да са му я написали и я знаят предварително! Ха,ха.........
132
0
 
3
 
! Отговори
танкист преди 12 години
до 156 еми ти какво си очаквал се едно ти да имаш уважение към някой дето си го уредил да ти лижа *** , друг е въпроса ,ч е май боцко и цвък го имат това за виша форма на показване на характер, може би защото не са мръднали в умственното си развитие от крехката 14 - 15 годишна възраст е освен при мисленето на схеми как да чопнат нещо.
131
1
 
14
 
! Отговори
Газо преди 12 години
Четох някъде че когато от Босфор ТВ пратили екип да го снимат в къщата женаму на Росенка била по пенюар и отдолу с латексовият костюм на лошата госодарка . В ръцете си елегантно пуснала кожената кучешка каишка с която съпроводила мажът си до вратата . За всички е ясно че Плевнята е мъж под чехъл , инфантилен е и лесно може да бъде маниполиран . Бас ловя че няма един път да се озъби или да противоречи на Бойко за да не му нахлупи каската . Сега ще видите как се прокарват корпоративни интереси